Kennisbanken E-installatie
Themanieuwsbrief digitalisering
Online versie
BIM is kinderschoenen ontgroeid

BIM is allang niet meer alleen een manier om gegevens centraal op te slaan.

Lees verder >
Neem controle over uw MEP-sparingen in Revit

U kunt nu eenvoudig sparingen aanmaken op plaatsen waar MEP- en bouwkundige elementen elkaar doorkruisen in Revit met de nieuwe Stabiplan Openings for MEP Revit plugin. Na het genereren van de sparingen kunt u uw sparingsverzoek uitwisselen met de constructeur.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Save the date: SUM 2018

Op 30 oktober vindt in het WTC Rotterdam de SUM plaats. De Stabicad User Meeting is hét BIM-evenement voor de installatiebranche. Tijdens dit evenement hoort u alles over de laatste BIM-ontwikkelingen, de nieuwste Stabicad functionaliteit, MEPcontent en de toegevoegde waarde van Trimble scanners en robots. Reserveer alvast uw plek en blijf op de hoogte van het programma. 

 

Registreer u hier! >
KNX-instappakketten voor installateurs makkelijk te programmeren

Hager en Theben brengen instappakketten voor KNX in woningen op de markt. De systemen zijn voor installateurs makkelijk te programmeren en de keuze aan componenten is overzichtelijk.

Lees verder >
Slimmer en sneller bimmen met BIM Bots

De BIM Bots van TNO zijn slimme tools die zijn te gebruiken met ieder BIM-pakket. Ze kunnen een bouwontwerp optimaliseren en daarmee de productiviteit van de bouwsector verhogen, zegt TNO.

 

Lees verder >
Van design naar onderhoud en beheer: Een optimale BIM-workflow

Projecten in fasen uitwerken is niets nieuws in de installatietechniek; na de initiatiefase komt het structuurontwerp, voorlopig ontwerp, definitief ontwerp en uiteindelijk het uitvoeringsontwerp. Maar hoe pas je zo'n workflow optimaal toe in een BIM-proces? 

Lees verder >
Voorspellend onderhoud komt op een hoger niveau

Met voorspellend onderhoud wordt bedoeld dat men op het juiste moment onderhoud uitvoert. Het onderhoud gebeurt meestal vóór de storing.

Lees verder >
Vakmedianet
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright