Gawalo
Online versie
Themanieuwsbrief Verwarming
De tijd is rijp voor de elektrische cv-ketel
Nefit Bosch presenteerde een elektrische cv-ketel op de Bouwbeurs van 2017. ‘Beursbezoekers waren zeker geïnteresseerd, maar zagen de technologie toen nog meer als een mogelijke oplossing voor de toekomst.’ Die toekomst lijkt nu aangebroken.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Vloerverwarming op vaste vloer
Steeds meer mensen willen vloerverwarming om het comfort te verbeteren. Maar wat als er een bestaande (onder)vloer ligt? Dan is Variokomp droogbouw vloerverwarming dé oplossing. Het systeem heeft slechts 20mm opbouwhoogte en weegt maar 25 kilo per vierkante meter.
Sleutelrol voor waterstof volgens Viessmann 
In navolging van onder meer Nefit Bosch en Remeha, ontwikkelt en test ook de Duitse leverancier Viessmann cv-ketels die geheel of gedeeltelijk op waterstof kunnen branden. De verwachtingen voor de nabije toekomst zijn groot.
Lees verder >
PW
Gebroeders Kriekels, Jaga: "Het kan ons niet snel genoeg gaan"
Dat alle nieuwbouw in Nederland aardgasloos moet worden opgeleverd, wordt toegejuicht door Bert en Jan Kriekels van Jaga. Als het aan hun had gelegen, was dat al jaren eerder gebeurd.
Vijf misverstanden over elektrische verwarming 
Elektrische verwarming staat nog steeds te boek als energieverslindend en alleen of voornamelijk geschikt als bijverwarming. Maar klopt dat wel, of moeten we dat beeld langzamerhand bijstellen?
Lees verder >
PW
Rick Hammink, Rensa Verwarming en Ventilatie: "Wij dragen graag ons steentje bij aan verduurzaming"
"Wij vinden dat we als bedrijfstak niet alleen bezig moeten zijn met de verduurzaming van installaties", zegt Rick Hammink, hoofd Marketing en Communicatie van Rensa Verwarming en Ventilatie. "We moeten ook kijken hoe we als bedrijf ons steentje kunnen bijdragen aan verduurzaming door middel van bedrijfsvoering en -processen."
(advertorial)
alt
Bespaar kosten met warmtepomp
Als het buiten koud is, moet het binnen warm zijn. De Panasonic Aquarea T-CAP lucht-water warmtepomp behoudt zijn vermogen tot buitentemperaturen van -20°C. Een prima vervanger van de cv-ketel, ook in combinatie met vloerverwarming, ventilatorconvectoren of laagtemperatuur radiat
Is de cv-ketel ‘schoner’ dan de warmtepomp?
Op de duurzaamheid van de elektrische warmtepomp valt volgens tegenstanders nogal wat af te dingen. Ze draaien grotendeels op grijze elektriciteit, is de kritiek. Er wordt zelfs beweerd dat de warmtepomp meer CO2 uitstoot dan een gasketel. Feit of fabel?
Lees verder >
(advertorial)
alt
XTREME 36, Beste uit de test!
De Consumentenbond heeft voor het vierde jaar op rij de Intergas Xtreme 36 uitgeroepen tot ‘Beste uit de test’ in de klasse CW5 van moderne verwarmingsketels. Dit jaar is daar bovendien de Xtreme 30 bijgekomen in de klasse CW4. Beide toestellen hebben een 7,9 gekregen in de test.
Warmtepomp cruciale schakel in klimaatsystemen van de toekomst?
Wat gaat er de komende dertig jaar gebeuren met de verwarming van gebouwen? Gaan we van aardgasdominant naar warmtepompdominant? 
Lees verder >
(advertorial)
alt
Kies voor gemak, kies Jaga!
Een nieuwe radiator installeren? Kies voor gemak met Jaga. De radiatoren zijn naast duurzaam en energiezuinig, ook eenvoudig te installeren. Jaga verzamelde alle tips en tricks en maakte installatievideo’s van de populairste modellen. Ideaal voor de consument én installateur!
Lagetemperatuurverwarming in bestaande woningen: lastig maar onontkoombaar?
Wie een woning aardgasvrij wil maken, komt er bijna niet onderuit: overstappen op lagetemperatuurverwarming. In bestaande woningen kan dat lastig zijn. Wat kunnen installateurs hun klanten adviseren op dit gebied? 
Lees verder >
Ontwikkeling cv-ketel staat nog niet stil
De moderne cv-ketel is uitontwikkeld, wordt vaak geroepen. Toch investeren cv-ketelfabrikanten wel degelijk nog in innovaties. Waarin zijn de nieuwste cv-ketels beter geworden dan hun voorgangers?
Lees verder >
Verwarmen met puur biogas?
Dat biogas opgewerkt kan worden tot groen gas en dan in het bestaande gasnetwerk kan worden ingevoed, is wel bekend en wordt op bescheiden schaal ook gedaan. Maar biogas is ook onbewerkt een brandbaar gas. Welke mogelijkheden en kansen biedt dat voor het verwarmen van woningen en gebouwen?
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright