Kennisbanken E-installatie
Online versie
Nieuwe NEN 1010 stevige uitdaging voor normontwikkelaars
Er is een nieuwe en volledig herziene NEN 1010 op komst, de NEN 1010:2020. “Die is actueler en beter dan de voorgaande versie”, stelt John van Zweden, commissielid van de NEC 64 en verantwoordelijk voor een aantal normen en aanverwante NPR-publicaties.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Veilige e-installatie: vakwerk
Voor het opleveren van veilige E-installaties moet je als installateur kennis hebben van wet- en regelgeving, gebruikt installatiemateriaal én de inspectieprocedure. Een moderne installatietester is nodig om de metingen uit te voeren. Waar moet zo’n tester eigenlijk aan voldoen?
Belangrijkste wijzigingen NEN 1010:2020
Wat zijn de belangrijkste wijzigingen in NEN 1010:2020? Dit werd duidelijk tijdens het NEN-event 'NEN 1010 Live’.
Lees verder >
Deel 8 van NEN 1010:2020 – Energie-efficiëntie
Het nieuwe deel 8 van NEN 1010:2020 behandelt het thema energie-efficiëntie.  Dit deel is aan NEN 1010 toegevoegd omdat de energietransitie een steeds belangrijker onderwerp wordt. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Dubbele wandcontactdozen
Maak het werk gemakkelijker met de nieuwe dubbele wandcontactdozen van Busch-Jaeger. Een doordacht product met een vernieuwd design, waarin installatiegemak, veiligheid en esthetica samenkomen. Volledig gerestyled ontwerp, platter en voorzien van beduidend meer bedradingsruimte.
Wijzigingen NEN 4010:2020
NEN 4010, ook wel de beknopte, beter leesbare versie van NEN 1010 genoemd, is herzien. Wat zijn de wijzigingen?
Lees verder >
De kookgroep en de keukenverdeler
Dit artikel gaat over het aansluiten van keukenapparatuur volgens NEN 1010. Als eerste behandelen we de inductiekookplaat. Daarna wordt ingegaan op de keukenverdeler.
Lees verder >
Laadstations voor elektrische voertuigen inspecteren
Het aantal openbare en particuliere laadstations neemt langzaam maar zeker toe. Oplaadstations en laadkabels zullen slijten en verouderen door veelvuldig gebruik en omgevingsinvloeden. In dit artikel gaan we in op de inspectie van laadstations.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright