Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
vrijdag 14 oktober 2022
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Toon Hermans Huis wint zaak over terugbetalen NOW-steun
De stichting Toon Hermans Huis in Roermond ontving in de eerste NOW-periode ruim 10.000 euro aan steun. Later werd dit bedrag door de overheid teruggevorderd. De instelling ging in beroep tegen deze beslissing. Want hoe kan de minister een bezwaar verwerpen terwijl er geen bezwaar is ingediend?
Lees verder »
Mazars stopt bij British Steel na conflict over vergoeding
Mazars is niet langer de accountant van British Steel. Er is een conflict ontstaan over het bedrag dat Mazars in rekening wil brengen voor het controleren van de jaarrekening. British Steel weigert het accountantskantoor ook te compenseren voor problemen met de controle van het voorgaande jaar.
Lees verder »
ADVERTORIAL
Meer dan 500 fiscale publicaties gratis voorhanden

Op zoek naar informatie over de tijdelijke wijziging van het uitstelbeleid voor ondernemers met betalingsproblemen? Of juist naar de samenvatting van het belastingplan 2023. Of ben je net bezig met het geruisloos omzetten van de IB-onderneming in BV? Met deze dossiers en 500 andere fiscale publicaties geschreven door onze specialisten helpen we je verder op weg met de inhoud van je advies.

Lees verder »
Plus 4,4%: historische loonstijging in september
De lonen van werknemers voor wie in september een nieuwe cao werd afgesloten, zijn gemiddeld met 4,4 procent gestegen. Dat is de sterkste gemiddelde toename in een maand sinds de eeuwwisseling.
Lees verder »
KENNISPARTNER
Verpachter landbouwgrond komt er ook in nieuwe box 3 bekaaid vanaf

Veel gestopte boeren zullen hun land verpachten aan andere agrariërs die het land gaan gebruiken. Verpacht je als natuurlijk persoon handbouwgrond aan een agrariër? Dan moet je goed letten op de belastingheffing die je over de grond betaalt – en op wat je dus uiteindelijk netto binnenkrijgt. De forfaitaire spaarvariant voor box 3 per 1 […]

Lees verder »
ADVERTORIAL
Meer weten over gemeentelijk vastgoed, btw en het btw-compensatiefonds?

Laat je dan op 3 november bijpraten door Joep Swinkels over de btw- en BCF-herzieningsregels, de btw aspecten bij exploitatie van parkeergarages en de bouw/exploitatie van een MFA. Ook bespreekt bij de praktijk van gemeentelijk vastgoed. Met veel voorbeelden en praktijkcasussen.

Lees verder »
AV3 2022 | ‘Het kan in principe iedereen gebeuren’
Toen alle bedrijfsgegevens van het garagebedrijf van Peter Schoolderman waren vergrendeld, maakten de cybercriminelen hun eis kenbaar: 6.000 euro in cryptomunten. Schoolderman betaalde niet, maar wordt meer dan drie jaar later nog steeds dagelijks geconfronteerd met de gevolgen. Hij kijkt terug op die periode die hem tienduizenden euro’s en kopzorgen kostte. Het autobedrijf van Peter […]
Lees verder »
Kwartiermaker Marlies de Vries naar &samhoud
Het Utrechtse adviesbureau &samhoud heeft Marlies de Vries aangetrokken als partner Behavioural Governance. Een belangrijke taak van De Vries wordt om interne auditdiensten verder te helpen om gedrag en cultuur te ontwikkelen.
Lees verder »
Van Rij antwoordt op vragen over CO2-prijs
Staatssecretaris Van Rij van Financiën heeft zijn nota naar aanleiding van het verslag bij het wetsvoorstel Wet minimum CO2-prijs industrie naar de Tweede Kamer gestuurd. Hij gaat daarin onder meer in op het doel van beprijzing en het vaststellen van de juiste prijs.
Lees verder »
‘Philip Morris manipuleert KPMG-rapporten voor rooklobby’
Philip Morris International (PMI) manipuleert gegevens die KPMG gebruikt de illegale sigarettenhandel in te schatten. De rookgigant gebruikt de rapporten van KPMG onder meer om te lobbyen tegen tabaksaccijnzen. Dat claimt een voormalige zakenpartner van de rookgigant. KPMG wil zijn vingers er niet aan branden en komt met een stevige disclaimer.
Lees verder »
OOK INTERESSANT
Nederland volgt Italië nog niet met laag btw-tarief groente en fruit
NBA past alert over Russische sancties opnieuw aan
Huizenmarkt kentert: volgend jaar geen prijsstijging maar daling
8 op de 10 bedrijven bezig met verduurzamen
OPLEIDINGEN
VTB Payroll
Extendum
8 november 2022
Masterclass Juridisch kader van ongewenste omgangsvormen en integriteitsschendingen – 10 november 2022
The Legal Company
10 november 2022
Online cursus Aandachtspunten BTW-compensatiefonds en ORINCO-methode
Accountancy Vanmorgen Fiscaal Vanmorgen
10 november 2022
VACATURES
Junior Tax Consultant | Employer Tax Advisory Services. – Amersfoort, Arnhem, Ede, Hoofddorp of Utrecht
CROP
Amersfoort, Arnhem, Ede, Hoofddorp of Utrecht
Docent Accountancy (1,0 fte)
Hogeschool van Amsterdam
Amsterdam
Director accountancy & advies
Baker Tilly
Den Haag
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN