Om de webversie te openen klik hier

Leeuwarden-Friesland draagt dit jaar de titel Culturele Hoofdstad van Europa. De stad viert dit met een uitgebreid cultureel programma dat volgende week van start gaat. In deze nieuwsbrief geven we enkele tips.

Pluto

Sidi Larbi Cherkaoui / Bunkamura Theatre Cocoon


15 - 17 februari
Stadsschouwburg De Harmonie Leeuwarden

De befaamde choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui, die ook meermaals in het Holland Festival te zien is geweest, maakt zijn debuut als theaterregisseur. In Tokio creëerde hij met een cast van Japanse ster-acteurs en dansers een voorstelling op basis van de populaire manga-strip Astro Boy: The Greatest Robot on Earth, waarin een robotdetective verzeild raakt in een uiterst merkwaardige moordzaak.

 

Espaece

Aurelien Bory


22 - 23 juni
Stadsschouwburg De Harmonie, Leeuwarden

Deze beeldende voorstelling dankt haar naam aan een intrigerende essaytitel van de Franse auteur Georges Perec: Espèces d'espaces. Niet de leegte staat centraal, maar vooral wat zich rondom die leegte bevindt. Vijf performers worden op het toneel geconfronteerd met een groot scherm en duistere muren. Poëtische circus/theatervoorstelling die zorgt voor een schilderachtige mijmering.

 

De Reuzen van Royal de Luxe


17 - 19 augustus
Leeuwarden

Het straattheatergezelschap Royal de Luxe (Frankrijk) komt voor het eerst naar Nederland met hun iconische reuzen. Wezens zo hoog dat ze met kop en schouders boven de huizen uitsteken. De indrukwekkende vijftien meter hoge reuzen lopen drie dagen door de binnenstad van Leeuwarden. Dit theaterspektakel is gratis te bezoeken.

 

BESTEL NU KAARTEN VOOR DE EERSTE VIER VOORSTELLINGEN VAN HOLLAND FESTIVAL 2018


Op 6 februari a.s. wordt het volledige programma van de 71e editie van het Holland Festival bekendgemaakt. Op die dag start ook de kaartverkoop. Maar u kunt nu al kaarten bestellen voor de volgende vier voorstellingen:

Trojan Women
National Changgeuk Company of Korea, Ong Keng Sen
8 - 10 juni, Muziekgebouw

End Credits
Steve McQueen
9 - 28 juni, Loods 6

JR
FC Bergman
16 - 18 juni, Centrale Markthal / Food Center Amsterdam

Lessons in Love and Violence
George Benjamin, De Nationale Opera
25 juni - 5 juli, Nationale Opera & Ballet

 
Volg ons via facebook facebook twitter twitter instagram instagram
Do you prefer to receive the next Holland Festival newsletter in English? Click here.