To bee or not to bee... 🐝

 De maand mei is een belangrijke maand voor de bij. De kolonie is dan zeer actief aan het bestuiven en produceert volop voorjaarshoning. Juist nu kan het bedreigde wonderbeestje een helpende hand gebruiken!

De grootste bijdrage van bijen en andere bestuivers is de bestuiving van bijna driekwart van de planten die 90% van het wereldvoedsel produceren. Een derde van de voedselproductie ter wereld is afhankelijk van bijen d.w.z. elke derde lepel voedsel is afhankelijk van bestuiving. De bescherming van de bij draagt dus direct bij aan bestrijding van wereldwijde armoede en hongerbestrijding!

 20 mei - World Bee Day 🐝

Help je mee?


Open een Air Bee & Bee

Dit insectenhotel van Ecostyle is perfect voor wilde bijen en graafwespen en andere insecten. Het insectenhotel biedt nuttige insecten in de zomer een nest- en rustplaats, in de winter dient het als een geschikt winterkwartier. De nuttige insecten nestelen zich naar hun eigen behoeften in een van de verschillende "kamers".

Ik doe mee!

Draag bij met een wilde bloementuin

Tübingermengsel is een beproefd bijen (en vlinder) mengsel, geschikt voor tuin of akkerrand. Het mengsel bestaat uit zaden van uitheemse planten en cultuurplanten: Phacelia, boekweit, gele mosterd, koriander, juffertje in het groen, goudsbloem, korenbloem, bladrammenas, malva, komkommerkruid, dille, serradella en zonnebloem. Bijen zijn er dol op! 

Tip voor kids! Met een "do-it-yourself" project kun je op een leuke en leerzame manier kinderen meer leren over het belang van bijen voor het milieu. Met een zakje biologische zaden en papier kun je bijvoorbeeld zaadbommen of zaadpapier maken! 

Bekijk hier
 

Facebook
Instagram

Eco-Logisch
Van Slingelandtplein 9
1051 DD Amsterdam
020-6823707
info@eco-logisch.nl 

 


Voeg Eco-Logisch toe aan je contactlijst en voorkom dat deze e-mail in de spam terecht komt. 
Uitschrijven






This email was sent to newsletter@newslettercollector.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Eco-Logisch · Van slingelandtplein 9 · Amsterdam, NH 1051 DD · Netherlands