ELF Voetbal nieuwsbrief van 24-01-2023
Top 10: FC Twente heeft de op één na beste defensie van Europa

Dit weekeinde wist FC Twente in een zakelijke 2-0 overwinning op FC Utrecht opnieuw de nul te houden. Ron Jans heeft zijn defensie dit seizoen ijzersterk neer gezet en dat begint op te vallen. Zo goed doet de verdediging van FC Twente het vergeleken met de beste tien competities van Europa.


lees verder
Dit is het loodzware programma van Feyenoord voor de komende weken

Voor Feyenoord worden het heel belangrijke weken in de Eredivisie én in de TOTO KNVB Beker. Momenteel zijn de Rotterdammers koploper van de Eredivisie, met een voorsprong van twee punten op AZ. In het programma van Feyenoord is te zien dat de Rotterdammers het in de komende weken moeten opnemen tegen de complete top vier. Check hier hoe het programma van Feyenoord eruitziet.

lees verder
Haaland op recordjacht in Premier League en klassement ESM Gouden Schoen

Erling Braut Haaland laat er geen gras over groeien. De Noorse doelpuntenmachine van Manchester City gaat maar door en door. Zondag maakte de spits van Manchester City zijn 23e, 24e en 25e doelpunt van het seizoen en daardoor gaat hij niet alleen riant aan de leiding in het topscorersklassement van de Premier League. Ook in de ranking van de ESM Gouden Schoen leidt de boomlange centrumaanvaller inmiddels met een straatlengte voorsprong.

lees verder
FC Twente verloor in eigen huis nog niks: zondag komt Feyenoord op bezoek

FC Twente hoort bij de clubs in Europa met de minste tegendoelpunten achter de naam. Alleen FC Barcelona krijgt nog minder tegengoals in de eigen competitie. In eigen huis kreeg FC Twente pas twee tegentreffers om de oren. Aankomende zondag komt Feyenoord op bezoek in de Grolsch Veste en de koploper zal met een speciaal plan moeten komen om een goaltje te maken in die onneembare veste.

lees verder
ELF Voetbal Andere Tijden Special: over de 100 oudste voetbalclubs van Nederland

De honderd oudste voetbalclubs van Nederland. Van Koninklijke HFC tot en met SV Baarn. Dat is het thema van de nieuwe Special van ELF Voetbal. Een extra dikke editie, omgedoopt tot Andere Tijden Special. 29 interviews en/of artikelen van clubs komen aan bod.

lees verder
Maak kennis met De Voetbaltrainer

De Voetbaltrainer is het platform voor voetbaltrainers, door voetbaltrainers en brengt al 40 jaar hét vakblad voor voetbaltrainers uit. Daarnaast vind je in onze shop items die jou helpen een nog betere trainer te worden: e-books, magazines, trainersmaterialen en e-learnings voor KNVB-studiepunten. Benieuwd wat De Voetbaltrainer jou kan bieden? 

lees verder
Vijf oer-NEC'ers over 1983: "Ik had direct een fluim van een speler van FC Barcelona te pakken"

Degraderen, maar ook de bekerfinale halen. Een seizoen later als eerstedivisionist verwend met Europese confrontaties met Brann Bergen en als klapper FC Barcelona. De seizoenen 1982/83 en 1983/84 vormen bijzondere hoofdstukken in de clubgeschiedenis van NEC. Met Carlos Aalbers, Henk Grim, Anton Janssen, Frans Janssen en Sije Visser, vijf hoofdrolspelers uit die periode, kijken we terug. "De spelers van FC Barcelona maakten er een vies spelletje van."

lees verder
Deze 10 'vergeten' veteranen spelen wekelijks in de Turkse Süper Lig

Zo groot als tien jaar geleden, is de Turkse competitie bij lange na niet meer. Turkije kende een vrije val op de UEFA coëfficiëntenlijst en er worden minder grote transferbedragen betaald. Één ding is er nog niet veranderd. De Turkse Süper Lig is nog altijd een bejaardentehuis voor voormalige sterren van de Europese velden. 

lees verder
MVV-neven Tim Zeegers en Lars Schenk: "Natuurlijk sneuvelde er weleens iets"

Jarenlang voetbalden neven Tim Zeegers en Lars Schenk samen in de woonkamer, kelder of tuin bij Zeegers thuis. Nu spelen ze samen in De Geusselt bij het MVV waarvan ze droomden. Ze voetballen er in naam van hun familie, club en provincie. "Ja, er wordt bij ons in de kleedkamer veel Limburgs dialect gesproken."

lees verder