Gawalo
Online versie

 

Trends in airconditioning: van koudemiddelen, gelijkstroom tot F-gassencertificering
Leveranciers verwachten veranderingen op het gebied van koelmiddelen voor airconditioning. Ook zien ze wel wat in gelijkspanning in woningen, want daar draait de compressor van een airco immers op. HEPA-filters, slimme sensoren, onderhoud op afstand en de airco met wifi, zijn andere trends die worden benoemd.
Lees verder >
Warmtepomp of zonnepanelen binnenkort verplicht bij renovatie  
Bij nieuwbouw is de verplichting tot de toepassing van hernieuwbare energie – lees zonnepanelen of warmtepomp – er al. Voor renovaties gaat de verplichting hiertoe op 30 juni 2021 in werking.
Lees verder >
“Het zou heel nuttig zijn als warmtepompen ook een mate van bestuurbaarheid zouden hebben”
“De redenering: ‘Er is een elektriciteitssysteem, dus kan ik als installateur onbeperkt warmtepompen plaatsen’, mag je niet langer maken", stelt Frank Wiersma van TenneT. Het sturen van de elektriciteitsvraag gaat erg belangrijk worden.
Lees verder >
Risico’s van gesloten bodemenergiesystemen zijn zorgelijk  
De toezichthouder van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat ziet risico’s voor bodem en grondwater bij aanleg van gesloten bodemenergiesystemen. Boorbedrijven houden onvoldoende rekening met de gestelde eisen. “Onze bevindingen zijn zorgelijk.”  
Lees verder >
Elektrische combiketel op inductie als 1-op-1 ketelvervanger
Al decennia geleden ontwikkelde Henk Verhagen een verwarmingssysteem op basis van inductie, de zogeheten CVi. Het systeem werkte, maar kon toen onmogelijk concurreren met aardgas. De ijskast in dus. Maar nu heeft de elektrische ketelvervanger van Verhagen weer de aandacht. Ondanks de COP van 1.
Lees verder >
Partnernieuws
‘Systeemproblemen worden te vaak over het hoofd gezien bij verwarmings- en koelinstallaties’
Eenvoudige systeemproblemen worden nog te vaak over het hoofd gezien bij ontwerp, installatie en onderhoud van verwarmings- en koelinstallaties. Dit heeft nadelige gevolgen voor de interne vloeistofkwaliteit en kan zelfs leiden tot systeembeschadigingen. Met hoge bedrijfskosten én ongemakken voor de gebruiker tot gevolg.
Lees verder >
Topjobs
Junior Service Monteur
Centrica Business Solutions
Service Monteur
Centrica Business Solutions
Revisie Monteur
Centrica Business Solutions
Vakmedianet
Privacy Waarborg
Wijzigen | Afmelden | Contact | Privacy | Disclaimer | Adverteren | Copyright