Één van de oprichters en de betrokken notaris vertellen
͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ ͏‌ 
Het laatste Notariaat Magazine van 2023 is uit!Bekijk de webversie
KNB nieuwsbrief
Lees Notariaat Magazine online
Stefan Vrancken
Fan van de 18de eeuw
Stefan Vrancken is niet alleen toegevoegd notaris bij Team Notarissen in Maastricht, maar ook amateurhistoricus en professioneel genealoog. Zijn favoriete eeuw is de achttiende. ‘De notariële akten uit die tijd bieden een intiem kijkje in het alledaagse leven.’
LEES MEER
Top secret: oprichting NSC
Naast Pieter Omtzigt en zijn mede-oprichters van Nieuw Sociaal Contract (NSC) was er nog één iemand op de hoogte van de oprichting van deze nieuwe politieke partij: notaris Arnaud Wilod Versprille. In het grootste geheim werkte hij aan de oprichtingsakte van NSC.
LEES VERDER
NSC bij de notaris
Samenwerkingsovereenkomst met Belgische notarissen
tekenen samenwerkingsovereenkomst NL-B
poortwachters
Poortwachters over hun rol
Poortwachters zitten hopeloos klem, onderstreept een onderzoeksrapport van KPMG. Notariaat Magazine vroeg makelaars en trustkantoren – die deze rol met vergelijkbare capaciteit en middelen als notarissen moeten uitvoeren – wat de dilemma’s zijn en hoe het beter kan.
LEES MEER
Kersverse mr. Manouk
Een nieuwe generatie notarissen staat klaar om de passeerkamer te bestormen. Net begonnen in hun eerste baan als kandidaat-notaris en met een eigen kijk op het notariaat. Wat is hun bagage en wat zijn hun verwachtingen? Dit keer: de frisse blik van Manouk van Beek.
LEES VERDER
Manouk van Beek
akten november
box 3
Het rommelt in box 3
De laatste jaren is er veel te doen over box 3, de belasting op vermogen. Notarissen en hun cliënten hebben behoefte aan duidelijkheid. Bijvoorbeeld als het gaat om papieren schenkingen van ouders aan kinderen. 'Hoe langer dit duurt, hoe vervelender het is.'
LEES VERDER
Alleen gehuwd voor de BRP
Van cliënten die in het buitenland wonen, worden niet meer alle gegevens bijgehouden in de basisregistratie persoonsgegevens (BRP). Een notaris hoort te weten dat gegevens uit de BRP voor geëmigreerde burgers niet actueel zijn, blijkt uit een recente uitspraak.
LEES MEER
persoonsgegevens
saskia laseur
Legal Woman of the Year
Saskia Laseur is verkozen tot Legal Woman of the Year 2023. Zij was als enige notaris genomineerd voor de titel. De jury roemde haar oproep aan andere vrouwelijke juristen om niet terug te schrikken voor nevenfuncties. 'Je kunt zoveel toevoegen voor de maatschappij'.
LEES MEER