Begunstigelse og testamente

Det er altid aktuelt at inddrage begunstigelse og testamente i din rådgivning af kunder. Mange kunder reflekterer over, hvad der sker, hvis de dør. Og et naturligt spørgsmål i den forbindelse er ’Hvem får mine penge, når jeg ikke er her længere?’”

Mange kunder er af den overbevisning, at deres midler styres videre til de efterladte med udgangspunkt i arverækkefølgen eller via et testamente. Ofte er de hverken opmærksomme på, hvem det så er eller på hvem, der vil modtage udbetaling fra livs- og pensionsforsikringer, hvis de dør.

Inspiration til snakken med kunden
Du kan gøre en forskel i din rådgivning ved at spørge: "Hvis du gik væk i går, hvem skulle så have de penge, du har sparet op til pension og fra dine forsikringer? Og har du oprettet et testamente?" Du kan få mere inspiration til dialog med kunderne i vores podcast: Kundens økonomi ved død og e-learning: Begunstigelse og Arv skifte og uskiftet bo.

Kursus om emnet
Du kan også tilmelde dig vores kursus: Begunstigelse Formue og Arv.
 


Temadag begunstigelse og arveregler


På temadagen den 10. september i Skanderborg går vi i dybden med reglerne om begunstigelse, fordeling af kundernes øvrige økonomi ud fra arvelvens regler og den overordnede praktik i forbindelse med en kundes dødsfald.

Du får på denne dag inspiration til at håndtere dialogen med kunderne om begunstigelse og en dybere forståelse for indhold i arveloven og de muligheder, der er via testamente.

Dagens indlægsholder er advokat Hanne Fabricius-Haunstrup fra Advokaterne, Sankt Knuds Torv P/S i Aarhus. Hanne underviser i familieret på Aarhus Universitet.

 
Tilmelding og mere information


Temadag - Dækning ved tab af erhvervsevne og offentlig førtidspension


Den 1. oktober holder vi i Skanderborg en temadag, hvor sammenhængen mellem tilkendelse af offentlig førtidspension og de forskellige variationer af kundernes dækninger ved tab af erhvervsevne bliver belyst.

Temadag om sammenhæng mellem dækning ved tab af erhvervsevne og offentlig førtidspension. Vi belyser bl.a. følgende emner:
  • Selskabernes produkter – kommercielle selskaber og supplerende dækning i obligatoriske ordninger
  • Overenskomstbaserede leverandører – ændring af betingelser og sammenhæng med tilkendelse af offentlige ydelser
  • Individuelle dækninger (etableres gerne via PI hos samarbejdspartnere) – udvikling og tendenser indenfor supplerende dækning
  • Sociale ydelser og tilkendelse af offentlig førtidspension

Tilmelding og mere information

Nyt kursus: For dig, der rådgiver om forsikringer til den private kunde


Privatsikring og FU har udvidet samarbejdet og tilbyder kurser, som er målrettet rådgivning om forsikringer til den private kunde. På kurset opnår du solid viden om de omfattede produkter, virkemåder og betingelser. Du får god inspiration og sparring til rådgivning af kunderne.

Indholdet lever op til kompetencekrav til IDD bilag 1. Læs mere om indholdet her 
 
Se alle datoer

Temadag i november: Den formuende kunde 


Bliv opdateret på de mest efterspurgte problemstillinger i rådgivning til formuende kunder. På denne temadag - den 24. november i Skanderborg - stiller vi skarpt på en række af de områder, vi får mange spørgsmål til fra jer, og aktuelle ændringer på bl.a. skatteområdet.


Lars Brinch Jørgensen, seniorrådgiver, Nordea | Wealth Services, fører os kompetent gennem dagens emner.

 
Se program og tilmeld

Har du en kollega, der er ny i finanssektoren?

Det er lettere at være god til sit arbejde, når man forstår forretningen. Har du en kollega uden finansiel baggrund? Så praj hende eller ham om kurset Intro til pengeinstitutverdenen. På to dage får deltagerne indblik i både forretningsmodel, processer og rådgiverens hverdag – det øger forståelse, indsigt og giver bedre resultater. 

 
Tilmelding

NYT: Formuerådgivernes uddannelse niveauvurderet


Læs hvordan en niveauvurdering hjælper deltagerne fremadrettet

Kommende tilbud om pension, investering og formuerådgivning

– se alle vores kurser og uddannelser her 
 

Vi har tidligere lempet reglerne for ombooking gældende frem til og med juni 2020. Den periode forlænger vi frem til 30. september 2020.
Læs  også mere om vilkår og muligheder  i vores FAQ  >>

Følg os på Facebook Følg os på Facebook
Følg os på Twitter Følg os på Twitter
Følg os på LinkedIn Følg os på LinkedIn
Ud fra din tilmelding af nyhedsbreve på finansudd.dk har vi fundet ovenstående nyheder relevante for dig.

Hvis du ikke længere ønsker at modtage dette nyhedsbrev, kan du opdatere din profil og dine abonnementer til FUs nyhedsbreve her. Ønsker du at afmelde samtlige nyhedsbreve fra FU, kan du gøre det her

Se hvilke fagområder du kan tilmelde dig inden for nyhedsmails fra FU 

Se eksempler på tidligere udsendte nyhedsbreve inden for fagområderne

Finanssektorens Uddannelsescenter
Skovsvinget 10
8660 Skanderborg  
Tlf. 8993 3333 · E-mail info@finansudd.dk