Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
dinsdag 30 april 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Bijdrage accountants aan AFM-toezicht 16% omhoog
Accountants gaan dit jaar gemiddeld 16% meer betalen voor het doorlopend toezicht door de AFM. Dat blijkt uit het Besluit bekostiging financieel toezicht, dat door het ministerie van Financiën is gepubliceerd.
Lees verder »
‘Snelle ingrepen schadelijk voor publieke functie accountants’
Snelle maatregelen om het vertrouwen in accountants een duw te geven, kunnen averechts uitpakken. Dat betogen Nyenrode-wetenschappers Herman van Brenk en Remko Renes in reactie op de marktconsultatie van de Commissie Toekomst Accountancysector. ‘Het maximeren van partnerbeloningen geeft meer verliezers dan winnaars.’
Lees verder »
Advertorial: Aanlevering SBR Jaarrekening met Unit4 enorm versimpeld

Aanlevering SBR Jaarrekening met Unit4 enorm versimpeld
Voorheen was het aanleveren van SBR Kredietrapportages tijdrovend. Nu is het gelukkig ook mogelijk om de SBR Jaarrekening aan te leveren bij de bank: hierdoor hoeven er geen aanvullende bancaire gegevens meer ingevuld te worden. De SBR Jaarrekening in het softwarepakket wordt snel en eenvoudig aangeleverd bij de bank en is nu ook beschikbaar in Unit 4 software. Via Audition (v 17.0), Bankenrapportage (v 9.0) en SBR Manager (v 7.1) is het mogelijk om binnen enkele minuten een SBR Jaarrekening aan te leveren bij de bank. Bekijk hier het demofilmpje.

Advertorial: Box 2 en 3 in 2019; wat te doen met een miljoen?

Talloze belastingtarieven wijzigen en nieuwe begrippen zijn boxhoppen, boxflitsen en de open FGR. Straks is de hypotheekrente voor de eigen woning nog maar aftrekbaar tegen 37%. Is aflossen dan voordeliger of sluit de DGA de hypotheek over naar zijn BV? Jeroen Knol bespreekt op 8 mei alle fiscaal juridische mogelijkheden en risico’s die zijn ontstaan.

‘Bedrijven gek op elektrische leaseauto’
Bedrijven lopen steeds meer warm voor de elektrische auto. Volgens de NOS neemt het aantal zakelijke elektrische leaseauto’s sterk toe.
Lees verder »
Beleggers voor audit only, maar tegen joint-auditmodel
De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zou graag een grotere rol zien voor de auditcommissie bij bedrijven. De vereniging spreekt zich uit voor scheiding van controle en advies, maar heeft niets op met een joint-auditmodel. Dat blijkt uit de reactie die de VEB heeft gegeven op de consultatie van de Commissie Toekomst Accountancysector.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Webinar: No hands accounting

Ondernemers verwachten dat hun boekhouding altijd op orde is. En dat zij op tijd hun financiële resultaten ontvangen. Met No hands accounting, oftewel geautomatiseerd boekhouden, lukt dat. Schrijf je nu in voor het online webinar ‘No hands accounting’ en ontdek hoeveel tijd en geld jij kan besparen!

Lees verder »
Verhuurderheffing leidt tot ongelijke behandeling
De verhuurderheffing kan bij mede-eigenaarschap van woningen tot situaties leiden waarbij het gelijkheidsbeginsel wordt geschonden. Dat oordeelt de rechtbank Noord-Holland in een recente uitspraak.
Lees verder »
Kabinet verbreedt subsidieregeling SDE++
De dit jaar geïntroduceerde SDE++-subsidieregeling voor CO2-besparende technieken wordt volgend jaar voor meer bedrijven opengesteld. Vanaf dan komen meer technieken in aanmerking voor subsidie dan alleen de productie van hernieuwbare energie.
Lees verder »
Vennoten moeten investeringsaftrek evenredig toepassen
Wie deelneemt aan een samenwerkingsverband zoals een VOF, kan voor de toepassing van de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA) slechts over dat deel aanspraak maken op aftrek waarvoor hij deelneemt in de vennootschap. Dat heeft het gerechtshof in Den Haag geoordeeld in een zaak waarbij twee vennoten elk de volledige KIA wilden toepassen.
Lees verder »
NBA van start met tool voor controle kleine entiteiten
NBA-kenniscentrum NEMACC heeft maandag de tool Pack PE-KE gepresenteerd. Die is gericht op de controle van eenvoudige kleine entiteiten.
Lees verder »
PERSONALIA: Wientjes en Griffith herbenoemd bij KPMG
Bernard Wientjes en Laetitia Griffith zijn herbenoemd tot respectievelijk voorzitter en vice-voorzitter van de Raad van commissarissen van KPMG NV.
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Help mee de financieringskloof te verkleinen

‘Van alle kleine en middelgrote bedrijven in de eurozone hebben Nederlandse MKB-ers veruit de meeste moeite om aan een financiering te komen. De financieringskloof, het gat tussen de vraag naar bedrijfsfinancieringen en het aanbod van bancair krediet, is in ons land het grootst.’ Dit blijkt uit onderzoek van Allianz en kredietverzekeraar Euler Hermes. De zogenaamde […]

Lees verder »
CONTENTPARTNER
10 veelgestelde vragen van accountants over PSD2

Bij Twinfield ontvangen we veel vragen over de nieuwe Europese richtlijn PSD2. Er blijkt nog veel onduidelijkheid over wat PSD2 nu precies betekent voor bijvoorbeeld accountants, boekhouders en hun klanten. De belangrijkste vragen tot nu toe lees je in deze blog ’10 veelgestelde vragen over PSD2 van accountants en boekhouders’.

Lees verder »
OOK INTERESSANT
Deloitte telt dit jaar 37 Best Managed Companies
Nederlands dividend door Denen belast
Minder aanvragen bijstandverlening voor zelfstandigen
OPLEIDINGEN
Trends, innovatie en oplossingen voor accountantskantoren
Unit4
21 mei 2019
Associate degree Accountancy
HAN
2 september 2019
Frauderisicofactoren in de praktijk
Fiscount
11 juni 2019
VACATURES
Vacature toekomstig senior-fiscalist
Full.Finance Consultants
Apeldoorn
(Gevorderd) Assistent Audit
Lansigt
Alphen aan den Rijn, Gouda, Ridderkerk en Den Bosch.
Relatiebeheerder
RS Finance
Amsterdam
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN