Tømmedage og åbningstider. Juletræer og fyrv ærkeri. Gavepapir og gabene låg.

1 year ago


Text only:


Tømmedage og åbningstider omkring jul og nytår


Du kan se ændringer for tømmedage her, og i app’en kan du også altid holde dig opdateret.
 
Genbrugspladserne holder ferielukket d. 24., 25., 26. og 31. december samt 1. januar 2018. Alle andre dage er åbningstiderne normale.
 
Værdicentralen har lukket tirsdag d. 26. december (2. juledag), ellers er åbningstiderne den samme som altid. Måske du lige skal nå de sidste julegaver lørdag d. 23.

Hjælp os – så undgår vi farlige situationer


Når du har kemisk affald, og afleverer det på vores genbrugspladser, vil vi meget gerne kende indholdet. Når vores medarbejdere ved, hvad de arbejder med, er det nemmere at håndtere i kemirummet. Derudover reducerer vi omkostningerne til efterbehandlingen, når mængden af ukendt stof mindskes.
 
Derfor har du nu i Værdiparken* mulighed for at hjælpe os, så vi undgår farlige situationer. Hvis din beholder ingen information har, kan du selv udfylde en label og klistre på.
 
På forhånd tak for din hjælp.
 
Læs mere om farligt affald på vores hjemmeside
 
* Vi udvider til de andre pladser, hvis forsøget fører til mindsket ukendt stof.
 

Gavepapir skal i småt til energi


Julen er gavernes fest, og derfor står du sikkert med en masse gavepapir, der skal smides ud, når julen er ovre. Husk at når du kommer på genbrugspladsen, så skal du lede efter containeren med småt til energi.
 
Gavepapir indeholder nemlig en masse fyldstoffer og kun få fibre, så papir- og papfabrikkerne er ikke særligt interesserede i at genanvende gavepapir. Vi ses ved containeren med småt til energi. 😊
 
Læs mere om, hvad du kan aflevere i pap og papir beholderen,
såfremt du ikke har en i dit hjem.
 
Du kan i øvrigt tilmelde dig vores henteordning for pap og papir.

Hvis låget gaber…


 … er det ikke fordi skraldet keder sig, men fordi spanden er fyldt lige rigeligt. 😉
 
Dine affaldsbeholdere må ikke fyldes mere, end at låget kan lukkes. Hvis der er for meget i beholderen, kan det være svært for skraldemanden at trække beholderen ud til bilen uden at spilde noget undervejs.  
 
Altså hvis låget gaber, så kan vores chauffør lade beholderen stå uden at tømme den.  
 
Hjælp til selvhjælp: Hvis det altid kniber med pladsen i din skraldespand, kan du ændre til en større beholder ved at kontakte os på tlf: 8652 5211.
 
Se også priserne for beholderændring på vores hjemmeside.  
 
Hvis du kun lejlighedsvis har lidt ekstra, f.eks. i forbindelse med julen, kan du fylde det i en sæk, købe en sækkekode (kr. 25) på vores hjemmeside eller via app'en, og stille sækken med det ekstra affald og påført kode ved siden af restaffaldsbeholderen på tømmedagen.

Aflever juletræet efter jul


Vi vil meget gerne have dit juletræ, så kom forbi vores genbrugspladser, vi hjælper altid gerne. Juletræet skal sorteres med haveaffald.
Vi har åbent mellem jul og nytår den 27.-30. december.

Uaffyret fyrværkeri


Fyrværkeri, du ikke fik skudt af og ikke ønsker at gemme på, skal du aflevere på genbrugspladsen som farligt affald. Det samme gælder fusere. Henvend dig til personalet, der står klar til at hjælpe. Ulovligt og ikke-sikkerhedsmærket fyrværkeri skal afleveres til politiet, vi modtager det ikke. Godt nytår – og pas på hinanden.

FRA LAS TIL LUX


Værdicentralen kører en kampagne med fokus på tekstilers belastning for miljøet, der rulles ud i perioden 13. januar – 10. februar 2018.
 
Vil du skåne miljøet og samtidig have noget lækkert og unikt tøj? Så vær med, når vi har workshops, tøjbytteevents og til slut kører en kampagne med 50% på alt tøjet.
 
I perioden vil der være ekstra meget tøj hos Værdicentralen. Følg med på Facebook i januar.

Sortér dit barns legetøj


Legetøjsindustrien snakker i dag om intelligent legetøj, og det indebærer, at teknologi er indbygget i dit barns legetøj. Det gør det sværere for os at genanvende materialerne, da de først skal skilles ad på kryds og tværs.
 
Men første udfordring er, at vi ofte ser en fejlsortering på genbrugspladserne. Det kan være svært at gennemskue, hvad man skal gøre med det legetøj, man forsøger at aflevere.
 
På alle vores genbrugspladser har vi en fraktion, der hedder "små elapparater". Her kan du aflevere alt det legetøj, som indeholder elektronik af en hvilken som helst slags. Er du i tvivl, så henvend dig til os på genbrugspladsen.
 
Vil du helt undgå at stå i denne situation, når der skal ryddes op i legetøjet, så kan du vælge at købe legetøj til dine børn i rene materialer, altså rent plast eller rent træ, og så uden elektronik. Eller gå helt udenom at købe nyt, og find noget hos den lokale genbrug. Hos Værdicentralen har vi også legetøj. 😉

VIDSTE DU…


At vi i januar måned modtager næsten 100 ton mere emballageaffald, end vi gør i både måneden før og efter?
Du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål.
Følg Værdicentralen på Facebook
Klik her for at framelde dig

Deel deze nieuwsbrief op

© 2019