Gawalo
Themanieuwsbrief: VSK
Online versie

 

PW
VSK 2020: energietransitie en alternatieve energievormen
Een van de thema's van VSK 2020 is 'Energietransitie en alternatieve energievormen', een thema dat ook Gawalo regelmatig belicht. In deze nieuwsbrief geven vier partijen uit de bouw- en installatiewereld hun visie op de energietransitie. Daarnaast kijken we met installateurs en groothandels naar wat ze daarvan merken in hun dagelijkse praktijk.
PW
“Luchtwarmtepompen betaalbaar en goed alternatief”
Als bouwer kijkt Dick van Ginkel, innovatiemanager bij Van Wijnen, met een pragmatische blik naar de energietransitie. Hij benadrukt dat aardgasloos bouwen een middel is en geen doel op zichzelf. En laten we ook de bewoners niet vergeten.
(advertorial)
alt
6 innovaties om niet te missen
Itho Daalderop toont in hal 8 op stand D.054 maar liefst 6 innovaties om woningen met gemak te verduurzamen. Een van de belangrijkste is de ‘geen gedoe’ warmtepomp HP-M 25 i. Klik hier voor de andere 5 innovaties en gratis toegangskaarten.
PW
“Ik ben geen voorstander van luchtwarmtepompen”
Aquathermie gaat nog groot worden denkt professor Andy van den Dobbelsteen. Subsidie is volgens de hoogleraar Climate Design nergens voor nodig.
(advertorial)
alt
Xtreme 36, beste uit de test
Onze cv-ketel, de Xtreme 36, is met een extreem hoog rendement op warmwater opnieuw als beste getest door de Consumentenbond. In de Xtreme toestellen van Intergas gaan prestaties, intuïtieve bediening, een eigentijds design en een extreem hoog rendement op warmwater hand in hand.
PW
“Ook waterstof en groen gas krijgen een plek”
Sven Ringelberg werkt bij de gemeente Rotterdam als strategisch beleidsadviseur. Hij begeleidt projecten die de bestaande woningvoorraad moeten verduurzamen. Hij is positief gestemd over het slagen van de energietransitie, maar gelooft niet in woonlastenneutraal. 
(advertorial)
alt
Kennisontbijt tijdens VSK
Combineer je VSK bezoek met een Zehnder kennisontbijt. Nog voor de deuren van de beurs officieel opengaan biedt Zehnder je een lekker ontbijt aan met een interessante kennissessie gegeven door vakspecialisten. Er zijn twee thema’s; warm wonen, koud slapen of Wijzer in BENG.
PW
“Honderd zonnepanelen op mijn dak, ben ik dan goed bezig?”
Er moet flink worden opgeschaald. Anders halen we die 1,5 miljoen aardgasvrije woningen in 2030 niet. Laat staan 7,5 miljoen bestaande woningen in 2050, zo stelt een nuchtere Haico van Nunen, lector Duurzame Renovatie. “We moeten nu echt stappen gaan maken.” 
(advertorial)
alt
Stilte voor de warmtepompstorm
De warmtepomp als cv-vervanger of cv-partner? Het Daikin Hybride Monobloc werkt stil via een Intergas ketel of als add-on bij de huidige cv: 37 db(A). De stilste? De Daikin Altherma 3 H H T biedt hoge temperaturen bij 35 db(A) op 3 m! De stormloop op warmtepompen kan beginnen!
PW
Lagetemperatuurverwarming in opmars
Wat voor verwarmingssystemen installeren installateurs op dit moment het meest? Dat vroegen we aan drie installatiebedrijven. Zij merken dat lagetemperatuurverwarming steeds vaker wordt toegepast. 
(advertorial)
Innovatieroute
WP Innovatieroute
Gedurende VSK 2020 organiseert Vakblad Warmtepompen dagelijks de WP Innovatieroute langs een aantal standhouders. Daar wordt u in 
korte tijd geïnformeerd over innovaties op het gebied van duurzame klimaattechnologie. De route volgt u met draadloze headsets. Deelname is gratis.
PW
Afgiftesystemen: what’s hot and what’s not?
De energietransitie heeft een enorme impact op de installatiebranche. Dat merken ook groothandels Technische Unie en Wasco bij de verkoop van afgiftesystemen voor verwarming. 
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright