Goed voornemen: wandel het langste natuurpad van Nederland | Let op vlammende zwammen | De koperkwiek en zijn naam
KIJKTIP

KIJKTIP

Microscopisch kleine wezens in beeld gebracht
Roots
OPVALLENDE VERSCHIJNING
DE VLAMMENDE ZWAM

Nu de temperaturen buiten weer zo mild aanvoelen, fleurt de opvallende gele trilzwam het sombere bos op. Zolang het niet streng vriest, groeit deze vlammende zwam glimmend aan de boom. Door hun felle kleur vallen ze al van een grote afstand op.
Foto: Paul Böhre

Roots
WAT EEN VRAAG!
WAAROM DE KOPERKWIEK ZO HEET

Stel nu je leukste natuurvraag aan Roots, dan zoeken wij het voor je uit. Deze bijvoorbeeld: hoe komt de koperwiek aan zijn naam? Geert-Jan Roebers, die jaarlijks de Roots Scheurkalender maakt, geeft antwoord.
Foto: Annelies Vriens

Roots
GOEDE VOORNEMENS
WANDEL HET LANGSTE NATUURPAD VAN NEDERLAND

Het Roots Natuurpad is een ruim 450 kilometer lange en uitdagende wandelroute dwars door Nederland. Het voert je in 32 trajecten van de rand van de provincie Groningen naar de grens van Noord-Brabant met België, zoveel mogelijk over onverharde paden en trage wegen. Een mooie uitdaging voor 2022, meent Roots-redacteur Daniël Mulder.
Foto: Niels Kooyman

Roots
TOP 10 VAN 2021
DE MEEST POPULAIRE FOTO'S VAN DE WEEK

Er waren afgelopen jaar 52 schitterende Foto’s van de Week. Stuk voor stuk gekozen door de Rootsredactie. Maar wat vinden de lezers van onze website ervan?
Foto: Karin Lokers

Roots
NIEUW ROOTS-BOEK
VOGELS IN ONZE TUIN

Vogels in onze tuin is een prachtig geïllustreerd boek (t.w.v. € 25, 192 pagina's, hardcover) met aquarellen van illustrator en kunstenaar Erik van Ommen, aangevuld met verhalen en weetjes geschreven door Roots-redacteur Paul Böhre.

Een boek over acrobatische duiven, slimme gaaien, parmantige roodborstjes en behendige zwaluwen. Met antwoorden op vragen als: welke vogel zie je wanneer, waar nestelt hij graag en hoe herken je zijn roep? De 27 meest voorkomende soorten komen uitgebreid aan bod en ook de minder gangbare tuingasten krijgen een plek in dit prachtige boek. Met gouden tuinvogeltips.

Volg Roots ook op
Roots - Instagram Roots - Facebook Roots - Twitter Roots - Pinterest Roots - Podcast
Copyright © 2022 New Skool Media. Alle rechten voorbehouden.
Jouw abonnementsnummer: 0
Wil je deze nieuwsbrief niet langer ontvangen? Meld je dan hieronder af.
Afmelden