Gawalo
Best gelezen maart 2021 
Online versie

 

PW
De best gelezen artikelen van maart 2021
Oefenen met de omzetting naar waterstof in de bestaande bouw  
Veertien sloopwoningen in Uithoorn zijn eind vorig jaar gereed gemaakt voor verwarming met waterstof. Volgens de theorie zou verwarmen met waterstof mogelijk zijn met minimale aanpassingen aan gasnet en woninginstallatie. Wat zegt de praktijk?  
Lees verder >
(advertorial)
alt
Stilste hybride in praktijk
Installateur Frank Groen zocht voor een verduurzamingsproject naar een geruisloze, compacte warmtepomp. Hij vond het in de Compress 7400i van Nefit Bosch, die door de Consumentenbond is uitgeroepen tot "meest stille en meest energiebesparende warmtepomp"
Wat is adiabatische koeling?
Wat is adiabatische koeling? Naast schoon en energiezuinig, is het een relatief eenvoudige technologie met een hoge functionele betrouwbaarheid. Een adiabatisch koelsysteem is bovendien gemakkelijk aan te leggen en te onderhouden. In principe kan elke installateur dat.  
Lees verder >
Wat moet ik doen als een drinkwaterleiding een verwarmingsleiding kruist?
"Wat moet ik doen als een drinkwaterleiding een verwarmingsleiding kruist?" Dat is de elfde vraag uit de reeks Leidingwerk in de praktijk. Daarin belichten we iedere week veelgestelde vragen over leidingen.
Lees verder >
Luchtdicht bouwen leidt tot ongekend laag gebouwgebonden energieverbruik
Luchtdicht bouwen doet wonderen, zo weet gecertificeerd passiefhuisontwerper Jan Geerts. Zijn eigen huis presteert qua luchtdichtheid een factor drie beter dan de passiefhuis-eis. Met een totaal gebouwgebonden energieverbruik van 2.500 kWh als gevolg.
Lees verder >
Mechanisch ventilatiesysteem moet na 20 jaar worden vervangen
Woningcorporaties hebben steeds meer aandacht voor ventilatie. Ze vervangen exemplaren ouder dan twintig jaar door nieuwe, zuinige en stille systemen. Particuliere woningeigenaren zijn zich minder bewust van de mogelijke problemen die kunnen ontstaan bij gebrekkige ventilatie en zijn trager met verv>>
Lees verder >
Partnernieuws
Dit is de toekomst van verwarmingssystemen
Hoe kunnen installateurs gebruikers een passende comfortregeling bieden en een cruciale rol spelen bij het bouwen aan een duurzame toekomst? Vlak na de introductie van de nieuwste versie van evohome kijkt Martin Roozendaal, Marketing Communications Manager van Resideo, vooruit.
Lees verder >
Topjobs
Werktuigbouwkundige B
Ziekenhuis St Jansdal
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright