Gawalo
Thema: luchtbehandeling/ventilatie
Online versie

 

Strategische ventielplaatsing bepaalt aangenaam binnenklimaat
Nederland heeft een haat-liefdeverhouding met ventilatiesystemen met warmteterugwinning (WTW). 
 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Een VRF-project, wat nu?
Wij nemen u graag mee in ons traject aan de hand van een aantal duidelijk geformuleerde stappen. Op deze manier garanderen wij een duurzaam en energie-efficiënt project dat voldoet aan uw eisen en wensen. Om wat voor klimaatoplossing het ook gaat, wij staan voor u klaar.
Wat is adiabatische koeling?
Wat is adiabatische koeling? Naast schoon en energiezuinig, is het een relatief eenvoudige technologie met een hoge functionele betrouwbaarheid. Een adiabatisch koelsysteem is bovendien gemakkelijk aan te leggen en te onderhouden. In principe kan elke installateur dat.  
Lees verder >
(advertorial)
alt
Zehnder luchtverdeelsysteem
Soms zijn dingen of mensen gewoon gemaakt voor elkaar. Neem nou het luchtverdeelsysteem en de ventilatie-unit van Zehnder; die sluiten naadloos op elkaar aan en halen het beste in elkaar naar boven. Kies voor gemak, zonder concessies te doen op kwaliteit.
Eef van der Velden: ‘Voor een prettig en gezond werkklimaat is meer nodig dan alleen goed ventileren’
Eef van der Velden, adviseur Nederland bij Oxycom is pleitbezorger van ventileren, koelen en warmte hergebruiken met verse buitenlucht. Zijn motto? Een nuttig en praktisch advies komt niet uit een boekje maar uit ervaring.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Hybride warmtepomp voor bestaande bouw
Elk jaar worden in Nederland 400.000 cv-ketels in woningen vervangen. De helft van deze woningen is geschikt voor een hybride warmtepomp: één van de snelste manieren om aardgasverbruik te verminderen. Itho Daalderop innoveert al jaren in hybride warmtepompoplossingen.
Mechanisch ventilatiesysteem moet na 20 jaar worden vervangen
Woningcorporaties hebben steeds meer aandacht voor ventilatie. Ze vervangen exemplaren ouder dan twintig jaar door nieuwe, zuinige en stille systemen. Particuliere woningeigenaren zijn zich minder bewust van de mogelijke problemen die kunnen ontstaan bij gebrekkige ventilatie.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Horlogemaker of installateur?
Een goede warmtepompinstallatie is als een Zwitsers uurwerk. Alle radertjes moeten op hun plek vallen voor een optimale werking. Denk aan isolatie, de SCOP, ∆T, de β-factor, et cetera. Behoefte aan advies of een gezamenlijk klantbezoek? BIJ RENSA HOUDEN WE WEL VAN EEN UITDAGING
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright