Lees deze e-mail in uw browser
Thema van de week: Stille Week en Pasen
Paasboodschap: 'Midden in de dood, zijn wij in het leven' 
Het moderamen van de generale synode wenst u een gezegende Stille Week en een vreugdevol Pasen. “Midden in deze lockdown maken we ons op voor een vreugdevol Paasfeest. Immers midden in de dood, zijn wij in het leven!”

Lees de hele paasboodschap
The Passion: een spel van God
Mirella Klomp deed tien jaar lang onderzoek naar The Passion, voor veel mensen een aantrekkelijk spel. Liefde, wanhoop, teleurstelling en vreugde - thema’s die iedereen herkent in zijn eigen leven - komen allemaal voorbij. Geloof en het aardse gaan hand in hand in the Passion. Hoe zien we God in een verhaal vol schijnbaar seculiere onderdelen? Lees verder
Ideeën uit het land voor de Stille Week op weg naar Pasen
Plaatselijke passions, wandelingen, fietstochten, exposities, online concerten. Een overzicht van coronaproof paas-initiatieven uit het hele land.



Lees alle ideeën
Materialen en tips voor gemeenten
Programma's bij The Passion voor kinderen
Wilt u met kinderen, jongeren en/of gezinnen uit uw gemeente aandacht besteden aan de Passion 2021? Deze 'coronaproof' werkvormen helpen daarbij. Er is een werkvorm voor jongeren, de Passion Challenge #ikbenervoorjou en een werkvorm voor gezinnen met kinderen van 8 t/m 12 jaar. Door middel van filmpjes kunt u in gesprek over een thema uit The Passion. Lees meer
Online kliederkerk proeverijen
Heeft u gisteren de kliederkerk-uitzending vanuit Maassluis gezien en lijkt dit u ook wel iets voor uw gemeente? Juist nu ontdekken steeds meer kerken hoe er vanuit de georganiseerde chaos van kliederkerk nieuwe contacten ontstaan tussen mensen van alle generaties. In april en mei zijn er weer verschillende online kliederkerk proeverijen waarin u kunt kennismaken met kliederkerk. Meer info en aanmelden
Gratis pilot training kerkbeheer voor kerkrentmeesters
Kerkrentmeesters hebben een breed palet aan verantwoordelijkheden: beheer van gebouwen, verantwoordelijkheid voor betaalde en vrijwillige werkers in de kerk, financieel beheer van de gemeente, en zo meer. De training kerkbeheer helpt u als kerkrentmeester om uw taak op een goede manier op te pakken.
Meer info en aanmelden
Online inspiratiesessie: Lockfree!
De eerste tekenen dienen zich aan dat we langzaam weer mogen gaan denken aan een tijdperk na corona. Wat zien we daarnaar uit! Heeft uw gemeente al nagedacht over hoe u het gemeente- en jeugdwerk wilt vormgeven? Op dinsdag 13 april is de volgende Jong Protestant Online Inspiratiesessie en staan we stil bij deze vraag.

Doe ook mee
De komende tijd zijn er allerlei e-learnings van de Protestantse Kerk te volgen. Bekijk het volledige aanbod.
Nieuwe vacatures

Predikant Gorinchem (40 uur) | Predikant Oldenzaal (20 uur) | Predikant Kesteren (32 uur) | Predikant Nijkerk (32-40 uur) | Predikant Barendrecht (36 uur) | Predikant Haarlem (40 uur) | Kerkelijk werker Melissant/Den Bommel (8 uur + 4 uur)

Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
In de media
Terugkijken: NPO Start kliederkerk viering Maassluis
Aan de hand van creatieve activiteiten, liederen en een bijbelverhaal nemen Kliederkerk Maassluis en wereldband Trinity u mee in het verhaal van Palmzondag.




Kijk de viering hier terug
Volg ons online
Twitter
Facebook
LinkedIn
Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Voeg dit adres toe aan uw adresboek zodat deze mail niet in uw spam belandt

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.