Nieuwsbrief Roots - 9 november
Roots

Natuurfotografie

GA OP ZOEK NAAR BODEMSCHATTEN

Doe ook mee met de Foto van de Maand-wedstrijd van Roots. Het thema in november is ‘bodemschatten’. Tip: plaats je camera op de grond wanneer je paddenstoelen fotografeert, dan ziet zelfs het kleinste zwammetje er nog majestueus uit. Meer handige fototips vind je op de website van Roots. Inzenden kan t/m 16 november.
Foto: Cocky Anderson

Roots

Het Horsterwold

Op zoek naar reeën

In het grootste loofbos van Nederland, het Horsterwold bij Zeewolde, kun je samen met de boswachter op zoek naar reeën. Met een terreinwagen rijd je dwars door de bossen en velden en onderweg vertelt de boswachter alles over het leefgebied van de ree. Vertrekpunt: Werkschuur De Zevenhorst, Groenewoudseweg 7, Zeewolde (FL). Data: 11 nov, 2 dec en 7 jan 2018. Prijs: € 30 (kinderen t/m 12 jaar € 22,50). Vanaf 7 jaar.
Foto: iStock

Roots

Natuurwandelen

RANDJE VELUWE

Wandel deze herfst eens het Roots-natuurommetje bij Laag-Soeren in Gelderland. Via een onverhard pad op de rand van bos en boerenland verken je de Veluwe. Op de helft van het ommetje ligt in het bos een stel sprengen verscholen. In het heldere en zuivere water leeft een speciaal visje: de beekprik.
Foto: Brand Kurpershoek

Roots

Televisie

COLLEGE TOUR

Op vrijdag 10 november is natuurfotograaf Frans Lanting te gast bij College Tour. In dit tv-programma interviewen studenten samen met Twan Huys spraakmakende gasten uit binnen- en buitenland. Lanting wordt beschouwd als een van de beste natuurfotografen van dit moment. Onlangs is zijn boek Into Africa verschenen waarin een aantal van de beroemdste landschappen op aarde te zien zijn. Tijd: 21.05 uur op NPO 2.

Nu verkrijgbaar

Roots Natuuragenda

Ook dit jaar is de Natuuragenda er weer. Geniet van de mooiste foto's, leuke weetjes en wandeltips.

Roots
Roots

Tuinvogels

GEEF VOGELS EEN THUIS

In woonwijken komen tegenwoordig meer vogelsoorten voor dan daarbuiten; vogels zijn dol op tuinen. Voor veel soorten vogels zijn tegenwoordig nestkasten te koop waarmee je van je tuin een vogelthuis maakt. November is de ideale maand om een nestkast op te hangen. Maar waar let je op bij het ophangen van een nestkast? Roots geeft tips.
Foto: iStock

Roots

Ebrodelta in Spanje

VOGELAARSPARADIJS

Roots bezoekt de Catalaanse Ebrodelta. Het is een van de belangrijkste wetlands in Europa en een waar luilekkerland voor vele duizenden vogels. Daarom wordt hier jaarlijks het Delta Birding Festival gehouden. In september 2018 is de vijfde editie.
Foto: Niels Kooyman

Volg Roots ook op
Roots - Facebook Roots - Twitter
Copyright © 2017 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden
spacer