Bekijk deze nieuwsbrief online
maandag 20 maart 2017
 
CONTENTPARTNERS | OPLEIDINGEN | VACATURES Email Website Facebook Twitter LinkedIn
 
 
 
Geachte heer/mevrouw ,
Welkom bij de digitale nieuwsbrief van Accountancy Vanmorgen.
 
 
 
Tien vragen over bedrijfswaardering en de rol van de accountant
Bij waardering van MKB-bedrijven heeft de accountant te maken met unieke individuele omstandigheden. Zijn de ingeschatte geldstromen realistisch? Drukken family assets op de waarde van de onderneming? Pittige kost. Daarom tien vragen over bedrijfswaardering. 
Lees meer
 
 
AFM geeft duidelijkheid over boeterente
Er bestaan grote verschillen tussen hypotheekaanbieders in de berekening van de boeterente. De AFM verwacht dat aanbieders de vergoedingen die door huizenbezitters sinds 14 juli 2016 zijn betaald, opnieuw berekenen. Als blijkt dat de klant een te hoge vergoeding heeft betaald, moet het verschil worden terugbetaald.
Lees meer
 
Gratis online magazine: Slim samenwerken in zakelijke dienstverlening Advertorial

In dit online magazine vind je tips, trends en praktijkverhalen voor accountants. Lees over software koppelen, nieuwe businessmodellen, klantgerichtheid en het aantrekken van nieuwe klanten!

Bekijk direct online >

 
Betaald voetbalorganisaties 3e thema 2017 NBA
Het NBA-bestuur is akkoord gegaan met het voorstel van de Signaleringsraad om betaald voetbalorganisaties als derde keuzethema te kiezen voor 2017. Ook heeft het bestuur ingestemd met het uitbreiden naar andere ledengroepen van de pilot om van een inputgerichte PE over te gaan naar een outputgerichte PE.
Lees meer
 
 
Innoverende MKB’ers weten MIT te vinden
Bijna 4.000 midden- en kleinbedrijven hebben de afgelopen vier jaar gebruik gemaakt van de zogenoemde MKB Innovatiestimulering Regio en Topsectoren (MIT). Een nieuwe MIT-regeling opent in april 2017.
Lees meer
 
Subsidies en BTW: Joep Swinkels praat u bij! Advertorial

Wanneer is een subsidie belast met BTW en welke gevolgen heeft dit? Hoe zit het met subsidies en het BTW compensatiefonds? Wat zijn de kenmerken en fiscale aspecten van een prijssubsidie? Spelen deze vragen ook bij u en wilt u hier meer van weten? Joep Swinkels praat u bij op 4 april!

Meer info en aanmelden =>

 
Belastingdienst sluit nieuw Koepelconvenant HT met Extendum
Eind februari heeft brancheorganisatie Extendum een nieuw koepelconvenant Horizontaal Toezicht met de Belastingdienst getekend. Hervatting van het horizontaal toezicht had voor Extendum hoge prioriteit nadat de organisatie halverwege 2016  een doorstart maakte.
Lees meer
 
 
Nieuw besluit omzetting fonds voor gemene rekening in een nv
De staatssecretaris van Financiën heeft een nieuw besluit over de omzetting van een fonds voor gemene rekening (fiscale beleggingsinstelling) in een nv gepubliceerd. Een van de wijzigingen is dat het aantal voorwaarden sterk is teruggebracht door de invoering van algemener geredigeerde voorwaarden.
Lees meer
 
Digitaliseren niet nodig? Ontkenning is pas de eerste fase Contentpartner
Artificial Intelligence is de industriële revolutie voor de dienstverlening hoorde ik laatst. Wat dat betekent weet niemand nog precies. En of er echt zoveel banen worden weggeautomatiseerd als voorspeld wordt, is ook de vraag. Wat in ieder geval vaststaat, is dat internettechnologie in de dienstensector, en dus ook in de accountancysector, voor een grote verandering […]
 
Vijf tips voor de online aanwezigheid van uw accountancypraktijk Contentpartner
In dit digitale tijdperk is het belangrijker dan ooit om aandacht te besteden aan de online aanwezigheid van uw accountancypraktijk. Dit vraagt om meer dan alleen een simpele website met een overzicht van uw diensten en contactgegevens.
 
Workshop: naar de BV! Opleiding
In deze praktische workshop werken we de inbreng van een privé-onderneming in een BV van begin tot eind uit, mede aan de hand van rekenmodellen en modeldocumenten uit de Fiscount Modellenbank. Aan de orde komen onder meer: commerciële en fiscale afwegingen ruisende of geruisloze inbreng relevante termijnen afwikkeling fiscale oudedagsreserve overdrachtsbelasting opzetten holdingstructuur uitwerken casus […]
 
Assistent accountant agrarisch Vacature
Alfa is overal dichtbij. Logisch dus dat Alfa waarde hecht aan medewerkers die dicht bij zichzelf blijven. Want de mooiste carrière begint dicht bij jezelf! Vacature assistent accountant agrarisch in Gorinchem Ben je op zoek naar een tweede of derde baan als assistent accountant agrarisch? Dan is je nieuwe baan misschien wel dichterbij dan je […]
 
 
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancy nieuws willen ontvangen?
» Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
 
 
 
 
 
Over Ons | Adverteren | Abonneren | Gegevens wijzigen | Afmelden Email Website Facebook Twitter LinkedIn