Bekijk de nieuwsbrief online
Click 'Download images' to view images
maandag 9 september 2019
NIEUWS    |    BLOG    |    PARTNERS    |    OPLEIDINGEN    |    VACATURES
Top 30 accountantskantoren: 29 x groei, 1 keer krimp
Breed gedragen groei. Dat is het eerste beeld dat in de nieuwe top 30 van accountantskantoren naar voren komt. Het gaat kantoren goed. Maar het is toch altijd verstandig om ook weer even terug te blikken naar het aantal overnames in de sector. Niet ieder kantoor groeit autonoom.
Lees verder »
Waarschuwing vanwege ‘misleidend’ rapport van EY voor DNB
EY is in de fout gegaan met een ‘misleidend’ rapport voor De Nederlandsche Bank. Het rapport werd gebruikt om een boetebesluit van de toezichthouder aan ondernemer Frank Vogel en diens vermogensbeheerder GSFS Asset Management te onderbouwen. EY-partner en RVB-lid Rob Lelieveld heeft daarvoor een waarschuwing gekregen van de tuchtrechter. .
Lees verder »
Advertorial: Gratis whitepaper: No hands accounting als Moneymaker

Ondernemers verwachten dat hun boekhouding altijd op orde is. En dat zij op tijd hun financiële resultaten ontvangen. Met no hands accounting, oftewel geautomatiseerd boekhouden, lukt dat. In ons nieuwste whitepaper zie je de tijdwinst in seconden per transactie als je werkt met No hands accounting. Het whitepaper is gratis. Meteen downloaden dus! =>

Advertorial: 3e editie van het AV-Belastingcongres op 20 november a.s. Beoordeeld met een 8,1!

Plenaire sessies over het Belastingplan 2020 en de fiscale actualiteiten, BTW-plannen en Klimaatplannen & fiscus. Kies in de parallelsessies voor 2 verdiepende branchesessies. Keuze uit Horeca, Retail (on- en offline), Vastgoed, Transport & logistiek. Nú met vroegboekkorting. U betaalt slechts 345,-.

Kabinet wil box 3-heffing vanaf 2022 fors aanpassen
Ongeveer 1,35 miljoen mensen betalen straks geen belasting meer over hun spaargeld in box 3. Nu betalen nog 2,9 miljoen mensen deze belasting. Volgens voorlopige berekeningen wordt de eerste 440.000 euro voor mensen met alleen spaargeld belastingvrij. Bovendien gaan bijna een half miljoen mensen minder belasting betalen dan dat zij nu doen. Dit staat in […]
Lees verder »
Flinke omzetgroei voor EY Global
EY doet het wereldwijd meer dan goed. EY Global meldt in het boekjaar 2018/2019 een recordomzet van 36,4 miljard dollar te hebben behaald, een groei van 8 procent ten opzichte van een jaar eerder. Het Big Four-kantoor zit de laatste jaren sowieso flink in de lift, want over de laatste zes jaar noteerde EY een […]
Lees verder »
ADVERTORIAL
Gratis event: optimaliseren kan je leren (2 Fiscale PE-punten RB)

Overzie je niet altijd de gevolgen van een inkomenswijziging bij jouw klanten? Dan is dit hét event voor jou! Wij gaan je namelijk precies uitleggen welke onderdelen van de inkomstenbelasting/vennootschapsbelasting en inkomensafhankelijke regelingen aandacht nodig hebben bij een Q4 gesprek.

Meld je aan =>

Lees verder »
Papieren aangifte erfbelasting 2019 blijft langer mogelijk
De verplichting om digitaal aangifte erfbelasting te doen is uitgesteld omdat de benodigde softwarepakketten langer op zich laten wachten dan verwacht, meldt de Belastingdienst. Zodra de nieuwe software beschikbaar is, is het indienen van een print niet meer toegestaan voor overledenen vanaf 1 oktober 2019. .
Lees verder »
PERSONALIA: Micha van Arkel maakt overstap naar Q-Concepts
Vanaf 1 augustus heeft Q-Concepts haar partnerteam uitgebreid met drs. Micha van Arkel RA. Micha is ruim 17 jaar als accountant werkzaam en is gespecialiseerd in de gezondheidszorg.
Lees verder »
Stelling RB: Voorgestelde regels ATAD 2 zijn onwerkbaar  
Het Register Belastingadviseurs vindt dat het wetsvoorstel ATAD 2 de praktijk opzadelt met een onwerkbare situatie. Dat stelt de beroepsvereniging van MKB-fiscalisten in haar reactie op het voorstel, dat in juli door staatssecretaris Snel van Financiën naar de Tweede Kamer is gestuurd. .
Lees verder »
UWV: bijna helft vacatures volgens werkgevers moeilijk te vervullen
De krapte op de arbeidsmarkt neemt dit jaar nog niet af. In steeds meer sectoren is er een tekort aan personeel. UWV publiceert vrijdag een lijst van beroepen waar een groot tekort aan personeel heerst. Voor het eerst zijn er ook moeilijk vervulbare vacatures in verkoopberoepen, overheidsberoepen en bij juridische beroepen.
Lees verder »
PwC start proef met betaling in bitcoins
Klanten van PwC Luxemburg kunnen vanaf 1 oktober hun facturen in bitcoins voldoen. Het Big Four-kantoor is de eerste grote financiële instelling binnen de EU die de cryptomunt aanvaardt. .
Lees verder »
KPMG: Geef mensen zekerheid over hun exacte AOW-leeftijd vanaf 2025
De Nederlandse wetgever moet als gevolg van de afspraak in het pensioenakkoord afstappen van de Wet verhoging AOW- en pensioenrichtleeftijd (VAP) als basis voor het bepalen van de AOW-leeftijd vanaf 2025. Wanneer de VAP wordt gevolgd, stijgt de ingangsleeftijd van de AOW vanaf 2025 met een volledig jaar bij elk jaar stijging van de levensverwachting. […]
Lees verder »
CONTENTPARTNER
Fiscale bewaarplicht: 7 punten waar je niet omheen kunt

De fiscale bewaarplicht is een wettelijke verplichting die geldt voor alle ondernemers in Nederland. Deze verplichting vraagt nogal wat van je klanten. Zeker als ze gewend zijn met oude vertrouwde ordners te werken. Grote kans dat ze, zonder het te weten, niet aan de bewaarplicht voldoen. In deze blog vind je 7 inzichten en feiten […]

Lees verder »
OOK INTERESSANT
NOCLAR-passage toegevoegd aan voorbeeldbrieven opdrachtbevestiging
5700 werkenden betrokken bij faillissementen
OPLEIDINGEN
Gratis WAB kennissessies – 19 september en 3 oktober 2019
The Legal Company
19 september 2019
Adviseren over loon en verzekeringsplicht van de DGA
Fiscount
15 oktober 2019
MUIS Software on tour 2019 (Bergen op Zoom)
MUIS Software
3 oktober 2019
VACATURES
Junior Manager Audit bij AuditNL West bij AuditNL West B.V.
AuditNL West
Zoetermeer
IT Auditor
Lansigt
Ridderkerk of Alphen aan den Rijn
Belastingadviseur – Rijssen
de Jong & Laan
Rijssen
Verspreid het nieuws
Heeft u collega's of kennissen die ook dagelijks accountancynieuws willen ontvangen?
Attendeer een kennis op deze nieuwsbrief
OVER ONS    |    ADVERTEREN    |    ABONNEREN
GEGEVENS WIJZIGEN  |  AFMELDEN