“Ik vind die SDE-subsidie één grote chaos”
Gawalo
Online versie

 

Thema: Bedrijfsvoering
“Ik vind die SDE-subsidie één grote chaos”
Gijs Linthorst van installatiebedrijf Linthorst Techniek neemt geen blad voor de mond als het gaat over de verduurzaming van Nederland. De Nederlandse overheid wil zelf de technieken voorschrijven, terwijl het kennisniveau bij beleidsmakers en plannenschrijvers belabberd is. Hyperfrustrerend, verzuc>>
Lees verder >
Van Dorp kiest voor elektrisch stadsvervoer
De installateur komt met de bestelbus. Toch? Van Dorp denkt daar anders over. Het installatiebedrijf opende een vestiging in het hartje van Rotterdam en bedient klanten met een elektrische scooter, elektrisch stadsvoertuig, of de fiets. Zelfs waterstofauto's zitten in de bedrijfsvoering.
Lees verder >
“Is die trias energetica nog wel zo’n goede gedachte?”
Waarom ligt de focus van de energietransitie op aardgasloos? Een focus op CO2-besparing zou veel effectiever zijn, zo stelt Örjan Game, ontwikkelaar bij woningcorporatie BrabantWonen. “Met een duurzame hogetemperatuuroplossing hoef ik niet zoveel materiaal in die woning te stoppen.”
Lees verder >
De strijd om goede werktuigbouwkundigen
Met 15 vestigingen en 1500 medewerkers is Hoppenbrouwers een van de grotere installatiebedrijven in Nederland. De discipline werktuigbouw in gebouwen kwam er pas in 2015 bij. Directielid Corné de Meijer vertelt hoe zijn bedrijf goede werktuigbouwkundigen weet te vinden en binden.
Lees verder >
Fossielvrij in 2030: bij Gulpener ligt de blauwdruk al klaar
Bierbrouwer Gulpener opende vorig jaar de deuren van het duurzaamste brouwhuis van Europa. Met een tweetraps butaan/propaan warmtepomp, stoominjectie en de zogeheten ecostripper, die het kookproces energie-efficiënt maakt. De blauwdruk om in 2030 volledig fossielvrij te zijn, ligt ook al klaar.
Lees verder >
Sponsored content
‘Focus op lange termijn is onmisbaar voor de warmtetransitie’
Warmtepompen veroveren nu de markt, maar Viessmann lanceerde 40 jaar geleden al haar eerste warmtepomp. “Het zit in ons DNA om bezig te zijn met volgende generaties”, zegt Kees de Haan, commercieel directeur van Viessmann Nederland. Hoe helpt het bedrijf installateurs om de beste oplossingen te vind>>
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright