ELF Voetbal nieuwsbrief van 16-10-2024
Thomas Tuchel moet het voetbal weer thuis brengen

Vandaag houdt de Engelse voetbalbond een persconferentie waarin Thomas Tuchel als nieuwe bondscoach gepresenteerd gaat worden. Hiermee volgt de Duitser Gareth Southgate en interim-bondschoach Lee Carsley op en wordt hij de derde buitenlander die het roer in handen gaat hebben over het Engelse nationale team.


lees verder
Nieuwe transferwaardes Eredivisie: Bakayoko nog steeds meest waardevolle speler, Ramaj grootste verliezer

Maandag 14 oktober publiceerde Transfermarkt.nl, de website die transferwaardes van spelers berekend, de nieuwe transferwaardes van alle spelers van de Eredivisie. Wie mag zich de meest waardevolle speler van de Eredivisie noemen? Wie stijgt het meest in waarde? En wie heeft juist het meeste verloren?

lees verder
Deze (nog actieve) voetballers zijn ‘een nachtmerrie’ voor het Nederlands elftal

Menig Oranje-supporter schrikt ’s nachts nog wel eens wakker van een reddende Iker Casillas. De keeper mag met recht een ‘nachtmerrie-speler’ genoemd worden. Ook sommige scorende tegenstanders worden gevreesd door Oranje. De volgende, nog actieve voetballers, scoorde het vaakst tegen het Nederlands elftal.

lees verder
Topper tussen PSV en AZ, Feyenoord aan de bak in Deventer en Ajax op bezoek in Almelo: speelronde 9 komt eraan!

Nu de interlandperiode er weer op zit, kunnen we uitkijken naar een aantal weken Eredivisievoetbal! We blikken alvast vooruit op aankomend weekend, met een aantal héérlijke potjes in het verschiet.

lees verder
Vacature: Stage lopen op de redactie van ELF Voetbal en PANNA!?

Altijd al gedroomd van een kans in de voetbaljournalistiek? Dat kan! Voor magazines ELF Voetbal en PANNA! zijn wij op zoek naar redactiestagiairs. 

lees verder
Succesvolle bondscoach en mega-talent: deze voetballers waren eendagsvliegen in het Nederlands elftal

Voor je land uitkomen is een droom voor iedere profvoetballer. Sommige voetballers lukt het zelfs om meerdere interlands achter hun naam te zetten, maar er zijn ook profs die die eer maar één keer in hun loopbaan hebben gehad. Dat zijn nog best veel spelers en er zitten aardig wat bekende namen tussen.

lees verder
Harry Kane wil nu ook met Bayern München prijzen winnen: "Nooit zo in vorm gevoeld als nu"

Topscorerstrofeeën, awards voor Speler van het Jaar en lid van de Orde van het Britse Rijk. Harry Kane ontving tijdens zijn carrière veel prijzen en onderscheidingen. Opvallend genoeg staat de teller van het aantal teamprijzen nog op nul. Het is de hoofdreden voor de transfer die de 31-jarige aanvaller vorig jaar maakte naar Bayern München. Uitgerekend in de afgelopen jaargang pakte de Duitse grootmacht geen enkele prijs. Daarin wil de Engelsman dit seizoen verandering brengen. "De keuze voor Bayern München is de beste keuze geweest van mijn carrière."

lees verder
Premier League, LaLiga en Serie A: zo staat het ervoor in de Europese topcompetities

Nu alle competities goed en wel begonnen zijn, kunnen we ook de balans opmaken wie er goed voorstaat en bij wie er nog werk aan de winkel is. In de grote competities van Europa tekenen zich al verrassingen af, maar stellen sommige clubs ook zwaar teleur. Daarom alle reden om deze competities onder de loep te nemen.

lees verder
‘Made in the Eredivisie’: zo gaat het met deze vijf spelers na hun toptransfers

Goede voetballers komen en gaan. Na een goed seizoen in de Eredivisie is het al snel verleidelijk om voor het buitenlandse geld of hoger niveau te kiezen. Dit is inherent aan de Nederlandse competitie. Sommige spelers blinken simpelweg uit en zijn niet te houden voor Eredivisieclubs. We bekijken hoe het vijf van die voormalige smaakmakers van de Eredivisie vergaat in het buitenland.

lees verder