Lees deze e-mail in uw browser
Thema van de week: bijbelstudie en geloofsgesprek
Nationaal Gebed voor vrede en verbinding
Op zaterdag 15 januari vindt een Nationaal Gebed plaats. In een programma van 20.00 – 21.30 uur spreken diverse christelijke vertegenwoordigers een gebed uit. Door persoonlijke verhalen wordt duidelijk hoe de coronacrisis mensen raakt. Het programma is live te volgen.
Materiaal 'Week van Gebed' beschikbaar
In de jaarlijkse Week van Gebed voor eenheid van christenen (16 tot en met 23 januari 2022) bidden christenen samen voor eenheid, voor hun wijk en de wereld. Het thema dit jaar is 'Licht in het duister'. Voor gemeenten die meedoen is het materiaal nu beschikbaar.
Thema bijbelstudie en geloofsgesprek
Het geloofsgesprek voeren kan alleen samen met ‘alle heiligen’, zoals de Bijbel zegt. Dat zijn je broers en zussen in de gemeente, mensen met wie je verbonden bent en van wie je kunt leren. Op de themapagina staan materialen, ideeën, verdiepende artikelen en een videoserie voor bijbelstudie en geloofsgesprek in de gemeente. Naar de themapagina.
Materialen en tips voor gemeenten

Training diaken
Je leert in deze training wat je roeping, taak en verantwoordelijkheid is als diaken. We verdiepen ons in jouw specifieke rol en bekijken hoe dat praktisch werkt in eigen diaconie. Daarnaast komen de taak in de eredienst en vragen rondom verantwoording van de collectezak en hulpverlening aan bod. Trainingsdata in januari en februari.

Training jeugdambtsdragers
Je leert in deze training wat je roeping, taak en verantwoordelijkheid is als jeugdambtsdrager. We verdiepen ons in jouw specifieke rol en houden ons bezig met de vragen hoe je ervoor zorgt dat de jeugd in de gemeente de aandacht krijgt die ze verdient en hoe je hen verbindt met de rest van de gemeente. Trainingsdata in februari en maart.

Webinars over 40dagentijdcampagne Kerk in Actie
Op 11 en 12 januari organiseren de consulenten van Kerk in Actie twee korte webinars over de 40dagentijdcampagne ‘Alles komt goed?!’ Als diaken, zwo-lid, predikant of lid van de zendingscommissie krijg je tips om in je eigen gemeente aan de slag te gaan met dit thema. Aanmelden

Webinar GroeneKerken
Op donderdag 27 januari organiseert GroeneKerken een webinar met als thema ‘(Wan)hoop voor de toekomst. Hoe we hoop houden, ondanks het gevoel van ‘crisis’ rondom het klimaat’. Er wordt gekeken naar het gezamenlijk gevoel, de ‘eco-emoties’, en hoe hiermee om te gaan, in het licht van de Bijbel. Meer informatie en aanmelden

Ook interessant

Op de eerste ochtend van het nieuwe jaar zendt de EO de Nationale Nieuwjaarszegen uit. Vanuit de Haagse Kloosterkerk vraagt René de Reuver, scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, een zegen voor alle NederlandersBekijk de uitzending op zaterdag 1 januari om 9.00 uur op NPO2

Herman Koetsveld, predikant van de Westerkerk in Amsterdam, blikt terug op het bewogen jaar 2021. Koetsveld schrijft jaarlijks een theologisch jaaroverzicht om duiding te geven aan de tijdgeest. De centrale vraag dit jaar: is 2021 het jaar van alsmaar scherper wordende contrasten?

Nieuwe vacatures

Medewerker traktement- & salarisadministratie dienstenorganisatie Protestantse Kerk Nederland (24-28 uur) | Consulenten dienstenorganisatie Protestantse Kerk (2,8 fte) | Predikant m/v Curacao (40 uur) | HR medewerker Protestantse Kerk Amsterdam (12 uur) |  Pastor ouderenpastoraat Rivierenland Oost (20 uur) | Diaconaal opbouwwerker STEK Den Haag (18 uur) | Medewerker communicatie & geldwerving Amstelveen-Buitenveldert (20 uur)

Alle vacatures
Bekijk ook: beroepingsberichten van afgelopen week
Volg ons online
Twitter
Facebook
LinkedIn
Deze nieuwsbrief wekelijks in uw mailbox ontvangen? Meld u aan via protestantsekerk.nl/nieuwsbrieven.

Hebt u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief?
Mail dan naar info@protestantsekerk.nl.

Klik hier om uw e-mailadres te wijzigen, zodat u de nieuwsbrief op een ander adres ontvangt.
Let op: Deze wijziging is alleen van toepassing op uw abonnement op deze nieuwsbrief! 

Voeg dit adres toe aan uw adresboek zodat deze mail niet in uw spam belandt

Wilt u deze e-mails niet meer ontvangen? U kunt zich hier uitschrijven.