Spil på alle dine strenge

To uger med gratis koncerter i Symfonisk Sal

Symfonisk Sal byder på masser af fantastisk - og gratis - musik i næste uge!

Torsdag og fredag bygger vi en Mozart-opera* sammen med publikum, og lørdag starter Aarhus International Piano Competition - en ugelang talentopvisning i absolut verdensklasse!

Konkurrencen kulminerer med en stor finalekoncert, hvor hele orkestret medvirker. Den koncert koster lidt, men alle indledende runder er gratis. Der er med andre ord ingen undskyldning for at gå glip af denne perlerække af unge stjerner den næste uges tid.

*Vi bygger en Mozart-opera er udsolgt begge dage, så vi håber det er lykkedes jer at få billet.

KonTakt

Vi bygger en Mozart-opera

De sidste forberedelser til Vi bygger en Mozart-opera er i fuld gang i Symfonisk Sal. Og der er MEGET at tage højde for, da ingen af os helt kan vide, hvordan publikum vil stemme?

Heldigvis er det sjovt! Og musikken? Den er "mums", som sopran Frederikke Kampmann siger. Klik på billedet for at se en lille stemningsvideo fra prøverne.

Backstage: Vi bygger en Mozart-opera.

Medvirkende
David Riddell, dirigent
Freja Friberg Lyme, instruktør
Frederikke Kampmann, sopran
Sidsel Aja Eriksen, mezzosopran
Sven Hjörleifsson, tenor
David Danving, baryton

Jesper Nordin, Freja Friberg Lyme og David Riddell
Konceptudvikling

Birgitte Holt Nielsen, Holger Boland, Jesper Nordin og Leif V.S. Balthzersen
Danske tekster

Download koncertprogrammet

Aarhus International Piano Competition finder sted i Musikhuset Aarhus mellem 4. og 11. marts.

Her bliver der mulighed for at opleve nogle, efter både dansk og international standard, unikke koncerter med 42 af verdens bedste unge pianister, som er håndplukket blandt 214 ansøgere fra 48 lande.

Pianisterne, der deltager, er i ordets betydeligste forstand vidunderbørn. De kan det, der ikke burde være muligt. Det bliver tydeligt, når en 11-årig sætter sig ved klaveret og spiller det store klaverrepertoire med en virtuositet og ikke mindst med en personlig stemme, en kunstnerisk overbevisning og en modenhed, som mange voksne stjernepianister søger hele livet.

Når niveauet er så exceptionelt, skyldes det, at konkurrencen har fået et renommé som en af verdens mest anerkendte klaverkonkurrencer for unge pianister på grund af de høje præmier på op til 450.000 kr. I uge 10 er Aarhus altså verdens klaverhovedstad, når den næste generation af koncertpianister præsenteres i Musikhuset Aarhus

  • Åbningskoncert med David Munk-Nielsen og Gustav Piekut, den 4. marts kl. 19.30 (fri entré)
  • Indledende runder den 5. – 10. marts kl. 10-13 og 15-18, den 9. marts dog til 20.15 (fri entré)
  • Finalekoncert med Aarhus Symfoniorkester den 11. marts kl. 19.30

Fire danske deltagere
I år er det særligt spændende, at hele fire danske deltagere er udvalgt til konkurrencen. Det drejer sig Jonas Emtkjær Jensen, Nicolai Kanha Kehlet Hansen, Valdemar Wenzel Most og Rune Leicht Lund. I selskab med pianister fra bl.a. Australien, Japan, USA, Kina og Tyskland dyster de ikke bare om penge præmier, men også om koncerter med danske symfoniorkestre og på en lang række anerkendte danske musikfestivaler. Konkurrencens jury består af internationalt anerkendte pianister og klaverprofessorer.

Ved åbningskoncerten spiller de tidligere danske prisvindere fra konkurrencen David Munk-Nielsen og Gustav Piekut en recital med både duo -og soloværker. Ved finalekoncerten med Aarhus Symfoniorkester dirigerer Pierre Bleuse, og de fire finalister spiller hver første sats fra en klaverkoncert.

Aarhus International Piano Competition er arrangeret i et samarbejde mellem Aarhus Symfoniorkester, Musikhuset Aarhus, Det Jyske Musikkonservatorium og Juhl-Sørensen A/S. Konkurrencen blev grundlagt af tidligere klaverprofessor Anne Øland samt flere af hendes studerende, som stadig står for projektledelsen af konkurrencen.

Udforsk Aarhus International Piano Competition 2023

KOMMENDE KONCERTER

Kammerkoncert

Duo, trio & kvartet

Denne koncert er sammensat af musikerne selv efter personlig smag og efter hvilke værker, de synes udfordrer og fremhæver deres sammenspil bedst.

Kammerkoncerterne er en unik mulighed for at opleve den klassiske musiks mest intime øjeblikke – og komme tættere på symfoniorkestrets medlemmer.

Program
P. Nørgård
Strygekvartet nr. 1

W. A. Mozart
Keglebanetrio

H. Abrahamsen
Walden

P. Hindemith
Kvartet for violin, klaver, klarinet og cello


Medvirkende
Todd Cadieux, violin
Matthias von Niessen, violin og bratsch
Nikolaj Lind Pedersen, bratsch
Ananna Lützhøft, cello
Vibeke Kærsgaard Lembcke, klarinet
Lena Kildahl Larsen, fløjte
Malene Bjerg Poulsen, obo
Carsten Elborg Adrian, horn
Eric Beselin, fagot
Aya Tominaga, klaver

4. marts kl. 15.00
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus
120-190 kr.

Køb billet til kammerkoncerten

Fundal, Nielsen & Stravinskij

Petrusjka i eventyrland

Carl Nielsens violinkoncert kan man simpelthen kun høre for sjældent. Koncerten er spillemandsmusik fra en anden dimension – skrevet af en mand, der selv kendte instrumentet ind og ud.

Et tragisk eventyr om hovedløs forelskelse flankeres af to gale og geniale danske værker, og i mere end ét tilfælde formår musikken at vække de døde til live.

Dirigent
Pierre Bleuse

Solist
Michael Germer
violin

Værker
K. Fundal
Suite fra Inkognito Royal

C. Nielsen
Violinkoncert

I. Stravinskij
Petrusjka

9. marts kl. 19.30
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus
140-330 kr.

Køb billet til Fundal, Nielsen & Stravinskij

Finalekoncert

Aarhus International Piano Competition

Aarhus International Piano Competition har siden sin begyndelse i 2011 etableret sig som en af verdens førende konkurrencer for helt unge pianister.

Nu finder konkurrencen sted for syvende gang, større end nogensinde før. Oplev førende unge talenter dyste om æren, de store præmier samt en lovende karriere på den internationale scene.

Dirigent
Pierre Bleuse

Solister
Offentliggøres i forbindelse med koncerten

Værker
Finalisterne kan vælge mellem værker af Beethoven, Chopin, Grieg, Schumann, Tjajkovskij og Rachmaninov, når de udvælger deres finaleprogram.

11. marts kl. 19.30
Symfonisk Sal, Musikhuset Aarhus

120-190 kr. 

Køb billet til finalekoncerten
Facebook
Instagram
YouTube
Hjemmeside
Copyright © 2023 Aarhus Symfoniorkester, All rights reserved.
Du modtager denne email fordi du tidligere har tilmeldt dig nyhedsbrevet via vores hjemmeside, i forbindelse med en koncert eller en konkurrence.

Vores adresse er:
Aarhus Symfoniorkester
Skovgaardsgade 2C
Aarhus C 8000
Denmark

Føj os til din adressebog


Vil du ændre hvordan du modtager disse mails?
Du kan opdatere dine personlige profil eller afmelde dig nyhedsbrevet.