Gawalo
Online versie
‘Trainingen over warmtepompen lopen meteen vol’

“Het succes van warmtepompen is sterk afhankelijk van het aantal installateurs dat ermee kan omgaan. Daarom is de opleiding van installateurs in het onderhoud en de installatie van warmtepompen noodzaak.”

Lees verder >
Inspiratiesessies hybride warmtepompen voor en door corporaties

Hoe kan een hybride warmtepomp bijdragen aan het verduurzamen van de woningvoorraad? Ontdek het tijdens een van de regionale inspiratiedagen voor en door woningcorporaties.

Lees verder >
Ventilatiesysteem Fresh-r wint wedstrijd gezond binnenklimaat Mitros

Ventilatiesysteem Fresh-r is de winnaar van de 100% GZND Wonen Challenge van woningcorporatie Mitros. Het ventilatiesysteem met wtw maakt gebruik van koper om de warmte van de ene naar de andere luchtstroom over te dragen.

Lees verder >
(advertorial)
alt
BEN(G)T u nog mee? Duco wijst u op 13 juni graag de weg!
Gratis themadag op een unieke locatie te Rotterdam met de actuele BENG-thematiek in de hoofdrol! Maar wat betekent het precies? Welke regels en normen zijn er? Hoe krijgt u de bewoner mee in het gebeuren? En op welke manier kan slimme ventilatie hier een rol in spelen? U komt alles te weten tijdens Duco’s themadag die u absoluut niet mag missen!
Sphinx VariForm wastafelserie wint iF Design Award 2018

De wastafelserie Sphinx VariForm heeft de iF Design Award 2018 gewonnen. De jury prijst met nadruk de vier verschillende vormen, waarin de wastafels leverbaar zijn.

Lees verder >
Unica voert onderhoud uit voor 355 Rijkswaterstaat-locaties

Unica gaat het integrale onderhoud uitvoeren van 355 gebouwen en terreinen van Rijkswaterstaat in Midden- en Zuid Nederland. Het contract is de grootste opdracht ooit van Unica Building Services.

Lees verder >
Meer nieuws
Partnernieuws
De CAD-revolutie in de bouw

Van pen en tekentafel naar CAD: de manier van werken in de bouw is sterk veranderd – en zal dit in de toekomst blijven doen.

Lees verder >
Win tijd met BIM: 3 nieuwe fabrikanten Apps for Revit

Goede, fabrikant-specifieke content is essentieel in een BIM-workflow. Om MEP-engineers hierin te voorzien, lanceerde MEPcontent 3 nieuwe gratis Apps in samenwerking met fabrikanten. Ontdek hier welke en hoe u ze inzet om razendsnel systemen te ontwerpen.

Lees verder >
(advertorial)
alt
Warmtepompen hoe werkt het?
Wat is een warmtepomp en hoe werkt deze? In deze video vertelt Elbert Stoffer (Innovation manager Reneweables bij Itho Daalderop) hoe een lucht/water warmtepomp werkt, wat de ervaringen zijn in de praktijk en waar je rekening mee moet houden.
Blog
Heeft de cv-installateur de kennis en kunde om een warmtepomp te installeren?

Verschillende organisaties zijn van mening dat we vanaf 2021 oude cv-ketels verplicht moeten vervangen door warmtepompen of andere duurzame alternatieven. Maar hebben Nederlandse installateurs daarvoor de kennis en kunde in huis?

Lees verder >
(advertorial)
Hoeveel verlof heb je? 
Met onze verlofbriefjes, vakantiekaarten en wandplanners houd je overzicht op je eigen vakantiedagen, maar ook op die van je medewerkers. Simpel en efficiënt. Dat zijn wij! Onze Formulieren en Opbergsystemen zijn speciaal ontwikkeld om jou te helpen jouw administratie op orde te houden.
Whitepaper
BREEAM

Een instrument om integraal de duurzaamheid van nieuwe gebouwen, bestaande gebouwen, gebieden en sloopprojecten te meten en te beoordelen is BREEAM-NL. Maar waar moet een installateur op letten bij een BREEAM-certificering? Dat en andere wetenswaardigheden leest u in deze gratis whitepaper.

Lees verder >
BIM en de toekomst

Bereid u voor op de digitale transformatie binnen de bouwsector
Nergens is de impact van technologie meer zichtbaar dan in de bouwsector. Deze BSI whitepaper beschrijft de basisprincipes en processen van BIM en legt uit waarom en hoe bouwbedrijven BIM ten volste kunnen benutten.

Lees verder >
Vakmedianet
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright