Een nieuwe column van Annemiek Schrijver
Online versie
KRO - NCRV
Sluit je aan   
Column Annemiek
De tijd voor tederheid

De weerloosheid van het kerstverhaal zakt door Annemiek heen, terwijl ze door een warenhuis loopt. Ze staat maar open voor tederheid en verzachting. ‘In deze dagen laat ik alles maar gebeuren.’  

Lees haar column   
Zin in zondag
Dit zie je in de derde aflevering van Zin in zondag

Kim-Lian ondergaat een sjamanistisch ritueel met paarden, in Ugchelen wordt de midwinterhoorn geblazen en Cees tekent de toren van de Cunerakerk.   

Bekijk hier   
Tijdens de feestdagen sta ik meer open voor verzachting
Ja   
Nee   
Pauscast
Sprak paus Pius XII zich uit tegen fascisme?

Deze aflevering van de podcastserie Pauscast gaat over paus Pius XII, de Italiaan Eugenio Pacelli (1876-1958). Wat was zijn rol in die donkere jaren van fascisme en nazisme? Sprak hij zich uit over de Jodenvervolging?    

Lees meer   
Petrus in het land
De kerkleden van Dordrecht zingen in vreugde en verdriet
Vandaag zijn we in Dordrecht. De leden uit de Grote Kerk delen met ons wat hun aan het zingen maakt. 'Elke kerkdienst als ik de eerste psalm hoor, krijg ik tranen in mijn ogen', vertelt dominee Wansink.
 
Lees meer   
Kruispunt
Het jaar van Tim Hofman
Het jaar 2022 was zonder twijfel dat van Tim Hofman. Met zijn online programma BOOS over de misstanden bij The Voice zette hij seksueel overschrijdend gedrag op de kaart. Waar komt zijn gedrevenheid vandaan?   
Lees meer   
Nieuw programma
Een goed gesprek over de Bijbel

In haar nieuwe programma Een goed gesprek over de Bijbel gaat Jacobine Geel met tien wetenschappers in gesprek over de Bijbel. Dit doet zij aan de hand van actuele thema's zoals de kloof in de samenleving, de toekomst van de aarde en het wonder van Kerst.  

Lees meer   
De Boeddhistische Blik
Monnik anno nu?

De documentaire De Boeddhistische Blik: Monnik anno nu? gaat over monnikschap in de huidige tijd. In zijn eerste jaar als zenmonnik onderzoekt filmmaker Misha Beliën hoe hij een authentiek monnikschap vorm kan geven in Nederland anno nu.  

Lees meer   
De verwondering
Voorouders
Volgens de overlevering stamt de familie van Vamba Sherif af van de profeet Mohammed. Nadat de elfjarige Vamba in de verboden kamer door geheime geschriften van zijn voorouders snuffelde, stuurde zijn familie hem weg. Zijn moeder zou hij nooit meer terugzien. 
Lees meer   
Actie warm hart gaat vandaag weer van start
Actie warm hart
Vorig jaar heeft Stichting Living Memories bij KRO-NCRV’s Actie warm hart een donatie van 10.000 euro gewonnen. Thinka Sanderse, oprichter van de stichting, geeft aan dat ze met de donatie van Actie warm hart tientallen ouders, broertjes en zusjes een blijvende herinnering hebben gegeven. Heb jij ook een goed doel? Meld je vandaag nog aan.
Lees snel verder   
Wat vind je van onze nieuwsbrief?
Leuk   
Kan beter   
KRO - NCRVservice@kro-ncrv.nl
035-6726880
Postbus 200 1200 AE Hilversum
facebookInstagram
Je ontvangt deze nieuwsbrief naar aanleiding van je Levensbeschouwing-optin