Gawalo
Thema: warmtepompen
Online versie

 

Warmtepomp cruciale schakel in klimaatsystemen van de toekomst?
Wat gaat er de komende dertig jaar gebeuren met de verwarming van gebouwen? Gaan we van aardgasdominant naar warmtepompdominant? 
Lees verder >
Wat vraagt het installeren van warmtepompen van installatiebedrijven? 
Warmtepompen zijn duur in aanschaf. Daarom proberen sommige installatiebedrijven een plaats op die markt te veroveren door de concurrentie af te troeven met een scherpe prijs. Is dat slim?
Lees verder >
(advertorial)
alt
Profiteer met de aroTHERM plus
Vaillant’s nieuwe lucht-water warmtepomp aroTHERM plus kan worden gebruikt met bestaande radiatoren dankzij de hoge aanvoertemperatuur. Profiteer van de tijdelijke actie tijdens de PLUSdeal campagne: ontvang 100 extra Vaillant bonusspaarpunten bij registratie van de aroTHERM plus
Warmtepomp voor een-op-een-vervanging cv-ketel
In twintig verschillende huurwoningen gaan Vattenfall en Feenstra een hogetemperatuurwarmtepompsysteem testen dat de bestaande cv-installatie een-op-een vervangt. Extra isolatie, boilers voor warm tapwater of een nieuw afgiftesysteem voor lagetemperatuurverwarming zijn hierbij niet nodig.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Panasonic Aquarea R32 Mono-bloc
Verwarmen en koelen gaat met de Aquarea J-Generatie Mono-bloc R32 lucht-water warmtepomp nu nog efficiënter en milieuvriendelijker. Tevens ontvangt u als installateur nu tijdelijk €50,- retour bij installatie van de Aquarea Smart Cloud Adapter (CZ-TAW1) op ieder systeem.
Is de warmtepomp de ideale vervanger voor de cv-ketel?
De elektrische warmtepomp wordt het vaakst getipt als de vervanger van de cv-ketel voor aardgasvrij verwarmen. Toch is het een complexer toestel. Wanneer en waarom is de warmtepomp ook echt een goede vervanger van de cv-ketel? Daarover gaat dit overzichtsartikel.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Een warmtepompcentrum op maat 
Groot of klein voorraadvat, met of zonder buffer, maar altijd met een ruim bemeten expansievat. Met het modulaire ontwerp voldoet het warmtepompcentrum CHC aan iedere wens. Als hart van het warmtepompcentrum kan iedere WOLF monoblock- of split-warmtepomp worden geselecteerd. 
Warmtepomp als vervanger cv-ketel: technische randvoorwaarden
Nu steeds meer warmtepompen worden geplaatst, hoor je ook steeds meer kanttekeningen. Warmtepompen zouden te duur zijn, te veel geluid produceren, teveel ruimte in beslag nemen en, als puntje bij paaltje komt, te weinig bijdragen aan de reductie van CO2-emissie. 
Lees verder >
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright