Lees deze e-mail in uw browser
Thema van de week: Veertigdagentijd en Pasen
Organiseer eenvoudig en coronaproof een paaswake en concert in uw gemeente
Vanaf 2 maart 2022 organiseert de Protestantse Kerk The Passion 40daagse: een kans voor gemeenten in heel Nederland om kleinschalige en persoonlijke concerten en paaswakes te organiseren. Een unieke gelegenheid om het paasverhaal op een laagdrempelige manier te delen in dorp, stad of wijk. Meedoen is gratis en eenvoudig!
Paasgroetenactie 2022: Gods licht heel wat gebroken is
Met gedetineerden in de vrouwengevangenis van Nieuwersluis ontwierp justitiepredikant Harma Zuidersma het kunstwerk voor de cover van de paasgroetenkaart 2022. “Het beeldt Gods licht uit dat schijnt op de gebrokenheid van het leven.” Doet uw gemeente ook mee met de Paasgroetenactie? Lees meer
Themapagina Veertigdagentijd en Pasen
De Veertigdagentijd is een jaarlijkse periode van bezinning. Op deze pagina vindt u materialen, ideeën en activiteiten om samen met uw gemeente stil te staan bij het lijden van Christus en toe te leven naar Pasen. Naar de themapagina
Materialen en tips voor gemeenten
Brochure liturgisch bloemschikken Veertigdagentijd 2022 nu beschikbaar
De schikkingen in de brochure ‘Liturgisch Bloemschikken Veertigdagentijd 2022’ sluiten aan bij de lezingen in het oecumenisch leesrooster, bij het jaarthema ‘Van U is de toekomst’ en de 40dagentijdcampagne van Kerk in Actie. Vraag de brochure gratis aan.
De Veertigdagentijdkalender uitdelen in uw gemeente? Bestel nu
In de veertigdagentijdkalender van de Protestantse Kerk is er voor iedere dag een bijbeltekst met korte overdenking, afgewisseld met vastentips, gebeden en liederen. Bestel de kalender voor 1 euro per stuk voor al uw gemeenteleden.
Doe mee: webinars over 40dagentijdcampagne Kerk in Actie 2022
Op 11 en 12 januari 2022 organiseren de consulenten van Kerk in Actie twee korte webinars over de 40dagentijdcampagne ‘Alles komt goed?!’ Als diaken, zwo-lid, predikant of lid van de zendingscommissie krijgt u tips en handvatten om in uw eigen gemeente aan de slag te gaan met dit thema. Aanmelden
Training diaken
U leert in deze (online) training wat uw roeping, taak en verantwoordelijkheid is als diaken. We verdiepen ons in uw specifieke rol en bekijken hoe dat praktisch kan werken in eigen diaconie. Daarnaast komen de taak in de eredienst en vragen rondom verantwoording van de collectezak en hulpverlening aan bod. Bekijk de trainingsdata in januari en februari 2022.
Ook interessant

De realiteit waarin we ons vandaag de dag bevinden is geen gemakkelijke. Hoe zien we de toekomst niet als bedreiging maar als kans? Het komt aan op een spiritualiteit van ontvankelijkheid, waakzaamheid en concentratie op God, meent ds. Marco Batenburg.

Over twee weken vieren we Kerst: de geboorte van Christus. Waar coronamaatregelen het normale kerkleven behoorlijk verstoren, lukt het gemeenten opnieuw om met hoopvolle initiatieven te komen. Vijf kerstideeën uit het land.

Nieuwe vacatures

Webredacteur dienstenorganisatie Protestantse Kerk Nederland (28-32 uur) | Medewerker Kennisplatform 'Diaconaat' dienstenorganisatie Protestantse Kerk Nederland (28 uur) | Lid Werkgroep Justitiepastoraat dienstenorganisatie Protestantse Kerk Nederland (6 uur per maand) | Stagemakelaar/werkveldbegeleider PThU/Protestantse Kerk (32-36 uur) | Kerkelijk werker / seniorenpastor Maasdijk (18 uur) | Medewerker communicatie Wereldhuis Den Haag (16 uur)Predikant Vrijburg Amsterdam (28 uur)Kerkelijk werker Veenendaal (12 uur) | Predikant Oosterbeek-Wolfheze (28 uur) | Predikant Zuidland (40 uur) | Predikant Brussel (België) (36 uur) | Predikant Ermelo (18 uur)

Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Volg ons online
Twitter
Facebook
LinkedIn
Deze nieuwsbrief wekelijks in uw mailbox ontvangen? Meld u aan via protestantsekerk.nl/nieuwsbrieven.

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Voeg dit adres toe aan uw adresboek zodat deze mail niet in uw spam belandt

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.