Energisystemet skal hænge sammen på tværs
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
Se nyhedsbrevet i webversion
2775 header dagens energi 1280x300
Tønder-begmand er en sejr i kamp mod kommuners særkrav
Veddum K%C3%A6r 455 web fotoJeppeCarlsen
Ankestyrelsens nylige afvisning af Tønder Kommunes model for ’frivillige’ fondsbidrag fra VE-udviklere glæder Green Power Denmark. Danmarks grønne erhvervsorganisation har længe peget på, at vi risikerer at ende i en jungle af kommunale særregler udover de fælles rammer for lokale gevinster.
Læs historien

 

Dagens tal
1,2 mia. euro
Den Europæiske Investeringsbank (EIB) yder et lån til Danmarks største kommende vindmøllepark, Thor, på 1,2 mia. euro. 'En stor havvindmøllepark, som kan forsyne over en million husstande med strøm, bidrager til omstillingen til en CO2-neutral økonomi i Europa og fremmer herved en af EU's vigtige prioriteter med henblik på at skabe en bedre og robust fremtid for borgerne', siger næstformand i EIB Thomas Östros. 
Kilde: EIB

 

ienergi 043
Energisystemet skal hænge sammen på tværs af sektorer
Medlemmerne af Branchefællesskab for Intelligent Energi flytter ind i kernen af Green Power Denmark. Med sig bringer iEnergi et rum, hvor der er tryghed til at læne sig ind mod hinanden og udvikle nye løsninger. Og nye løsninger bliver der hårdt brug for, fastslår udvalgsleder Charles Nielsen.
Læs historien om Intelligent Energi

 

2603 citat
Vi har udviklet dette projekt i tæt samarbejde med Syddjurs Kommune, lokalsamfundet og de nærmeste naboer, hvor der har været en god gensidig dialog gennem hele udviklingen af projektet. Og som andelsejet virksomhed er det altid en ekstra stor fornøjelse at udvikle projekter, der skaber værdi i lokalområdet, hvor vores andelshavere bor.
1516237592407
Jakob Bundgaard, direktør i NRGi Renewables, om beslutningen om at bygge en 122 hektar stor solcellepark på et nuværende landbrugsområde sammen med Sampension.
Kilde: Sampension

 

 

 

Energi for begyndere – til dig der er ny i energibranchen

 

Hvad betyder det, når dine kolleger og samarbejdspartnere taler om megawatt/megawatttimer, elektrificering, Power-to-X og tidsdifferentierede tariffer? Hvor meget fylder den grønne energi egentlig? Hvilken historie bygger vores energisystem på, og hvordan er rollefordelingen mellem myndigheder, monopolselskaber og kommercielle aktører?

På dette kursus er ingen spørgsmål dumme! Er der ord eller sammenhænge, du ikke forstår, så er det her, du skal spørge. 
2613 event date time lightgreen 21. august i København 
Tilmeld dig kurset


 

Dagens priser
2627 todays prices systemprice lightgreen
Systempris – el
247,89
DKK/MWh
2610 todays prices vestdanmark lightgreen
Vestdanmark – el
565,30
DKK/MWh
2626 todays prices oestdanmark lightgreen
Østdanmark – el
590,92
DKK/MWh
2624 todays prices gasprice lightgreen
Gaspris
3,20
DKK/m3
2625 todays prices co2price lightgreen
CO2-pris
67,81
EURO/ton
Alle elpriser er dagsgennemsnittet af spotpriser i DKK/MWh
Gas- og CO2-pris er intraday priser fra foregående handelsdag
Kilde: Nord Pool (el) | Kilde: EEX (gas) | Kilde: EEX (CO2)

 

Du modtager dette nyhedsbrev, fordi du enten har tilmeldt dig via greenpowerdenmark.dk eller direkte har bedt om at komme på listen.
Afmeld nyhedsbrevet
Se oversigt over Green Power Denmarks nyhedsbreve
Læs persondatapolitik
© Green Power Denmark 2024
2617 footer linkedin icon 2619 footer twitter icon 2618 footer mail icon