ELF Voetbal nieuwsbrief van 27-04-2022
Titelstrijd in Premier League richting kookpunt

In Duitsland en Frankrijk zijn de kampioenen bekend, Real Madrid kan dit weekend de titel opeisen en in Nederland lijkt Ajax op weg naar de 36ste titel. Aan de andere kant van de Noordzee is de titel echter nog allesbehalve beslist. Met nog vijf wedstrijden voor de boeg maken Manchester City en Liverpool er een bloedstollende titelrace van. We blikken vooruit op de laatste wedstrijden.


lees verder
Deze talenten laten de topclubs in de Eredivisie gratis vertrekken

Clubs uit de kelder van de Eredivisie en de Eerste Divisie pikken elk seizoen weer de spelers op die het bij de topclubs net niet redden. Ook dit seizoen laten AZ, Ajax, Feyenoord en PSV weer een handjevol spelers uit de beloftenelftallen gratis vertrekken. Dit zijn de buitenkansjes van deze transferzomer.

lees verder
Deze spelers van Jong Ajax solliciteren nog naar speeltijd in de laatste weken onder Erik ten Hag

Jong Ajax domineerde maandagavond in de Keuken Kampioen Divisie. Tegenstander VVV-Venlo werd met 6-1 vernederd door de talenten van de Amsterdammers. Enkele talenten willen zich nog snel even in de kijker van Ten Hag spelen, voordat de trainer vertrekt. Deze spelers mogen in de laatste weken van het seizoen stiekem nog op speelminuten rekenen.

lees verder
Win vrijkaarten voor de film I Am Zlatan

Zlatan Ibrahimovic is inmiddels veertig jaar, maar er zit nog geen greintje sleet op de wereldster. De excentrieke aanvaller maakte zijn doelpunten buiten Zweden eerst voor Ajax om daarna in vier buitenlandse topcompetities en op EK's en WK's met scherp te schieten. Ook dit seizoen vuurt hij er in het shirt van AC Milan weer vrolijk op los. Over de Zweedse held is een film gemaakt, die vanaf 28 april in de bioscoop draait. Jij kunt deze gratis bekijken!

lees verder
Interview Danny Holla en Julius Bliek: "De Maltezers uit ons team komen rechtstreeks vanuit hun werk"

De Blue Lagoon, per paardenkoets door Valletta, de historische stad Mdina en het tweede eiland Gozo: de toeristische trekpleisters van Malta in een notendop. Julius Bliek en Danny Holla, spelers van 26-voudig landskampioen Sliema Wanderers, beschrijven de voetbalcompetitie in de dwergstaat als 'mannelijk'. "Loopvermogen en conditie zijn belangrijk."

lees verder
Lewandowski hard op weg naar tweede ESM Gouden Schoen, maar moet record laten lopen

Vorig seizoen brak Robert Lewandowski op alle gebieden records. Zijn 41 goals voor FC Bayern München betekenden niet alleen een Bundesligarecord. Het leverde de nu 33-jarige doelpuntenmachine ook zijn eerste Gouden Schoen op, hij werd de eerste Poolse winnaar uit de historie en de eerste winnaar uit de Duitse competitie sinds de nieuwe puntentelling met coëfficiënten. Dit seizoen lijkt Lewandowski zijn tweede Gouden Schoen niet te kunnen ontgaan. Al lijkt een record niet haalbaar.

lees verder
Interview Denso Kasius, Bologna-winteraanwinst: "Door mensen hier behandeld alsof ik hun eigen zoon ben"

Denso Kasius speelde nooit een minuut in de Eredivisie. In de eerste seizoenshelft maakte de negentienjarige vleugelverdediger dusdanig veel indruk in het shirt van FC Volendam dat FC Bologna hem naar Italië haalde. De rechtsachter twijfelde in eerste instantie, maar besloot zijn kinderdroom toch na te jagen. "Ik had niet verwacht dat het niveauverschil zo groot zou zijn."

lees verder
Deze Eredivisiespelers zijn aan een uitstekende uitleenperiode bezig in het buitenland

Tientallen Eredivisiespelers spelen op dit moment tijdelijk voor een andere werkgever. Sommige spelers doen dat zo goed, dat ze openlijk solliciteren voor een transfer, of juist een basisplaats bij de moederclub. Deze zes spelers zijn in het buitenland stiekem aan een uitstekende uitleenperiode bezig.

lees verder
Interview Dilivio Hoffman, Nederlandse prof in Kosovo: "Autorijden kunnen ze hier niet"

Een bord pasta voor drie euro, een goedgevulde maaltijdsalade voor vijftig eurocent. Dilivio Hoffman hoefde nog nooit zo weinig af te rekenen in restaurants. Eind januari tekende de 24-jarige aanvaller uit Barendrecht een contract bij FK Ballkani, de huidige koploper in de hoogste divisie van Kosovo. "Autorijden kunnen ze hier niet."

lees verder

Aankomende voetbalreizen

Olympique Marseille - RC Strasbourg21-05-2022
WWW.VOETBALTIX.NL
Number 1 Voetbalreizen
 
Paris Saint-Germain - FC Metz21-05-2022
VoetbalreizenXL
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
WWW.VOETBALTIX.NL
  
Crystal Palace - Manchester United22-05-2022
Number 1 Voetbalreizen
Voetbaltrips.com
 
Lazio Roma - Hellas Verona22-05-2022
Voetbaltrips.com
Number 1 Voetbalreizen
 
Manchester City - Aston Villa22-05-2022
Number 1 Voetbalreizen
WWW.VOETBALTIX.NL
VoetbalreizenXL
Voetbaltrips.com
  
Bekijk alle voetbalreizen