Kennisbanken E-installatie
Online versie
De schijnbaar onbegrensde mogelijkheden van leds
Leds lopen qua energieprestatie voor op nagenoeg alle andere lichtbronnen. Ze spelen niet alleen op verlichtingsgebied een belangrijke rol, maar ook waar het gaat om communicatie. De ontwikkelingen gaan snel...
Lees verder >
‘Softwarematig licht regelen wordt nieuwe realiteit’
Wat zijn de ontwikkelingen op het gebied van slimme verlichtingssystemen? En wat betekenen deze ontwikkelingen voor installateurs? Drie experts vertellen.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Vernieuwd & Verbeterd: ECO-DIM.02
Al jarenlang is de universele led dimmer ECO-DIM.02 erg populair onder elektrotechnische installateurs. Dankzij nuttige feedback uit de markt is de dimmer nu nóg verder verbeterd!
- Metalen dimmer as
- Dubbele L aansluiting
- Soft-start systeem
- Slechts 24,9mm inbouwdiepte
- Volledig plasticvrije verpakking
Zonlicht verlicht tunnel over glasvezel
De RijnlandRoute krijgt een wereldprimeur. Direct zonlicht zal met behulp van glasvezel de inritten van de tunnel verlichten. Deze innovatie kan leiden tot een enorme energiebesparing.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Tl- naar led-noodverlichting
Vanuit het Klimaatakkoord is vervanging van tl- naar led-noodverlichting verplicht. Aanschafkosten en installatie zijn meestal binnen 5 jaar al terugverdiend. Om uw voordeel te berekenen hebben we de TCO-tool ontwikkeld. Meer weten over vervangen van tl- naar led-noodverlichting?
De geschiedenis van de led
Leds zijn in veel kleuren, soorten en uitvoeringen verkrijgbaar en de toepassingsmogelijkheden van leds nemen nog steeds toe. Hoe begon het eigenlijk?
Lees verder >
(advertorial)
alt
Dimmer fase aan- of afsnijding
De fase aan- of afsnijding dimmer is geschikt voor het dimmen tot 200 Watt bij fase aansnijding en tot 100 Watt op fase afsnijding. De installateur hoeft dus maar één dimmer op voorraad te houden en zet de dimmer afhankelijk van de situatie in de juiste stand.
Monumentale molen in Leiden magisch verlicht 
Molen De Valk, een historisch monument gebouwd in de 17e eeuw is een van de pareltjes van de stad Leiden. De molen werd voorzien van nieuwe verlichting. 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Led, functioneel en duurzaam
Integratech biedt innovatieve energie-efficiënte verlichtingsoplossingen voor de professionele omgeving. Het uitgekiend assortiment bevat naast industriële ledverlichting, led panelen, hoogwaardige led strips, een compleet nieuw gamma Led downlights.
Wat zijn de mogelijkheden van Casambi?
Techbedrijf Casambi ontwikkelde modules waarmee nagenoeg elk type verlichting draadloos kan worden aangestuurd. Het lichtsysteem is niet alleen geschikt voor de consument. Ook in grote gebouwcomplexen wordt het regelmatig toegepast.
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright