Bekijk hier NT Weekly online
NT e-mail
 
De gratis
Weekly
 
 
 
 
 
    LAATSTE NIEUWS
 
#
 
Topman Waberer’s: zonder tariefverhoging ga je eraan
 
Wegtransporteurs moeten hun tarieven verhogen. Doe je dat niet, ben je ten dode opgeschreven. Dat stelt Waberer’s-topman Ferenc Lajko.
 
 
 
 
    POPULAIR
 
#
 
‘Dagen van merk Damco lijken geteld’
 
Damco’s dagen als een onafhankelijk merk lijken geteld. Maersk Line zal zijn logistieke divisie waarschijnlijk onder zijn eigen identiteit in de markt gaan zetten.
 
 
 
#
 
Liveblog Project Cargo Summit – DAG 2
 
De tweede dag van Project Cargo Summit is in volle gang. Verladers en specialisten in project- en zware lading uit bijna dertig landen zijn op 12 en 13 september bijeen in de RDM Onderzeebootloods in Rotterdam om ideeën en ervaringen uit te wisselen en nieuwe ontwikkelingen te bespreken. Op deze plek houden we beide dagen een...
 
 
 
#
 
Martinair Cargo ziet winst halveren
 
Martinair Cargo zag in 2017 de nettowinst meer dan halveren van 41 miljoen euro naar 18 miljoen euro. Dat blijkt uit het deze maand bij de Kamer van Koophandel gedeponeerde jaarverslag van de KLM-dochter over het afgelopen jaar.
 
 
 
#
 
Commentaar: een betere wereld door logistieke start-ups
 
Start-ups zijn vaak bezig om ‘de wereld beter te maken’. Zo zien logistieke start-ups het als hun missie om de sector groener, gezonder, efficiënter of transparanter te maken. Daar heeft de hele maatschappij belang bij. Toch is het vaak moeilijk...
 
 
 
#
 
Brexit: beheer logistieke ketens verhuist naar continent
 
Als het zou komen tot een ‘harde’ Brexit, verhuist een deel van het beheer van logistieke ketens van het VK naar het Europese vasteland. Dat voorspelt logistiek dienstverlener Carousel die zowel in Duitsland als in het VK actief is.
 
 
 
#
 
Topman Hapag-Lloyd: ‘Opzeggen handelsakkkoorden is gevaarlijk’
 
‘Je hoeft geen grenzen op te werpen om een land weer groot te maken’, stelde Rolf Habben Jansen, CEO van Hapag-Lloyd deze week bij de doop van de ‘Al Jmeliyah’ in Rotterdam. ‘We hebben al vijftig jaar een continue relatie met ECT.’
 
 
 
#
 
Colliers: gierende ruimtenood in regio Rotterdam
 
De regio Rotterdam moet op zoek naar een kwart miljoen vierkante meter aan logistiek vastgoed. Dit is nodig om de komende jaren de groei van de behandeling van containers in de haven op te vangen.
 
 
 
#
 
Logistieke start-up Synple stopt ermee
 
Logistieke start-up Synple stopt met het platform dat lege kilometers door vrachtwagens moest tegengaan. Ondanks investeringen van ruim 1 miljoen euro, is het niet gelukt om een gezond business model te ontwikkelen.
 
 
 
#
 
Video: Volvo presenteert zelfrijdende platte truck
 
Volvo heeft een nieuw type truck ontwikkeld. Het betreft een zelfrijdende trekker zonder cabine, die volledig op stroom rijdt. Het voertuig is vooral geschikt voor transport over een vast traject.
 
 
 
#
 
CMA CGM blijft op overnamepad na mislukte deal Hapag-Lloyd
 
CMA CGM blijft speuren naar overnames de komende tijd. Dat zegt topman Rodolphe Saadé na een mislukte poging om branchegenoot Hapag-Lloyd over te nemen.
 
 
 
#
 
Vos Transport vecht boete voor rij- en rusttijden aan bij rechter
 
Transporteur Vos vocht donderdag in de rechtszaal een boete aan van 41.000 euro. Het bedrijf uit Deventer kreeg deze boete wegens vermeend overtreden van rij- en rusttijdenregels.
 
 
 
#
 
Topman Deutsche Bahn stuurt brandbrief naar zijn management
 
Richard Lutz, bestuursvoorzitter van Deutsche Bahn, heeft een brief gestuurd aan het hogere management. Daarin stelt hij de slechte toestand van het concern aan de orde. Hij wil dat de divisies veel beter gaan samenwerken om een derde winstwaarschuwing in één jaar tijd te vermijden.
 
 
 
 
  CONTACT
 
    www.nieuwsbladtransport.nl  
 
    redactie@nieuwsbladtransport.nl  
 
    010-280 10 00  
 
 
  POLL
 
  Antwerpen is de belangrijkste aanvoerhaven van cocaïne  
 
 
stem Onzin. De problemen worden overdreven.
stem Onzin. In andere havens is de drugshandel nog groter.
stem Klopt. Maar dat is de schuld van de Nederlandse drugshandel.
stem Klopt. Er is te weinig controle.
stem Klopt. Veel personeel is corrupt.
 
 
 
 
 
  Abonneren
Adverteren
  Afmelden Colofon
 
 
 
Nieuwsblad Transport - Paul Krugerstraat 181 - 3072 GJ Rotterdam