Spil på alle dine strenge

Tre berusende værker, en russisk klaverkomet og ny tv-serie med orkestret

Denne uges koncert byder på mørke eventyr, stormende forelskelse, nationalromantisk kunstmusik - og en russisk pianist, hvis klaverspil høster internationale priser og glødende anmelderfraser. Og så er det i aften, du kan opleve os i en helt ny tv-serie på DR K.

Storm og stille • 15.-16. marts • kl. 19.30

Den danske dirigent Claus Efland præsiderer over aftenens program, som han også selv har lagt. Fokuset er drejet skarpt ind på den romantiske musik, hvor de store følelser virkelig får lov at brede sig. Glæd dig til to forrygende og forrykte tyske himmelstormere - Carl Maria von Weber og Robert Schumann - og Johan Svendsen, nordmanden, der forsøgte at gøre dem kunsten efter.

Med sig på scenen har Claus Efland den russiske klaverkomet Zlata Chochieva. Hun spiller på Musikhusets relativt nye Steinway-flygel; et instrument, som hun sidste år var med til at vælge på Steinway-fabrikkerne i Hamburg. Vi glæder os derfor ekstra til, at det netop er hende, der skal demonstrere flyglets fænomenale klang til koncerten.

>> Klik her for at downloade koncertprogrammet allerede nu (pdf)

NB! Torsdag aften kl. 18.30-19 er der koncertoptakt ved Aarhus Symfoniorkesters Venner (ASOV) i Filurens lokaler, Musikhuset Aarhus. Det er gratis at deltage. Læs mere på www.asov.dk

Læs mere / Køb billet

Johan Svendsen - et norsk fyrtårn i dansk musikliv

Johan Svendsen var en af Norges største komponister, men han har også haft umådelig stor betydning for Danmark i forbindelse med hans 25-årige virke som kapelmester ved Det Kongelige Teater.

Tidligere musikchef, Leif V.S. Baltzersen, dykker ned i Svendsens historie - som det viser sig, at han har en helt særlig relation til - i vores seneste "Baggrundshistorie" forud for ugens koncert, hvor vi opfører Svendsens Symfoni nr. 2.

Læs portrættet af Johan Svendsen

Orkestret flytter ind • 13. feb. • kl. 21 på DR K

Vi tager den klassiske musik helt ind i stuerne hos danskerne, når DR K i aften og de følgende to tirsdage viser, hvad der sker, når Aarhus Symfoniorkester kommer på hjemmebesøg. Fanger du ikke udsendelsen, mens den løber over skærmen, bliver serien selvfølgelig også tilgængelig på DR's hjemmeside og som indhold, man kan streame. 

Se DR K online

Ny CD
Poul Ruders • Bratschkoncert & Händel Variationer

Dacapo Records udgav i januar vores nyeste CD med indspilninger af to værker af Poul Ruders. Kristeligt Dagblads anmelder, Peter Dürrfeld, kvitterede prompte med en 5-stjerners anmeldelse og skriver bl.a.: 

"Bratschkoncerten er en yderst intens affære i tre satser med en samlet varighed på over 25 minutter. Musikken er dyb på en måde, som leder tanken hen på Sibelius (hvilket selvfølgelig er en stor kompliment), og solostemmen varetages på imponerende vis af den norske bratschist Lars Anders Tomter, hvis spil er i verdensklasse.

Aarhus Symfoniorkester responderer med stærkt og suggestivt spil under ledelse af chefdirigent Marc Soustrot."

- Peter Dürrfeld, Kristeligt Dagblad 29. januar 2018 Sektion 1 (1. Sektion) Side 9

Læs mere / Køb CD
Facebook
Instagram
YouTube
Hjemmeside
Copyright © 2018 Aarhus Symfoniorkester, All rights reserved.
Du modtager denne email fordi du tidligere har tilmeldt dig nyhedsbrevet via vores hjemmeside, i forbindelse med en koncert eller en konkurrence.

Vores adresse er:
Aarhus Symfoniorkester
Skovgaardsgade 2C
Aarhus C 8000
Denmark

Add us to your address book


Vil du ændre hvordan du modtager disse mails?
Du kan opdatere dine personlige profil eller afmelde dig nyhedsbrevet.