img nieuws | agenda | filmhuis
de nieuwe bibliotheek
 
img

Thrillerweken komen eraan!

De spannendste periode van het jaar komt eraan: 1 t/m 19 juni zijn de Thriller Weken! Luister op 15 juni naar Ilse Ruijters. De Almeerse auteur presenteert haar nieuwste thriller Help me. Speel op 12 juni de extra spannende pubquiz. En neem meteen een paar thrillers mee voor thuis.
img
Lees verder
img

Filmspecial: Hindostaanse immigratie (met nagesprek)

Deze documentaire belicht de reis van Hindostaanse vrouwen vanuit Brits-Indië naar Nederland via Suriname, met aandacht voor zowel praktische als innerlijke aspecten, zoals dromen, teleurstellingen en emancipatie.
Stad, woensdag 5 juni 19.30 uur
Vanaf € 5,75
img
Lees verder
img

Vacature: leesconsulent

Werk jij graag met kinderen en wil je een actieve bijdrage leveren aan het leesplezier van kinderen? Wij zoeken een collega die meewerkt aan leesbevordering, mediawijsheid en het vergroten van leesplezier in het onderwijs.
img
Lees verder

Nieuw: spreekuur ombudsman

Loop je vast bij de gemeente? Heb je problemen met een instantie die namens de gemeente werkt? Kom je er zelf niet uit? Iedere laatste woensdag van de maand kun je terecht bij de ombudsman in de bibliotheek. De hulp is onpartijdig, gratis en je kunt langskomen zonder afspraak.
Stad, woensdag 29 mei, 10.00-12.00 uur
Gratis
Lees verder
img

Innovatiefestival 2024

Op 9 juli is in De Meerpaal in Dronten het Innovatiefestival. Bij dit festival, dat voor de derde keer wordt georganiseerd, kunnen potentiële partners een innovatief idee pitchen en daarmee kans maken op € 40.000,- subsidie.
Lees verder
img

Stop Plastic Waste Speld: stem jij mee?

Hoe kunnen we plastic afval verminderen? Deze vraag staat centraal tijdens het Stop Plastic Waste Event op 5 juni. Welk bedrijf dat actief werkt om plastic gebruik te verminderen, verdient volgens jou de Stop Plastic Waste Speld? Breng tot 3 juni jouw stem uit. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het event.
Stad, woensdag 5 juni, 16.00 uur
Gratis
Lees verder
img

Almeerse Voorleeskampioen derde in landelijk finale

Op 16 april won Sophia Klickermann van basisschool De Flierefluiter de Flevolandse finale van de Nationale Voorleeswedstrijd. Op woensdag 22 mei nam ze het in de landelijke finale op tegen de kampioenen uit de elf andere provincies. Sophia eindigde uiteindelijk op het podium, op de 3e plek. Gefeliciteerd Sophia!
img

Winnaar Hebban Thrillerprijs

Op 20 mei werd de winnaar van de Hebban Thrillerprijs 2024 bekend gemaakt. De man met duizend gezichten van Lex Noteboom werd door de lezersjury gekozen tot beste thriller van 2024. Dit boek is natuurlijk ook te leen bij De Nieuwe Bibliotheek. Is het boek uitgeleend? Bij de online Bibliotheek kun je het ook als luister- of e-book lenen.
img

Film: Maria Montessori

Maria Montessori is een indringend verhaal over de kracht van vrouwen; over opoffering en over solidariteit. Een film die door de Internationale Montessori Vereniging wordt omarmd. Te zien vanaf vrijdag 31 mei.
Stad, 31 mei, 1, 4, 8, 12 & 14 juni
Vanaf € 5,75
Lees verder
img

Wist je dat…

… je met je bieblidmaatschap allerlei interessante cursussen en training online kunt volgen. Helemaal gratis!
Lees verder
.

De nieuwsbrief van de nieuwe bibliotheek wordt wekelijks verstuurd. Kaarten voor alle evenementen van de nieuwe bibliotheek zijn verkrijgbaar bij de klantservicebalie van alle vestigingen van de nieuwe bibliotheek en via www.denieuwebibliotheek.nl | Afmelden