Thema Gevel & Dak
U ontvangt deze nieuwsbrief als relatie van Bouwwereld.nl. In deze nieuwsbrief tonen leveranciers de nieuwste producten en ontwikkelingen.
Advertorial+
Ventistone voorkomt houtrot
Kozijnen droog houden, dat is wat Ventistone doet. Met het ventilerend aanbrengen van profielen, dorpelafdekkers en neuslatten van geperst steenvezel voorkomt Ventistone dat onderliggend hout nat wordt. De Kliklijm afstandhouders tussen het Ventistone profiel en het kozijn zorgen voor een optimale ventilatie en verlijming. Samen zorgt dit voor een blijvend droog kozijn!
Lees verder »
Minder gas met minerale steenstrips
Minerale steenstrips van Alsecco geven designmogelijkheden én zijn tevens duurzaam. De strips worden gedroogd op 70 graden en niet gebakken op 1000 graden zoals keramische steenstrips. Dit betekent een stuk minder gas. Ze zijn veel lichter en er is minder transportgerelateerde CO2-uitstoot. Hierdoor hebben ze een 60% lagere carbon footprint. Ofwel, een duurzame keus.
Lees verder »
Advertorial+
5 Nieuwe Wasserstrich-stenen
Skagen, Vester, Espen, Nebel en Oud Ravensteen. Architecten en aannemers worden opnieuw verrast met een aantrekkelijk kleurenspel in Wasserstrich gevelstenen. Rood, grijs, oranje, geel. De ene sortering fraai, fris en fel, een andere robuust, modern met een vleugje nostalgie. Ontdek direct de krachtige nieuwe kleuren voor moderne architectuur, hedendaags bouwen en toekomstbestendig wonen.
Lees verder »
Waterkerende na-isolatie hellend dak
SlimFix RenoPro is een renovatieplaat van IsoBouw voor het na-isoleren op een dragend dakbeschot. De 3D-platen zijn goed beloopbaar, hebben een gesloten onderlinge aansluiting zonder koudebruggen en zijn dampopen maar waterdicht. RenoPro is leverbaar op projectspecifieke lengte maar ook als losse elementen (Rc 3,7 en 6,3). Dit laatste maakt ze uitermate geschikt voor de toepassing in een binnenstedelijk gebied waar de logistieke mogelijkheden beperkt zijn.
Lees verder »
Advertorial+
Lage energielasten, optimaal comfort
Op zoek naar een snelle en eenvoudige manier voor na-isolatie van het hellend dak? Tot 30% van de gestookte warmte gaat verloren via het dak, maar veel warmte komt ook via het dak naar binnen. Met de FAAY PG Roofing thermisch isolerende voorzetelementen isoleert u van binnenuit. Een kant-en-klaar systeem met isolatie, dampremmende folie én een gipsplaat als afwerking in één. Het product dat zorgt voor een lagere energierekening, een beter milieu én meer wooncomfort.
Lees verder »
Gorter® dakluik: naar het groene dak
Een veilige daktoegang en natuurlijk daglicht in de onderliggende ruimte.
Wat is er mooier dan een toegang tot een dakterras of daktuin, geheel in 'groen' uitgevoerd als een uiterst duurzame toegang? Het Gorter beglaasde dakluik biedt u de mogelijkheid om naast de functie van daktoegang ook daglicht in de onderliggende ruimte te brengen. Dit kan een uitkomst zijn voor een woning in een binnenstad, maar ook voor een kantoorpand met een beperkt aantal ramen in de gevel.
Lees verder »
Advertorial+
Ervaar uitstekende luchtdichte kwaliteit en flexibiliteit met de FM330 PERFECT ELASTIC FOAM PRO
De FM330 PERFECT ELASTIC FOAM PRO is hét elastische purschuim voor professionals die op zoek zijn naar topkwaliteit en duurzaamheid. Waar normaal purschuim kan barsten of breken, blijft de afdichting met de FM330 soepel en intact, lekkages en tocht zijn verleden tijd!
illbruck is:
Nr. 1 in luchtafdichting
Uitvinder van elastische purschuim
Onmisbaar in de bouw
Lees verder »
Maak kennis met Bouwwereld
Ontdek de wereld achter architectuur en bouwtechniek. Laat je inspireren door bouwtechnische en architectonische oplossingen en krijg een uniek inzicht in hoe verschillende disciplines in de bouw samenwerken. Lees nu een digitale editie van Bouwwereld en ontdek het zelf.
Lees verder »