Nieuwsbrief 329
Gianotten Mutsaers - 6 sep 2024

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: vanaf morgen start onze jaarlijkse opruiming! Honderden boeken liggen voor één derde van de prijs klaar, nog helemaal nieuw en misschien wel te vinden op jouw verlanglijstje. Op = op, dus wacht niet te lang!

Ook start vandaag de Boekenweek van Jongeren met als motto: dit wil jij lezen! Auteurs Astrid Boonstoppel, Michel van Egmond en Sholeh Rezazadeh schreven dit jaar elk een kort verhaal voor de bundel 3PAK, gratis voor jongeren van 15 t/m 18 jaar bij aankoop van een boek naar keuze.

Daarnaast krijg je t/m 22 september ook nog het Brabants Boek Present gratis bij elke besteding vanaf €15,- . Dit jaar schreef Lucas de Waard het Brabant Boek Present Parkwachters; een verhaal over fantasie en trauma, over vluchten, vechten en in jezelf geloven.

Genoeg reden dus om naar de winkel te komen, dus maak je agenda leeg en dan zien we je snel!

Fijn weekend,
de boekverkopers van Gianotten Mutsaers

De Boekenweek van Jongeren

De Boekenweek van Jongeren inspireert jongeren met verhalen en boeken die écht bij ze passen, op plekken waar jongeren zelf te vinden zijn. Het motto is dan ook: dit wil jij lezen! Bij een Boekenweek hoort ook een geschenk. Auteurs Astrid Boonstoppel, Michel van Egmond en Sholeh Rezazadeh schreven voor de bundel 3PAK elk een kort verhaal. Dingen die ik haatBus 41 en Een berg zwijgen zijn gebundeld in 3PAK en krijgen jongeren van 15 t/m 18 jaar gratis bij aankoop van een boek naar keuze.

De meest aansprekende boeken van het afgelopen jaar maken kans op de titel Beste Boek voor Jongeren. Een vakjury van volwassenen kiest de tien genomineerde titels. Een jongerenjury bepaalt de twee winnaars (categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig en categorie Vertaald).

Donkere wolken vol confetti

Abby wil niets liever dan ‘gewoon’ gelukkig zijn. Met strenge ouders en een tweelingzus die haar droomman lijkt te hebben gevonden, wringt Abby zich in bochten om haar eigen relatie met Milan perfect te houden. Maar dat is lastig als je moet dealen met manipulatie, gaslighting en misbruik. Kan Abby op tijd ingrijpen of zal ze zichzelf helemaal verliezen?

Joan kan zich de laatste keer dat ze zorgeloos was niet herinneren. Als eindexamenleerling met drie bijbanen een huishouden runnen, terwijl je moet zorgen voor je vierjarige broertje en depressieve moeder, is niet niks. En dan is er nog dat leuke meisje op werk. Als blijkt dat er een geheim is dat het gezin voorgoed uit elkaar kan drijven, gaat ook voor Joan de tijd tikken.
 

Monica Haak - Donkere wolken vol confetti
 

Burning Crowns

Burning Crowns van Catherine Doyle & Katherine Webber is het laatste deel van de door TikTok groot geworden romantasy-serie Twin Crowns.

Sinds Wren de zogenaamde bloedspreuk heeft uitgesproken, lijkt het alsof er een vloek op haar rust. Haar magische krachten zijn onbeheersbaar geworden en ze heeft vreemde dromen die haar bang maken. Er zit niets anders op dan naar de bergen te reizen om de Berggenezer te raadplegen, in de hoop dat zij kan helpen.

Ook Rose heeft onrustige nachten. Op een ochtend wordt ze wakker en ziet ze haar ondode voorouder Oonagh naast haar bed staan, die haar beveelt de troon op te geven. Doet ze dat niet, dan zal het hele land worden vernietigd.

Er is maar één manier om hun koninkrijk te redden, maar daarvoor zullen de zusjes een groot offer moeten brengen…

Catherine Doyle ; Katherine Webber - Burning Crowns
 

Hemelse rivalen

Terwijl een wrede oorlog tussen goden door het land woedt, probeert Iris Winnow haar leven weer op de rails te krijgen. Haar moeder worstelt met verslaving en haar broer wordt vermist aan het front, dus het is aan Iris om de familie te onderhouden. Ze gaat bij de Oath Gazette werken, waar ze met de arrogante Roman Kitt moet concurreren om de felbegeerde promotie tot columnist.

Intussen schrijft Iris verwoed brieven aan haar broer. Op magische wijze belanden de brieven echter in de handen van Roman. Wanneer hij anoniem terugschrijft, ontstaat er een band die Iris helemaal naar het front van de strijd zal leiden: voor haar broer, voor het lot van de mensheid en voor de liefde.

Rebecca Ross - Hemelse rivalen
 

The Serpent and the Wings of Night

Oraya is de geadopteerde mensendochter van de vampierkoning van het Huis van Nacht. Als mens is ze normaal niet meer dan een prooi voor een vampier, en haar enige kans om te overleven is meedoen aan de Kejari: een legendarisch toernooi dat door de Godin van de vampiers zelf wordt georganiseerd.

Om een vroege dood te voorkomen, moet Oraya een verbond sluiten met een mysterieuze rivaal: Raihn. Alles aan hem is gevaarlijk. Hij is een meedogenloze moordenaar en hij wil haar vaders troon veroveren. Maar wat Oraya het meest beangstigt, is dat ze zich meteen tot hem aangetrokken voelt.

De toekomst van haar vaders koninkrijk staat op het spel, en ook al begrijpt Raihn haar misschien beter dan wie dan ook, hun liefde kan haar ondergang worden.
 

*Limited edition! Exclusieve brief van de auteur voor de Nederlandse en Vlaamse lezer!

Carissa Broadbent - The Serpent and the Wings of Night
 
Hieronder staan de drie bestverkochte boeken van afgelopen week:

Comfort
Yotam Ottolenghi ; Helen Goh

Stoute schoenen

Bart van Loo

Al het blauw van de hemel

Mélissa Da Costa

GIANOTTEN MUTSAERS
Emmapassage 17
5038 XA Tilburg
T: 013-4651111
E: info@gianottenmutsaers.nl
W: www.gianottenmutsaers.nl

 
OPENINGSTIJDEN
Maandag 13.00 – 18.00 uur
Dinsdag 9.30 – 18.00 uur
Woensdag 9.30 – 18.00 uur
Donderdag 9.30 – 21.00 uur
Vrijdag 9.30 – 18.00 uur
Zaterdag 9.30 – 17.30 uur
Zondag 12.00 – 17.00 uur
FB
Twitter
IG
Website
Copyright © 2024 Boekenhandel Gianotten Mutsaers
Profiel bijwerken - Afmelden