ELF Voetbal nieuwsbrief van 22-06-2022
Transfercarrousel draait op volle toeren: deze transfers hangen in de lucht

Nu de competities en het interlandvoetbal voorbij zijn kunnen clubs en spelers zich gaan focussen op volgend seizoen. Langzaam komt de transfercarrousel op gang en krijgen spelers wereldwijd een nieuwe werkgever. We zetten de laatste geruchten op een rijtje.


lees verder
Spitsencarroussel in de Eredivisie: Yilmaz naar Sittard en Haller naar Duitsland

Het is langzamerhand druk aan het worden op de transfermarkt. Vooral rondom de spitspositie is bij veel Eredivisieclubs momenteel gedoe. De spitsencarroussel komt op stoom.

lees verder
Walter Benitez naar PSV: Dit zijn de vijf beste transfervrije aanwinsten van PSV

PSV heeft een buitenkansje op de zomerse transfermarkt benut. Walter Benítez komt transfervrij over van OGC Nice en heeft daarmee een doelman in huis gehaald die zichzelf in het buitenland al meermaals bewezen heeft. PSV bespaart zodoende een flinke transfersom. Deze buitenkansjes pikte PSV in de voorbije jaren ook al gratis op.

lees verder
Hoe het bedrijvige Sparta Rotterdam ambitie uitstraalt op de transfermarkt

Geen club uit de Eredivisie was tot dusver nog actiever dan Sparta Rotterdam op de zomerse transfermarkt. Met de huur van Omar Rekik, die van Arsenal komt, presenteerde Sparta alweer haar derde aanwinst. Dat terwijl het ene na het andere transfergerucht door Het Kasteel wordt verspreid. Sparta straalt ambitie uit en is zelfs bereid transfersommen te betalen.

lees verder
Interview Teun de Boer: "Heel speciaal dat drie miljoen mensen naar jouw stem luisteren"

Zijn stem komt meerdere keren per week de woonkamer van miljoenen huishoudens in Nederland binnen. Teun de Boer was dit seizoen de commentator bij de wedstrijden in de Champions League op RTL7, waaronder die van Ajax. Bij ESPN was de stem van de dertigjarige commentator niet alleen bij de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie te horen, maar ook bij het buitenlands voetbal. En voor Viaplay verslaat hij darts. Tot anderhalf jaar geleden was de Berg en Daller Meester Teun. "Ik vond het altijd leuk om kinderen te vermaken met verhalen."

lees verder
Week van de transfernieuwtjes in de top van de Eredivisie

De transfermarkt is geopend en dus gonst het in de voetbalwereld van de geruchten. Ook in de Eredivisie komen er steeds meer interessante transfernieuwtjes naar buiten en vooral in de traditionele topdrie staat steeds meer te gebeuren. Een overzicht van een een erg interessante week. 

lees verder
Interview Hans en Wout Westerhof: "Niet normaal hoeveel trammelant we hebben gehad met Chucky"

Een middag met Hans en Wout Westerhof staat al snel in het teken van twee dingen: voetbal en Mexico. Vader en zoon lopen allebei al jaren rond in het Mexicaanse voetbal en vormen de schakel met Nederlandse clubs als Ajax en PSV. "Als Mexicanen vanuit hier direct naar Real Madrid gaan, redden ze het nooit."

lees verder
Even voorstellen: AZ-target Ezequiel Bullaude

De transfermarkt is in volle gang en de geruchten vliegen je om de oren. Ook AZ is op zoek naar de nodige versterkingen. Een naam die door de wandelgangen gaat, is Ezequiel Bullaude. We stellen de talentvolle Argentijn aan je voor. 

lees verder
Superelf Henny Meijer, kleurrijke draaischijf

Kont erin zetten en wegdraaien. Vaak gevolgd door een verwoestende uithaal of een prachtige stift. Het handelskenmerk van Henny Meijer. De 59-jarige IJmuidenaar was doeltreffend voor tien profclubs, debuteerde tegen België in Oranje en maakte het eerste doelpunt in de Japanse J League. Nu is het krachtmens actief als buurtsportcoach van de gemeente Haarlemmermeer, vader van vijf kinderen en alweer twaalf jaar assistent-trainer van VSV, waar zoons Denzel en Malcolm in het eerste elftal spelen.

lees verder