Tre pointer fra ugen der gik: Microsoft åbner op for omverdenen, endnu et lag i din infrastruktur, TechQilibrium og bonuspointe om verdens måske dyreste supportkald En begivenhedsrig uge er ovre i den internationale it-branche, hvor Computerworld har været i Barcelona og Orlando. Vi har samlet de tre vigtigste pointer fra tre store konferencer, som du kan tage med dig ind i næste uge.
1. Microsoft vil opfinde den dybe tallerken for dig og åbner op for omverdenen Ugens tre pointer bliver denne gang leveret fra hver sin side af Atlanterhavet.
Vi begynder hos Microsofts årlige Ignite-konference, hvor top-CEO, Satya Nadella pointerede, at du som virksomhed ikke skal bruge tid på at opfinde den dybe tallerken.
Under hans keynote, der gik under overskriften 'Tech Intensity', forklarede han, hvordan selskaber bør bygge deres teknologiske evner ved at tage imod nye input i verdesklasse.
Står det til Satya Nadella er det Microsoft Azure, som skal stå for de dybe tallerkener med Azure som "verdens computer."
Læs mere: Her er de store 2019 nyheder fra topchefen på Microsofts Ignite-konference
Samtidig står det klart, at der er et støre skifte i gang hos Microsoft. I jagten på cloud-dominans åbnes der yderligere op for sammenspillet med omverdenen.
Satya Nadella pointerede, at Azure er åbent - Linux, Java, .NET, Kubernetes, RedShift, VMware, Oracle SQl Server og Postgres kan tilgå hvert lag i stacken.
Azure Arc blev samtidig annonceret fra scenen - et fremstød mod multi-cloud og multi-edge. Den nye software fra Microsoft vil eksempelvis gøre det muligt for udviklere at bruge Arc til at tilslutte en database eller en virtuel maskine til infrastruktur fra enten Amazon Web Services eller Google Cloud, hvor det kan styres igennem Azure.
Det må ses som et fremstød mod den cloud-strategi, som af flere bliver udråbt som den mest fornuftige - nemlig at kunne shoppe rundt mellem flere forskellige cloud-udbydere.
Læs også: Dansk triumf på Microsoft Ignite 2019: To danske software-selskaber løber med prestigefyldte priser
2. Endnu et lag i din infrastruktur Over 7.000 kilometer væk fra Orlando lagde VMwares topchef Paul "Pat" Gelsinger i Barcelona vægt på, at de virksomheder, der mestrer multi cloud-strategien, vil eje det næste årti.
Der er dog en forretningsmæssig bagtanke fra VMware med den anbefaling, som rungede ud til tilhørende på VMworld 2019-konferencen.
Hvis kunderne skal have snablen ned hos alle mulige og umulig cloud-udbydere, er der måske også behov for et mellemlag til at håndtere det komplekse setup?
Eller som det blev pointerede i Barcelona - en magisk lim, der kan snøre kundernes komplekse applikationer, datacentre og cloud-løsninger sammen.
Læs også: Her er de vigtigste nyheder fra VMworld 2019: Sådan ser fremtiden ud for det store selskab
Mange CIOâer kommer til at stÃ¥ med store udfordringer i opgaven med at udvælge det rigtige miks af cloud og traditionel it til lige nøjagtigt den specifikke organisation, som det drejer sig om.
Det er et kompliceret valg, hvor der både skal tages stilling til vendor lockin, exit-strategier, adgangen til den rette teknologi og de digitale behov.
Et relevant spørgsmål trænger sig på.
Skal man gifte sig med en af cloud-giganterne for at holde kompleksiteten i kort snor eller bygge et setup, der tillader, at man fleksibelt kan købe og udskifte cloud-ydelser i det omfang, der er behov for det?
Et af de mulig svar på det spørgsmål, kan muligvis være kravet til digitalisering for den enkelte virksomhed.
Kort fra VMwares konference hos Gartner var det netop det emne, der blev kastet lys over.
Læs også: Otte vigtige emner for alle infrastruktur-ansvarlige lige nu
3. Du skal finde dit TechQilibrium - men det kan tage syv år Hos Gartner, som netop har afholdt den årlige Symposium/ITxpo-konference i Barcelona blev ugens tredje pointe slået fast til åbnings keynoten.
It-chefer verden over skal finde deres TechQilibrium-punkt.
Det er Garterns beskrivelse af det helt rette digitale ligevægtspunkt for en virksomhed.
Det punkt, hvor virksomheden er digital nok med hensyn til at kunne føre sin forretningsplan ud i livet og ikke mindst undgå at blive disruptet af andre.
Læs mere: Her er de fire vigtigste fokusområder for top-CIO'en lige nu ifølge Gartner: Sådan finder du det altafgørende 'TechQuilibrium-punkt'
Der er dog lang vej for mange organisationer, før de når deres digitale ligevægtspunkt.
Ifølge analysehuset skal de fleste virksomheder trykke speederen i bund med digitale initiativer for at nå TechQubilibrium.
Det kan meget vel tage mere end syv års arbejde, og kræver ifølge Gartner et offensivt it-lederskab.
Læs også: Sådan sikrer du dig indflydelse som CIO: Her er Gartners fire konkrete råd til en offensiv strategi
Bonuspointe Mens nogle virksomheder er bekymrede for, om de nu kan ringe til Microsoft eller andre public cloud-giganter, hvis toilettet pludselig brænder på, har andre en direkte linje til support fra hjørnekontoret.
Til Gartners konference fortalte A.P. Møller-Mærsks topchef Søren Skou og CIO Adam Banks om den tid efter det massive cyber-angreb i 2017 på Danmarks største virksomhed.
I de første dage af det massive hackerangreb talte Søren Skou i telefon med Satya Nadella af flere omgange for at finde ud af, om Microsoft kunne få det hele op at køre igen.
Den direkte forbindelse får dog ikke den ønskede virkning, og havde vel nok været verdens dyreste supportkald, såfremt Mærsk skulle betale Satya Nadellas timeløn.
Læs hele historien her: Mærsk overvejede at betale løsepenge til hackere efter kæmpe-angreb - CEO Søren Skou talte i telefon med Satya Nadella fem gange
Har du ideer til andre temaer, en pointe vi har misset eller en historie, hører vi meget gerne fra dig: aha@cw.dk. God weekend. Vi ser frem til en ny og forhåbentlig spændende uge i den danske it-branche. Vi læses ved
Med venlig hilsen Alexander Haslund, redaktør for Computerworld Premium. |