Weergaveproblemen? Bekijk deze nieuwsbrief in een browser.

Zonovergoten éénentwintigste editie van Dichters in de Prinsentuin!

Nadat Dean Bowen (foto Reyer Boxem) de éénentwintigste editie van Dichters in de Prinsentuin had afgesloten stond er een rij met mensen die een handtekening in hun bundel wilden. We zijn blij dat we dit weekend ons enthousiasme voor de poëzie met zoveel mensen mochten delen. We verwelkomden 72 dichters en meer dan vierentwintighonderd bezoekers die naast de twee middagen in de Prinsentuin ook ons Theater der Zuiderburen, de discussie over internationale talentontwikkeling en de Friese brunchwandeling bezochten.

Op sommige momenten viel alles samen: zo kondigde onze presentatrice Lisa Weeda (foto Reyer Boxem) de dichter Marc van der Holst aan als de Nederlandse Daniil Charms en in het daaropvolgende optreden droeg Nicolaas Matsier een gedicht voor over deze Russische absurdistische schrijver (1905-1942). Eén van de eerste optredens op het theeveld was van Buddingh’-prijs winnaar Radna Fabias en Dean Bowen zei tijdens het afsluitende optreden dat ze de bundel had geschreven die hij had willen schrijven. Het enthousiasme waarmee het publiek alle dichters ontving was indrukwekkend. Zo verkocht boekhandel Godert Walter tot twee keer toe alle exemplaren van Tot iemand eindelijk, de debuutbundel van Moya De Feyter. We kunnen alle dichters en het publiek niet genoeg danken voor hun enthousiasme.

---

Veel dank 

Lisa Weeda vertelde in de Prinsentuin naar wie het publiek luisterde en prees schoenen, gedichten en voordracht. Don Vitalski (foto met Johan Petit door Reyer Boxem) maakte ons wegwijs in de Vlaamse poëzie en was de perfecte gastheer tijdens het Theater der Zuiderburen. Greta Riemersma zocht uit hoe een voedingsbodem voor grensoverschrijdende literaire contacten kan worden aangeboord en Jirke Poetijn had hart voor de Friese poëzie tijdens de Brunchwandeling. Dankzij de hulp van onze vrijwilligers, de hardwerkende mensen van het theehuisje, Puddingfabriek, Machinefabriek, Hotel de Ville, boekhandel Godert Walter, het Noordelijk Scheepvaartmuseum, parelkwekers Roos Custers en Jasper Henderson, fotograaf Reyer Boxem, illustrator Julia de Jong, de vormgevers van RATATA en technicus Bert Ridderbos kunnen we nu uitgeput en uitgelaten de loftrompet schallen.

---

Carmien Michels - foto Reyer Boxem

Verslagen

Op slaggroningen.nl hebben we de afgelopen dagen verslagen over het festival gepubliceerd. De foto’s die Reyer Boxem maakte zijn binnenkort te zien op deze website. Mirjam Deckers schreef voor ons over Theater der Zuiderburen op vrijdagavond, Daniëlle Fluks was er in de Prinsentuin op zaterdagmiddag en zondagochtend tijdens de Friese wandeling bij en Esmé van den Boom deed verslag van Kijken bij de buren op zaterdagavond en zondagmiddag in de Prinsentuin.

Poëtische battle tussen Groninger Myron Hamming en Fries Geart Tigchelaar met scheids Dean Bowen

---

Opzeggen - Je abonnement bewerken

Een festival van Stichting Literaire Activiteiten Groningen
Viaductstraat 3 unit 13 | 9725 BG Groningen
www.slaggroningen.nl