Kennisbanken E-installatie
Online versie
Waterstof zonnepaneel als commercieel product komt in zicht
Onderzoekers van de KU Leuven presenteerden ruim twee jaar geleden een werkend zonnepaneel dat waterstof produceert. Het waterstofpaneel wordt nu op verschillende plekken getest. 
Lees verder >
Wat is de PV opwek capaciteit van Nederland? 
Het inpassen van zonnepanelen is een flinke puzzel waar veel over gediscussieerd wordt. Een verkennende studie legt de feiten op tafel over de zonnestroom-capaciteit van Nederland. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
SOLAR actie
Bij afstellen, opleveren en inspectie van pv-installaties wordt gemeten. Tot en met 30 april zijn de testinstrumenten hiervoor extra aantrekkelijk geprijsd: Elektro Lijn PV Check S voor € 999,-. Elektro Lijn PV-Isotest voor € 1.149,- en 10% korting op andere PV-instrumenten.
De relatie tussen buurtbatterijnorm NEN 4288 en NEN 3140
NEN 4288, de norm voor veilig werken aan en met buurtbatterijen wordt gezien als een aanvulling op de NEN 3140. In dit artikel gaan we verder in op de relatie tussen deze twee normen.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Hafonorm–veilig PV-installatie
De markt van zonnepanelen blijft groeien. Des te belangrijker om te kiezen voor kwaliteit en daarmee een optimaal veilige en energie efficiënte PV-installatie neer te zetten. ABB biedt een breed en compleet assortiment Hafonorm-installatiekasten dat daar optimaal op inspeelt.
Hoe adviseer je klanten over de juiste capaciteit van hun thuisbatterij?
Het lijkt zo mooi: met zonnepanelen je eigen stroom opwekken zodat je helemaal zelfvoorzienend bent. Veel particulieren doen het al of zijn van plan om op deze manier hun steentje bij te dragen aan de energietransitie. 
Lees verder >
Nieuw wereldrecord rendement zonnecellen
Door in een zonnecel twee materialen te combineren, zoals naast het gebruikelijke silicium ook perovskiet, ontstaat een zonnecel met een aanzienlijk hoger rendement. Een wereldrecord is recent gebroken. Nieuwe records zijn in aantocht.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright