Warmtebatterij TU/e | Waterstofbatterij | Elektrische cv-ketel ipv gasketel |CO2-besparing luchtwarmtepomp |Buitenunit warmtepomp op/in schuin dak
Gawalo
Online versie
De verliesvrije warmtebatterij van de TU/e – 7 vragen en antwoorden
TU/e ontwikkelt samen met bedrijven en kennisinstellingen een goedkope, compacte en verliesvrije warmtebatterij om energie tijdelijk op te slaan als warmte. Hoofdonderzoeker Olaf Adan beantwoordt een aantal veel gestelde vragen met betrekking tot deze batterij.
Lees verder >
Waterstofbatterij klaar voor massaproductie
Battolyser Systems, een batterij/waterstof spin-off van de TU Delft, is klaar om zijn gepatenteerde technologie op de markt te brengen voor massaproductie.
Lees verder >
(advertorial)
alt
Actie: gratis Bosch gereedschap
Installateurs opgelet: dit najaar gratis elektrisch gereedschap bij 2 of meer actieproducten. HR-ketels, warmtepompen, zonneboilers of airconditioners. Van accuschroevendraaier tot boorhamer: boor extra voordeel aan, zonder moeite. Licence to drill. Het begint bij Nefit Bosch.
Elektrische cv-ketel in plaats van gasketel: te mooi om waar te zijn
Een elektrische cv-ketel in plaats van de oude gasgestookte cv-ketel. Kan dat? Het is helaas te mooi om waar te zijn. Bijna altijd is het erg lastig om los te komen van het aardgas. Remko Joosten (Feenstra): "Dat moet je steeds blijven uitleggen".
Lees verder >
(advertorial)
alt
De ‘geen-gedoe’ warmtepomp
De lucht/water warmtepomp HP-M 25 i, bestaat uit alleen een binnendeel (dus geen buitengeluid). Deze hybride warmtepomp werkt met bestaande cv-ketels en radiatoren en past perfect in projecten met nog niet-afgeschreven cv-ketels. Gebruikt zowel binnen- als buitenlucht als bron.
Terugverdientijd en CO2-besparing van een luchtwarmtepomp
Overschakelen van een cv-ketel naar all electric is een duurzame oplossing. Maar hoeveel CO2-besparing levert deze duurzaamheidsmaatregel op en wat is de terugverdientijd? DWA zocht het uit in opdracht van NVDE.
Lees verder >
(advertorial)
Special
Vakbeurs Energie
Voor 2030 moet de CO2 uitstoot 49% lager zijn dan in 1990. In 2050 moet ons land nagenoeg klimaatneutraal zijn. Harde doelstellingen, kostbare ingrepen met veel kansen voor het bedrijfsleven. Vakbeurs Energie is daarvoor het zakelijke platform. Lees hier de officiële beursspecial.
Buitenunit warmtepomp op of in schuine daken
Onder meer de aangescherpte geluidseisen zorgen voor een groeiende trend om de buitenunit van warmtepompen op of in schuine daken te plaatsen. De meest gangbare luchtwarmtepompen tot 9 kW passen in een dergelijke behuizing. Maar waar moet je rekening mee houden?
Lees verder >
Sponsored content
(advertorial)
NEN 1010 uitleg en toepassingen
NEN 1010 Uitleg en toepassingen
Deze nieuwe editie is aangepast en geactualiseerd aan de hand van de NEN 1010:2020. Elektrotechnische basiskennis  is gekoppeld aan de uitleg van de normtekst en aangevuld met praktische voorbeelden uit de praktijk. Geschreven door Ing. N.J. (Nico) Kluwen en Prof.dr.ir. J.F.G. Sjef Cobben
(advertorial)
Innovatieroute
Innovatieroute Warmtepompen
Neem deel aan de Innovatieroute Warmtepompen. Bezoek de standhouders op de Vakbeurs Energie (12-14 okt.) die u graag persoonlijk willen informeren over hun laatste innovaties v.w.b. warmtepompen. 
Elke ochtend wordt er een route georganiseerd. Schrijf u snel in, want vol is vol!  
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright