Kennisbanken E-installatie
Online versie
De meterruimten van morgen: 9 concepten        
De energietransitie, technologische innovaties en verandering van woonvormen zorgen voor een groeiende behoefte aan flexibiliteit in de meterruimte. 
Lees verder >
Hoe toekomstbestendig is de meterruimte?
Davy Krijnen en Gerard Hultermans, beiden productmanager bij Attema, bezochten de marktconsultatie van NEN waar 9 conceptmeterruimtes aan de markt werden voorgesteld. Ze geven hun visie op de meterruimte van de toekomst.
lees verder >
(advertorial)
alt
Hafonorm-kasten, héél flexibel
Maximale flexibiliteit met de 1-fase en 3-fasen HAD3030-kasten van ABB. Stel met slechts 5 typen kasten, 3 flexibele componenten en het slimme Busboard®- systeem wel 150 verschillende configuraties samen. Componenten als een Flexomaat en beltrafo zijn gewoon bij te klikken. 
Meterruimten: behoefte aan flexibiliteit groeit
De energietransitie, technologische innovaties en verandering van woonvormen zorgen voor een groeiende behoefte aan flexibiliteit in de meterruimte. NEN hield daarom eind 2020 een marktconsultatie. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Aantoonbaar BENG installeren
In 2050 moet Nederland CO2-neutraal zijn. Een grote uitdaging, want hoe garandeert u dat u de beoogde energieprestaties waarmaakt? Attema en O-Nexus komen met de oplossing. Eén systeem dat alle mogelijkheden bij elkaar brengt. En nog eenvoudig te installeren ook!
‘Verantwoordelijkheden meteen duidelijk door opdelen meterruimte' 
In dit artikel vertelt Ben Pol, business development manager bij ABB, over de meterruimte van de toekomst.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Energietransitie en veiligheid
De energietransitie resulteert in grote veranderingen voor meterruimte en groepenkast. Wat moet er gebeuren om risico's in de toekomst te beperken? 
“Haal meterruimte en groepenkast uit elkaar”
De meterkast gaat op de schop, maar hoe, daarover zijn de meningen verdeeld. Wees flexibel, ga vooral niet strikt één model voorschrijven, vindt elektrotechnicus Adrie Willemsen, lid van de NEN-werkgroep Meterruimte van de toekomst. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Compleet en montage gereed!
Op een simpele, snelle manier de meest geschikte, complete en voordelige groepenkast voor een woning of kleine utiliteit kiezen? De keuze in GACIA- en SEP Europe groepenverdelers, modulaire componenten en aansluitmaterialen is groter dan ooit.
Vijf tips voor een veilige meterkast
Vanuit de markt komen regelmatig vragen wat is toegestaan om te installeren in de meterruimte. Daarom heeft NEN vijf basistips opgesteld die als richtlijn kunnen dienen om aan bewoners te communiceren.
Lees verder >
Meterruimten: de ins en outs
Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van de meterruimte? En welke normen spelen bij de meter- en groepenkast vooral een rol?
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright