Zomerrooster:
Onbeperkt lessen op alle locaties
in juli en augustus!

We zijn er trots op dat we dit jaar eindelijk het hele jaar open zijn!

Daarnaast zijn we verheugd te kunnen mededelen dat je in juli en augustus ook weer onbeperkt lessen mag nemen op alle locaties, zelfs Mysore lessen. Een mooi zomercadeau!

Een unieke kans om kennis te maken met andere teachers, locaties en yogavormen. Een klein aantal lessen pauzeren in deze periode en staan in september weer op het lesrooster. Raadpleeg daarom eerst even het lesrooster op onze website en maak er een ultieme yogazomer van!

Lesrooster
Nieuwe lessen Yogaplace Sittard

Ashtanga Mysore Class
Op zondagochtend! 
Inloop vanaf: 8.30 uur. Deze privéles in groepsverband voor meer verdieping in je practice, ook zeer geschikt voor beginners: Mysore Style 
Docent: Brian Valberg

Ashtanga Full Led Class
Elke vrijdag: 17.00 uur! 
Alle houdingen uit de primary serie. Deze led class is ook geschikt als je nog niet de volledige Full Primary Series beoefent!
Docent: Nancy Springer

Beginnerscursussen start september | 8 weken
Maastricht, Urmond, Sittard, Roermond

Heb je altijd al eens willen kennismaken met yoga? Ben je er even uit geweest en wil je je er weer eens in onderdompelen? Meld je dan aan voor de 8-weekse Yoga Introductiecursus. Even tijd voor jezelf! Als onderdeel van deze cursus kun je na afloop van de acht weken inschrijven zonder inschrijfkosten en ontvang je een certificaat. 

Je leert de belangrijke basiselementen over yoga, zonnegroeten, specifieke zuiverende en kalmerende ademtechniek, interne energiesloten, focuspunten en nog veel meer. Je ervaart wat synchronisatie van adem en beweging brengt, als een meditatie in beweging.

Verder maak je kennis met de yogavormen die we aanbieden binnen onze school: Easy flow, Yin yoga en Ashtanga Vinyasa yoga, meerderde verschillende ademtechnieken en korte meditatievormen. Je leert je eigen mogelijkheden kennen op fysiek, mentaal, emotioneel en subtiel energetisch niveau. Daarnaast ontwikkel je geleidelijk aan je concentratie, flexibiliteit, kracht, ontspanning en rust. Na de les nemen we de tijd om gezamenlijk onder genot van een kopje thee de les te evalueren of gewoon even stil te zijn!

Deze cursus is geschikt voor beginners én voor gevorderden die verdieping wensen!

Schrijf je je na deze cursus in bij Yogaplace, dan betaal je geen inschrijvingskosten van 25 euro.

Zelf graag meenemen: gemakkelijke, dunne en niet te wijde (yoga) kleding en een klein gastendoekje. Eventueel een extra vest om warm te blijven tijdens de ontspanning. Na aanmelding ontvang je nog meer praktische informatie.

Deze beginnerscursus start in september en wordt op alle locaties gegeven. Kijk via onderstaande button wanneer de cursus op jouw gewenste locatie van start gaat!

Bekijk startdata

Informatiebijeenkomst Intensieve Docentenopleiding 


‘… practicing with devotion to freedom within one’s heart.’ – K. Pathabhi Jois

Ben jij een ervaren yoga beoefenaar en wil je graag je practice meer verdiepen of wil je zelf graag yogalessen verzorgen in de toekomst? Dan is de 200 uur Intensieve Yoga Docenten opleiding een must. Want Yogaplace biedt je de mogelijkheid om de traditie van Yoga te integreren als levenswijze tijdens deze opleiding vanaf januari 2019. Wil je echter eerst meer te weten komen over de inhoud van deze opleiding, kom dan naar deze informatiebijeenkomst. 

Tijdens deze infobijeenkomst krijg je verdere uitleg over de inhoud van de opleiding en krijg je ook volop de gelegenheid om vragen te stellen aan Manon Simonis. Mochten er nog twijfels zijn om mee te doen aan de opleiding dan is deze bijeenkomst zeer geschikt om duidelijkheid te krijgen zodat je de juiste keuze kunt maken! 

Teach what is inside you. Not as it applies to you, to yourself, but as it applies to the other.’ - T. Krichnamacharya

Meld je tijdig vooraf aan voor deze bijeenkomst via info@yogaplace.nl onder vermelding van: “infobijeenkomst + 8 september + eigen naam
Na bevestiging per mail ben je ingeschreven voor deze bijeenkomst.

Mocht je hierna besluiten om deel te nemen aan de opleiding, lever dan je ingevulde en ondertekende inschrijfformulier in, je persoonlijke yoga-video en draag je zorg voor de aanbetaling van €300,-. Hierna word je uitgenodigd voor een persoonlijk intake gesprek!

Datum: zaterdag, 8 september 2018
Tijd: 14:00 (einde: 16:00)
Locatie: Maastricht

Boek nu
Yogaplace Intensieve Docentenopleiding 2019

YP T& E | Pre-Teacher Training (YP40)
Voortraject Docenten-Opleiding

In deze pre-teacher training als voortraject van de Yogaplace docentenopleiding maak je in vier hele dagen (28 uur & 12 thuisstudie en praktijk uren) kennis met de basis die belangrijk is voor iedere yogadocent. Het wordt aangeboden als een eerste introductie voor wanneer je interesse hebt om onze 200 uur Intensieve Yoga Docenten Opleiding te volgen vanaf janauri 2019. Manon en ervaren Yogaplace docenten verzorgen dit voortraject zodat je kunt kennismaken met de inhoud van de opleiding en de lesgeefmethodologie en je eigen practice ontwikkeling. Dit voortraject zorgt ervoor dat je goed voorbereid aan de opleiding kunt beginnen. Ook als je besluit niet de 200 uur docentenopleiding te gaan volgen, is dit voortraject zeer waardevol om een gedegen basis als yogadocent op te doen. 

  • Woensdag 1: Basisprincipes Yoga & je eigen yogapractice
  • Woensdag 2: Elementen Yoga-practice techniek
  • Woensdag 3: Lesgeefmethodologie
  • Woensdag 4: Praktijk ervaring

Er is elke dag een uur lunchpauze ingepland. Er kan in de lunchroom op eigen kosten gekozen worden voor soep met broodjes, koffie, thee en fruitwater voor een gereduceerd tarief.   

Dit voortraject is geschikt voor mensen met een basis in yoga of andere bewegingsvormen (pilates, bodyshape en andere sportschool bewegingsvormen) met een interesse om zelf yogalessen, op basis van de Ashtanga Yoga Vinyasa methode, te gaan geven. 

Graag zelf meenemen: schrijfmateriaal, makkelijke zittende kleding, handdoek, meditatie kussen, yogamat en eventueel een dekentje voor tijdens de ontspanning.

De cursus gaat door bij minimaal 8 deelnemers en met een maximum van 18 deelnemers. Deze cursus is goed voor 40 uur Yogaplace opleidingsuren.

Datum: woensdag, 5 september 2018 t/m woensdag, 26 september 2018
Tijd: 09:00 (einde: 16:00)
Locatie: Fitland XL, Sittard
Docent: Anouk Prop
Tweede docent: Franca Gijsbers
Kosten: € 550,00
Data: Vier woensdagen 5, 12, 19, 26 september 2018
Tijdstip: 9-16 uur
Locatie: Fitland XL, te Sittard

Boek nu

Online boekingssysteem: TIP

Als je een gereserveerde les niet kan deelnemen door overmacht, bijvoorbeeld je hebt de trein gemist ben ik dan mijn credit kwijt?
 
Nee, je mailt dan naar info@yogaplace.nl en wij zullen dan met deze geldige reden je credit terugzetten in het systeem. De melding voor het terug ontvangen van de credit moet dan wel binnen 24 uur van de te volgen les plaatsvinden.

Workshop Alignment Yoga

Neem afscheid van je stress met deze nieuwe yogavorm.

Heb jij last van stress? Voel je de gevolgen ervan in je hoofd en je lichaam? Alignment Yoga is een yogavorm die je helpt om je stress op te laten lossen door op zachte wijze je innerlijke kracht naar buiten te brengen. Deze workshop is de ideale manier om kennis te maken met deze praktische yogavorm.

Wat komt aan bod in deze workshop:

- Via de ademhaling bewust worden van je lichaam.
- In ontspanning de spieren leren activeren.
- Met oefeningen (asana’s) kracht en souplesse opbouwen.
- Door het uitlijnen (alignment) van het skelet een vrijere beweging en balans vinden.

De focus ligt op het creëren van bewustzijn over je spieren en houding. Je doet geen onnodige, voor je lichaam belastende spieroefeningen. Maar het opvolgen van, ogenschijnlijk, eenvoudige aanwijzingen gecombineerd met de juiste ademhaling zorgen ervoor dat je opnieuw energie krijgt. Een workshop om weer terug te komen in je kracht, houding en bij jezelf!

Deze workshop is geschikt voor beginners en gevorderen. 

Graag zelf meenenemen: makkelijk zittende kleding, handdoek en eventueel een dekentje om warm te blijven tijdens de ontspanning. 

Datum: zaterdag, 22 september 2018
Tijd: 13:30 (einde: 15:30)
Locatie: Maastricht
Docent: Manú Giaccone
Kosten: € 25,00

Boek nu

Mysore Challenge
Doe mee met 1 maand dagelijks mysore! 

Ontdek de magie van mysore

Datum: 29 september (locatie Sittard) + een maand onbeperkt mysore-les in Maastricht, Sittard, Roermond of Urmond.

Mysore style Asthanga yoga is een unieke vorm van yoga les. In deze les beoefent de student namelijk zijn eigen yogapractice op zijn eigen niveau en tempo. De leraar is er om je in stilte te begeleiden en je verder te helpen met  je eigen practice.

Ashtanga yoga werkt altijd met een vaste serie houdingen in verschillende series. Je begint eerst met het aanleren van de eerste serie en een mysore les is hiervoor ideaal. Je krijgt zo de tijd de volgorde van de houdingen te herinneren en tegelijkertijd oefen je de houdingen door ze telkens weer herhalen.

In deze workshop leert onze mysore-docent Nancy je de basisbeginselen van een regelmatige Mysore style Ashtanga yogapractice. Nancy legt je uit waar het systeem vandaan komt, wat er allemaal bij komt kijken en waarom het zo passend is voor iedere yoga-beoefenaar: beginners, gevorderden, jong, oud, mensen  met een blessure, mensen in perfecte gezondheid.

Dus ben je misschien al langer lid of volg je normaal andere lessen/andere stijlen van yoga maar ben je toch altijd al nieuwsgierig geweest naar wat die msyore lessen nu inhouden? Dan is dit dé kennismaking met mysore die je niet mag missen.

Waag de stap, duik in het onbekende en doe mee aan deze mysore challenge. Aansluitend mag je dan een maand lang onbeperkt deelnemen aan de lessen van het msyore programma in Maastricht, Sittard of Urmond. 
(van zaterdag 29 september t/m wo 31 oktober 2018)

Wat is Mysore style yoga: Klik hier voor een impressie

Datum: zaterdag, 29 september 2018
Tijd: 14:00 (einde: 17:00)
Locatie: Sittard
Docent: Nancy Springer
Kosten: € 75,00

Boek nu

4-daagse Ashtanga workshop met Petri Räisänen

Dompel je onder in Ashtanga Yoga met Petri. Naast een verdieping in Ashtanga yoga introduceert Petri je in deze workshop ook in de wereld van energy healing.

Gegarandeerd 4 dagen vol inspiratie, verdieping en verbinding!

We zijn ontzettend blij dat Petri Räisänen weer een workshop komt geven bij Yogaplace. Petri is een internationaal bekende en gerespecteerde Ashtanga Yoga leraar. Hij is een toegewijde leerling van zijn Guru Sri K. Pattabhi Jois (1915-2009), die Petri in 2001 authoriseerde om les te geven in Ashtanga Yoga.

Naast een verdieping in Ashtanga yoga introduceert Petri je in deze workshop ook in de wereld van energy healing. Hiermee raakte hij bekend in 1986 door zijn Finse leermeesters. Ook runde hij zelf meer dan een decennium een praktijk in natuurlijke geneeswijze in Helsinki.

Vandaag de dag richt Petri zich in zijn workshops op de integratie van healing en yoga, om zo altijd optimaal te voldoen aan de individuele behoeften van de student. Petri's adjustments zijn zacht, effectief, therapeutisch en, volgens sommigen, bijna magisch. Zijn vriendelijke en ontspannen houding in de les zorgt voor een open, energieke en meditatieve sfeer bij elke workshop!

We zullen ons richten op de houdingen van de eerste (Primary) en tweede (Intermediate) serie van Ashtanga Yoga. De poses, vinyasa, ademhaling, drishti (en aanpassingen) volgen in de traditie van Sri K. Pattabhi Jois, zoals ze worden onderwezen in Mysore, India. 
Daarnaast zullen we de praktijk van verschillende energie-healing technieken in Finse traditie bekijken en zelf oefenen. 
Je hoeft absoluut geen eerdere ervaring met energie healing te hebben. Ook is deze workshop geschikt voor iedereen die een zekere ervaring heeft met Ashtanga yoga. Het maakt niet uit of je de eerste serie al volledig beheerst. Petri zal iedereen op zijn eigen level begeleiden.

Program

Thursday 

  • 07.00 - 09.15 Led-class | Full primary series correct vinyasa counting
  • 13.00-15.30 Introduction Intermediate series practice technique in detail
  • 16.00-17.00 Chanting, Pranayama & meditation session

Friday

  • 6.00 & 7.00 - 09.15 Mysore morning practice incl. postures sec. series experience
  • 13.00-15.00 Armbalances
  • 15.30-17.00 In depth workshop: Traditional Vinyasa system in theory and practice

Saturday

  • 6.00 & 7.00 - 09.15 Mysore morning practice incl. postures sec. series experience
  • 12.30 - 13.00 Signature session book (also for students not joining the workshop) 
  • 13.00-15.30 In depth intensive energy healing techniques combined with adjustments in asana
  • 16.00-17.00 Chanting, Pranayama and meditation session
  • 17.00-18.00 Q & A

Sunday

  • 7.00 & 8.00 -10.15 Mysore morning practice incl. postures sec. series experience
  • 12.00-14.00 In depth workshop: Healing touch - asana adjustments and therapy techniques

Graag zelf meenemen: makkelijke kleding, douchespul en handdoek, dekentje om warm te blijven. Eventueel eigen lunch/snacks. Er is de hele dag thee en water aanwezig en er zitten genoeg winkels en restaurants in de buurt. 

Zorg dat je deze kans om Petri te ontmoeten niet mist en meld je snel aan.

Datum: donderdag, 4 oktober 2018 t/m zondag, 7 oktober 2018
Tijd: 07:00 (einde: 14:00)
Locatie: Maastricht
Docent: Petri Räisänen
Kosten: € 395,00

Boek nu
Yogaplace Maastricht | Sittard | Urmond | Cens by Yogaplace Roermond
Bezoekadres kantoor St. Maartenslaan 36 | 6221 AZ Maastricht
+31 (0)43-3260707 | info@yogaplace.nl

Huidige maanstand

Huidige Maanstand
Share
Tweet
Forward
Neem gerust contact op:
Yogaplace
Broeksittarderweg 150 A - Sittard
Sint Maartenslaan 36 - Maastricht
Mauritslaan 65, 6129 EL, Urmond, Li 6221 AZ
Netherlands

Add us to your address book


Wil je je e-mailadres of andere gegevens wijzigen? Klik dan op voorkeuren aanpassen.
Wil je de Yogaplace Nieuwsbrief niet meer ontvangen? Klik dan op afmelden.

Namasté.

Copyright © 2018 Yogaplace



Email Marketing Powered by MailChimp