Logo SBCM
 
7 december 2016  
 
 
   
Nieuwsbrief 7 december 2016
• 
• 
• 
• 
• 
• 
   
 
 
 
 
   
Nieuw: trainingsaanbod 2017
Het vergroten van de kennis en kunde van professionals die werken met of voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt is een belangrijk middel om bij te dragen aan betaald werk voor deze doelgroep. Om u hierin te faciliteren presenteren kennispartners Cedris en SBCM het vernieuwde trainingsaanbod 2017.
 
Lees meer >
   
 
 
 
 
   
Roadshow Over geld en zo
Wilt u uw medewerkers op een leuke en dynamische manier leren omgaan met geld? SBCM organiseert in 2017 weer roadshows op locatie over dit onderwerp. U kunt de roadshow Over Geld en zo gratis boeken. Op de website van SBCM vindt u meer informatie, inclusief een korte video-impressie van de roadshow.
 
Lees meer >
   
 
 
 
 
   
Hoe motiveert u iemand die niet wil?
Niet alle cliënten (b)lijken even gemotiveerd. Maar zijn ze echt niet gemotiveerd, of vooral gemotiveerd voor iets anders? Hoe komt dat eigenlijk dat ze soms maar moeilijk in beweging komen? En wat kunt u als professional doen om de ander gemotiveerd te krijgen? U leert het tijdens de training Motiveren en begeleiden. Meld u nu aan voor de training (van één dag) op 31 januari.
 
Lees meer >
   
 
 
 
 
   
Nieuw in de WERK-portal: module over online veiligheid
Of het nu gaat om bankzaken, het reserveren van een kaartje of de belastingaangifte: het moet steeds vaker digitaal. Het is daarom belangrijk dat uw medewerkers en cliënten veilig gebruik kunnen maken van het internet. In de nieuwe module over online veiligheid wordt hier op een laagdrempelige manier aandacht aan besteed. Naast lesstof, instructievideo’s en oefeningen, vindt de deelnemer ook een actielijst om direct het geleerde toe te passen.
 
Lees meer >
   
 
 
 
 
   
Ontwikkelingen rond certificering jobcreators
Om de kwaliteit van de jobcreators te blijven borgen, moeten jobcreators vanaf 2017 een aantal activiteiten uitvoeren om gecertificeerd te blijven. Dit maakten SBCM en Locus bekend tijdens de inspiratiemiddag voor jobcreators op 24 november. Op deze bijeenkomst leerden de deelnemers verder een goede pitch te maken en wisselden zij kennis uit over hoe zij een grote organisatie met veel onderdelen goed kunnen analyseren.
 
Lees meer >
   
 
 
 
 
   
Terugblik rondetafelgesprekken verzuim en vergrijzing
Wat zijn de gevolgen van de vergrijzing op het verzuim en hoe kunt u daar in uw verzuimaanpak op anticiperen? Circa 50 betrokken professionals spraken in november over deze en andere actuele vraagstukken rond verzuim, tijdens de tweede editie van de regionale rondetafelgesprekken verzuim. In een uitgebreid verslag leest u waar zij zoal tegenaan lopen en welke oplossingen zij hebben gevonden.
 
Lees meer >
   
 
 
Postadres
Postbus 556
2501 CN Den Haag

Bezoekadres
Lange Voorhout 13
2514 EA Den Haag

Telefoon: 070 376 58 47
info.sbcm@caop.nl
www.sbcm.nl

Deze e-mail is verstuurd aan newsletter@newslettercollector.com.
Als u geen nieuwsbrief meer wilt ontvangen, kunt u zich afmelden.