Goedemorgen, Hoewel het deze week Prinsjesdag was en de Algemene Politieke Beschouwingen volgden, gaa
NOS Nieuwsbrief
Goedemorgen,
Hoewel het deze week Prinsjesdag was en de Algemene Politieke Beschouwingen volgden, gaat het toch vooral over het opnieuw rap toegenomen aantal coronagevallen. Vooral onder studenten gaat corona hard rond, waarschuwt het RIVM.
Vrijdagavond kwam het kabinet met nieuwe lokale maatregelen, vooral gericht op jongeren. Zo moeten cafés in het westen van het land om 1 uur ’s nachts dicht en mogen nog maar 50 mensen ineen zaal bijeen komen. Lees hier de hoofdpunten op een rij.
Dit was er nog meer in het nieuws deze week:
  • De Amerikaanse rechter Ruth Bader Ginsburg (87) is overleden. De strijd om opvolging is al losgebarsten.
  • De politie is op corruptie binnen de eigen organisatie gestuit.
  • Grapperhaus krijgt alsnog boete voor schenden coronaregels op bruiloft.
  • België en Duitsland geven code rood af voor reizigers uit Noord- en Zuid-Holland.
  • De regering van Venezuela maakt zich sinds 2014 schuldig aan schending van de mensenrechten, zegt de VN.
Verhalen om wat langer bij stil te staan:
Voor als je er nog niet aan toegekomen was: wat is er allemaal besproken op Prinsjesdag en wat zijn precies alle kabinetsplannen (en plannetjes) voor komend jaar? Bijna overal verandert wel iets. Op het gebied van de economie, Defensie, zorg en meer. Lees het rustig terug in dit overzicht. Of bekijk onze collectie.
Woensdag verrichtte de politie met 750 agenten grootschalige invallen en arrestaties in heel Nederland. Het doelwit: een criminele organisatie die handelt in synthetische drugs. De hoofdprijs: de arrestatie van Piet S. Lees mee wie dat is en waarom hij zo belangrijk is. En kijk deze video om te ontdekken hoe een chatprogramma uiteindelijk leidde tot zijn arrestatie.
Het kabinet heeft veel geld nodig om de coronacrisis te bestrijden én alle investeringen te doen die het belooft in de Miljoenennota. En leent daarom tientallen miljarden. Toch lijkt niemand zich echt zorgen te maken over het hard oplopen van de staatsschuld. Hoe zit dat? Economieverslaggevers Nik Wouters en Charlotte Waaijers zoeken een antwoord op die vraag in de podcast POEN.
Dit zit er dit weekend aan te komen:
  • Dit weekend is het weer een onvervalst sportweekend. Met twee etappes in de Tour de France, zaterdag en zondag.
  • En eredivisievoetbal op zondag: Ajax tegen RKC Waalwijk en Feyenoord tegen FC Twente.
Heb je tips, op- of aanmerkingen of verhaalideeën? Dan horen we dat graag. Mail ons op: nosnieuwsbrief@nos.nl. Of druk op reply.