Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 12 november 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
‘Toeslagenstelsel sluit niet aan op menselijk handelen’
Het huidige systeem van toeslagen sluit niet goed aan op de manier waarop mensen handelen. Dat concludeert de Ambtelijke Commissie Heroverweging (ACH), die het eerste deelrapport heeft afgerond van het aangekondigde Interdepartementale Beleidsonderzoek (IBO) naar het stelsel van toeslagen (zorg-, huur- en kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget).
Lees verder »
Pittig bevragen RA door Accountantskamer geen grond voor wraking
Een RA tegen wie een tuchtzaak loopt, heeft vergeefs een wrakingsverzoek ingediend bij de Accountantskamer. Zij had bezwaar tegen de gang van zaken en de bejegening door de tuchtrechters op de zitting. Maar dat kan in de basis geen grond zijn voor wraking, oordeelt de wrakingskamer.
Lees verder »
Advertorial: Frauderisicofactoren in de praktijk

Frauderisicofactoren is de verplichte training voor alle accountants in 2019. Vergroot nu uw bewustwording en uw begrip van fraude. Breid uw vaardigheden uit en herken het niet naleven van de wet- en regelgeving.
Diverse data en locaties in 2019| 13.00-20.30 uur | Pe uren 6 | Prijs leden/ niet-leden € 450
Bekijk de verschillende varianten en meld u aan

Advertorial: No hands accounting als Moneymaker

Handmatige en ingewikkelde processen wil je automatiseren. Dat kan met No hands accounting! In ons whitepaper zie je de tijd die bepaalde activiteiten kosten, de menselijke handelingen die daarbij horen en de tijdsbesparing. Download het hier.

KENNISPARTNER
Verhuur dak voor plaatsing Zon-PV-installatie niet risicovrij

Ondernemers kunnen hun vingers lelijk branden aan de verhuur van hun dak voor de plaatsing van een Zon-PV-installatie. De huurconstructie kan de toekenning en mogelijke overdracht van de SDE+-subsidie behoorlijk bemoeilijken.

Lees verder »
Europese Commissie: grens BTW-vrijstelling flink omhoog
De ministers van Financiën van de EU hebben overeenstemming bereikt over aanpassingen in het Europese BTW-stelsel. Voor MKB-bedrijven wordt onder meer de grens voor vrijstelling van omzetbelasting in 2024 flink verhoogd naar € 85.000 voor bedrijven die alleen nationaal opereren. Verder gaan gegevens over online aankopen worden ingezet bij de bestrijding van fraude.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Maak je administratiekantoor succesvol!

Lees in deze gratis whitepaper hoe jij klanten vindt en houdt, je vindbaar bent voor potentiele klanten, hoe jij je kunt onderscheiden van andere kantoren en met met welke juridische aspecten je rekening moet houden.

Lees verder »
Bronbelasting beperkt doorsluizen rente- en royaltystromen
Het CPB heeft een onderzoek gedaan naar de effecten van de invoering van een conditionele bronbelasting op rente- en royaltystromen naar laagbelastende jurisdicties, zoals het kabinet heeft voorgesteld. Daarmee moet belastingontwijking worden voorkomen. 
Lees verder »
OM wil oordeel gerechtshof over proeftuin verzekeringsfraude
Het Openbaar Ministerie in Rotterdam gaat in beroep tegen de beslissing van de rechtbank in de zogeheten proeftuin verzekeringsfraude. Bij de nieuwe aanpak spoort de verzekeraar zelf fraude en fraudeur op, zonder tussenkomst van de politie. Volgens de rechter is dat geen opsporingsonderzoek in de zin van de wet.
Lees verder »
‘Nieuwe CO2-heffing levert niets op’
De nieuwe CO2-heffing op basis van een minimumprijs, die vanaf 1 januari volgend jaar geldt voor elektriciteitsproducenten, levert de schatkist niets op, schrijft het FD.
Lees verder »
‘Onafhankelijk Europees anti-witwastoezicht essentieel’
Minister Hoekstra (Financiën) vindt dat er een Europese toezichthouder moet komen om tot een effectievere aanpak van witwassen te komen. ‘Een onafhankelijke Europese toezichthouder is essentieel.’ De bewindsman heeft met zijn collega’s uit Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië en Letland een position paper opgesteld als basis voor de verdere discussie.
Lees verder »
FRC zinspeelt op gedwongen splitsing grote accountants
De Britse toezichthouder FRC heeft de knuppel in het hoenderhok gegooid met een oproep tot het opsplitsen van de advies- en auditafdelingen bij de grote accountantskantoren.
Lees verder »
Fiscalisten doen voorstel voor alternatief fiscale eenheid
Fiscalisten Ruud van den Dool en Mark Nieuweboer werken aan een voorstel om de fiscale eenheid af te schaffen en in de plaats daarvoor een winstoverdrachtfaciliteit te introduceren. Later deze week maken ze de details bekend.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Verzuim door werkstress kost bijna 3 miljard
‘Nederland moet niet uit de pas lopen met lijst laagbelastende staten’
CONTENTPARTNER
‘De cloud zorgt voor een betere samenwerking, zowel intern als extern’

Bij Phidra accountants & adviseurs adopteren ze graag alle nieuwste ontwikkelingen. De visie van het full service kantoor richt zich op het samenwerken in de cloud. Lars Cramer vertelt waarom Phidra heeft gekozen voor de cloud en hoe dit de samenwerking, zowel intern als extern, ten goede komt.

Lees verder »
CONTENTPARTNER
Accountants opgelet: drie veelvoorkomende fraudegevallen

In Nederland heeft een aantal dienstverleners te maken met de verplichting om kritisch naar hun cliënten te kijken voor en tijdens het leveren van hun dienst. Deze verplichting volgt uit de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (Wwft).

Lees verder »
OPLEIDINGEN
Hbo programma Opleiding Moderne Bedrijfsadministratie_
HAN
19 november 2019
Cursus Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) – Actualiteiten en/of verdieping!
Fiscaal Vanmorgen
13 november 2019
Financials Fundamentals
Caseware
26 november 2019
VACATURES
Salarisadministrateur- Emmeloord
mth accountants & adviseurs
Emmeloord
Senior assistent-accountant controle
de Jong & Laan
Groningen
Assistent Accountant
Van Velzen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN