Browser versie | Afmelden
header daily bulletin
Titanenstrijd!
Met de halve finales op het programma blikt toernooidirecteur Richard Krajicek van het ABN AMRO World Tennis Tournament gretig vooruit naar het titanenduel tussen Stefanos Tsitsipas en Andrey Rublev. "Ze hebben allebei al zeer zware partijen in de benen, maar zo’n duel tussen de pure aanvaller Tsitsipas en Rublev met z’n prachtige passeerslagen, dat is een droomaffiche’’, aldus Krajicek. "Ik denk dat ze erg aan elkaar gewaagd zijn.
Bekijk de voorbeschouwing
Tsitsipas in extase na marathonpartij

Twee uur en 42 minuten had hij nodig. Een kleine drie uur toptennis met onwaarschijnlijke rallies, fabelachtige passeerslagen en bizarre wendingen, maar uiteindelijk kreeg Stefanos Tsitsipas (22) zijn opponent Karen Khachanov in de kwartfinale van het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament op de knieën: 4-6, 6-3, 7-5. 

Lees verder
Lever je oude tennisballen in bij een inleverpunt
Het finaleweekend kijk je live op NOS en Ziggo

Wist je dat in Nederland elk jaar 5,5 miljoen tennisballen worden gebruikt? Zo’n 97 procent hiervan belandt in de prullenbak, in de verbrandingsoven of via een omweg in de natuur. Heb je oude tennisballen over? De komende 2,5 jaar vind je inzamelbakken bij 100 tennisverenigingen in Nederland. Hier kan iedereen tennisballen inleveren, die vervolgens worden gerecycled tot Renewaballs.

Na een vrijdag vol spannende wedstrijden breekt het finaleweekend nu aan. Ondanks dat we je niet op de tribune kunnen ontvangen, hoef je niets te missen van de single wedstrijden! Kom erachter welke topspelers gaan scoren en in de finale komen door live mee te kijken! Op het nieuwe Ziggo Sport Tennis kun je als niet-abonnee kosteloos meegenieten, maar ook bij de NOS op NPO2 kun je vanmiddag de eerste halve finale volgen.

Meer over Renewaball
Kijk live toptennis
Indrukwekkende zegereeks Andrey Rublev

Andrey Rublev is bij de ATP 500-toernooien aan een indrukwekkende reeks bezig. De als vierde geplaatste Rus boekte in de kwartfinales van het ABN AMRO World Tennis Tournament zijn achttiende overwinning op rij in de ATP 500-series. Het was in de Maasstad een zwaar bevochten zege op de Franse qualifier Jeremy Chardy: 7-6 (2), 6-7 (2), 6-4.

Lees verder
Stuur jouw aanmoediging in voor de spelers
Volgend jaar live erbij zijn? Tickets 2022

Ook de spelers missen jou natuurlijk in het publiek. Wil jij hen tóch nog kunnen aanmoedigen? Stuur jij een leuke tekst-aanmoediging in, dan verschijnt deze tijdens de change over op de LED boarding aan het centre court. Niet alleen de spelers zien jouw aanmoediging dan, maar ook de kijkers thuis. Een unieke kans om de sterren op de baan toe te juichen! Ga naar de Checklist of stuur je aanmoediging in naar ons op social media! 

Hoe goed je het tennisspel ook kunt volgen via Ziggo Sport Tennis en NOS, het liefste ben je er natuurlijk live bij aan de court. Mooi nieuws, want sinds gisteren is de ticketverkoop gestart voor volgend jaar! Wil jij alvast zeker zijn van de beste plekken, dan kun je nu je tickets kopen voor het 49e ABN AMRO World Tennis Tournament. We zien je graag weer in Rotterdam Ahoy.
Insturen via de Checklist
Koop nu je tickets
Bericht uit de bubbel: de lijnrechters

Geen publiek, wél een toptoernooi: dankzij veel extra veiligheidseisen kan het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament toch doorgaan. Maar wie maken het mogelijk? Wie hoort bij het selecte gezelschap dat de hele week aan het werk is in Ahoy? En hoe is het leven in de tennisbubbel? Deel 6: Lijnrechter Niels Kalle: uitstervend beroep?

De argeloze tv-kijker zou wellicht concluderen dat hij een uitstervend beroep uitoefent: op de banen van het ABN AMRO World Tennis Tournament zijn er immers geen lijnrechters meer te bewonderen. Toch is er voor lijnrechter Niels Kalle nog genoeg te doen in Rotterdam Ahoy. En niet alleen omdat Kalle ook arbiter bij het rolstoeltennis is.

Lees verder
Reuzendoder Coric stroomt door

Hij weet hoe je wereldtoppers moet verslaan én hij weet hoe je ATP-toernooien moet winnen: de Kroaat Borna Coric (24) heeft alle wapens in huis om successen te boeken. Gisteravond bereikte Coric de halve finale van het ABN AMRO World Tennis Tournament door de Japanner Kei Nishikori te verslaan: 7-6 (2) 7-6 (4).

Lees verder
Voorbeschouwing halve finales Wheelchair Tournament door Esther Vergeer
Snelheid van spelen, ontwikkeling van kracht en fitheid in het bovenlichaam: getrainde atleten maken de dienst uit. Toernooidirecteur Esther Vergeer over de tussenstand van het 13e ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament én een blik vooruit naar morgen.
Bekijk de voorbeschouwing
Fucsovics maakt overuren in Ahoy
Egberink en Scheffers hebben iets goed te maken

Het kan verkeren. Marton Fucsovics begon vorige week zaterdag aan de kwalificaties van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Een week later staat de Hongaar in de halve finales in Rotterdam Ahoy waar Borna Coric vanaf 19.30 uur zijn opponent zal zijn.

Het ging zeker niet vanzelf, maar het Nederlandse koppel Tom Egberink/Maikel Scheffers plaatste zich gisteravond voor de halve finales van het ABN AMRO World Wheelchair Tennis Tournament. Het duo, dat later dit jaar wil vlammen op de Paralympische Spelen in Tokio, strijdt vandaag tegen de Fransen Stéphane Houdet/Nicolas Peifer om een plek in de dubbelfinale.

Meer over Fucsovics
Lees verder
Dubbeldates

Het dubbelspel van het ABN AMRO World Tennis Tournament heeft voor sommige spelers veel weg van een datingsite. Spelers moeten voor het toernooi op zoek naar een partner en dat moet je tijdens de wedstrijden maar afwachten of het klikt. Kevin Krawietz (op foto met groene shirt) weet daar alles van: "Door een blessure van mijn vaste dubbelpartner was het niet makkelijk om een nieuwe partner te vinden.”

Lees verder
Klik en win
Het programmaboek lees je nu online
Win bij het AD gesigneerd shirt Tsitsipas

Het finaleweekend is van start. Over één dag zal bekend zijn wie de winnaar wordt van het 48e ABN AMRO World Tennis Tournament. Benieuwd wie zijn voorganger in 2020 was? Of wat het prijzengeld dit jaar is? Je vindt dat, en nog veel meer, terug in het programmaboek, dat je dit jaar online kunt doorlezen!

Via AD kun je nu een gesigneerd T-shirt door topspeler Stefanos Tsitsipas winnen! Vul je gegevens in vóór 7 maart en maak kans op dit unieke item. 

AD Sport headline:

Bekijk het programmaboek
Gesigneerd T-shirt Tsitsipas winnen?
ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament ABN AMRO World Tennis Tournament
ABN AMRO World Tennis Tournament
Copyright © Rotterdam Ahoy.
Newsletter2021-03-06 09:05:01