Kennisbanken E-installatie
Online versie
Afmelden | Wijzigen
Toekomst brandstofcel is onzeker

De brandstofcel levert met een hoge efficiëntie tegelijk warmte en elektriciteit. Maar niet alle fabrikanten zien de technologie zitten.

Lees verder >
Veiligheid in en om de meterkast

Het gebruik van elektriciteit in en rond Nederlandse woningen is de laatste decennia flink gestegen. De druk op elektra zal de komende jaren blijven toenemen.

Lees verder >
Eerste DC-huis uit de startblokken

De demonstratiewoning met een DC-installatie in Heerlen wordt binnenkort, met een jaar vertraging, in gebruik genomen.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Intelligente dimmer dimt led tweedraads
Retrofit of professionele ledverlichting met driver toegepast? Een nuldraad trekken is nu niet meer nodig. De D-PAF-200 (891042) dimt met fase afsnijding (tronic, trailing edge, RC) waarbij de geïntegreerde slimme software het apparaat aanpast voor vrijwel alle soorten led. Met de traploze naregeling stelt u de onderzijde van het vermogen gemakkelijk tussen 5% en 30% in.
Blauw licht bij nachtwerk verhoogt risico op kanker

Nieuw onderzoek van het Barcelona Institute for Global Health (ISGlobal) legt een verband tussen de blootstelling aan blauw licht en een hoger risico op de ontwikkeling van prostaat- en borstkanker.

Lees verder >
“Installateurs kunnen hun kennis niet opbouwen”

De economie is nu echt op stoom. Maar hierdoor zijn installateurs wel een gevangene van hun agenda geworden.

Lees verder >
Meer nieuws
(advertorial)
alt
Energie-efficiënte aandrijfsystemen: pak nu je kans
Energiebesparing staat hoog op de agenda. Er wordt breed gekeken naar besparingsmogelijkheden en daaruit blijkt dat het optimaliseren van industriële aandrijfsystemen zeer kansrijk en effectief is. Niet alleen milieuwinst, maar ook economisch voordeel ligt binnen handbereik.  Welke rol kan de installatiebranche spelen in een optimalisatieslag?
Partnernieuws
Zo bereidt het onderwijs studenten voor op BIM

De vraag naar BIM-specialisten is groot. Het onderwijs speelt hierop in met nieuwe lesmethodes, waarbij een goede afstemming op het bedrijfsleven centraal staat. Hoe pak je dat aan?

Lees verder >
Het juiste moment voor energie-efficiënte aandrijfsystemen

Energiebesparing staat hoog op de agenda. Er wordt breed gekeken naar besparingsmogelijkheden en daaruit blijkt dat het optimaliseren van industriële aandrijfsystemen zeer kansrijk en effectief is. De investeringen in de verbeteringen zijn verspreid over de levensduur beperkt, waardoor niet allee>>

Lees verder >
(advertorial)
Hoeveel verlof heb je? 
Met onze verlofbriefjes, vakantiekaarten en wandplanners houd je overzicht op je eigen vakantiedagen, maar ook op die van je medewerkers. Simpel en efficiënt. Dat zijn wij! Onze Formulieren en Opbergsystemen zijn speciaal ontwikkeld om jou te helpen jouw administratie op orde te houden.
Blog
Light + Building mag je als installateur niet meer missen!

De beurs Light + Building wordt iedere 2 jaar beter bezocht. Dit jaar waren er ruim 220000 bezoekers op de grootste licht- en gebouwautomatiseringbeurs ter wereld, die van 18 tot 23 maart in Frankfurt gehouden werd.

Lees verder >
Whitepaper
Druk op elektra

Het gebruik van elektra in en rond Nederlandse woningen is de laatste decennia flink gestegen. Auto’s rijden tegenwoordig op elektriciteit, zonneschermen zijn automatisch te bedienen en smartphones, tablets of zelfs spelcomputers behoren bijna standaard tot de inboedel. Deze druk zal de komende j>>

Lees verder >
Schakelkasten: passief of actief koelen?

Elektrotechnische componenten in besturings- en schakelkasten produceren warmte. Om de componenten te beschermen tegen te hoge temperaturen, moet de warmte efficiënt uit de kast worden afgevoerd. Dat kan passief of actief.

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright