Gawalo
Thema: Koeling / Airconditioning 
Online versie

 

Banner
Aircomarkt groeit – aandachtspunten voor de installateur
Na een paar warme zomers en door het thuiswerken is de vraag naar airconditioning groot. Voor koeling én verwarming. Een interessante markt voor installatiebedrijven, want de marges zijn goed. Toch is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Fujitsu airco zomeractie
Fujitsu is ruim 50 jaar trendsetter en innovator voor aircoheaters in de woning- en utiliteitsbouw. De hoog aan de wand aircoheaters koelen of verwarmen op uiterst energiezuinige wijze iedere ruimte. Kies tijdens onze zomeractie uit verschillende series en vermogens!
Hoe voorkom je oververhitting in een woning?
Sinds 1 januari 2021 is het verplicht om de kans op temperatuuroverschrijding te berekenen, bij aanvraag van een omgevingsvergunning voor de bouw van woningen. Dat kan met een zogeheten TOjuli-berekening.
Lees verder >
(advertorial)
alt
1 gebouw, 75 warmtepompen
In nieuwe appartementen in Cuijk is gekozen voor 75 individuele Panasonic lucht-water warmtepompen i.p.v. een collectief systeem. Prijstechnisch interessanter en ook qua service en onderhoud gunstiger. Bijkomende voordelen zijn de energiebesparing en kleine footprint van de units.
Adiabatische koeling in de praktijk: met hoge interne warmtelast naar behaaglijk werkklimaat
Adiabatische koeling is een techniek die is gebaseerd op het koelen van lucht door het laten verdampen van water. Maar hoe werkt dit in de praktijk? Klimakon Systems implementeerde adiabatische koeling bij productiebedrijf Promens in Deventer.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Koelen met een warmtepomp
Wist u dat Vaillant warmtepompen ook een koelfunctie hebben? Of u nu een woning wilt verwarmen tijdens koude winterdagen of afkoelen tijdens warme zomerdagen, Vaillant warmtepompen kunnen het allebei! Bekijk de video voor de uitleg over de werking van de koelfunctie.
Wat is adiabatische koeling?
Wat is adiabatische koeling? Naast schoon en energiezuinig, is het een relatief eenvoudige technologie met een hoge functionele betrouwbaarheid. Een adiabatisch koelsysteem is bovendien gemakkelijk aan te leggen en te onderhouden. In principe kan elke installateur dat.  
Lees verder >
Partnernieuws
Minder onderhoud van verwarmings- en koelinstallaties? Begin bij het druksysteem
Eenvoudige systeemproblemen worden nog te vaak over het hoofd gezien bij ontwerp, installatie en onderhoud van verwarmings- en koelinstallaties. Dit heeft nadelige gevolgen voor de interne vloeistofkwaliteit en kan zelfs leiden tot systeembeschadigingen. Met hoge bedrijfskosten én ongemakken voor de gebruiker tot gevolg.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright