Om de webversie te openen Klik hier

Een eerbetoon aan David Bowie, een duizend jaar durende compositie, acht voorstellingen in de HF Youngselectie en meer....

 

HOLLAND FESTIVAL PROMS: TRIBUTE TO BLACKSTAR

David Bowie, s t a r g a z e, Anna Calvi, Soap&Skin, Laetitia Sadier

 

23 juni
Het Concertgebouw

Begin 2016 overleed David Bowie. Tijdens Holland Festival Proms (vijf concerten op één dag voor € 11 per concert) is er een eerbetoon aan de legendarische popster. Samen met indie-zangeressen Anna Calvi (Holland Festival Proms 2015), Laetitia Sadier (Stereolab) en Anja Plaschg (Soap&Skin) voert het muzikantencollectief stargaze Bowies veelgeprezen laatste album Blackstar uit. Nieuwe arrangementen door componisten als André de Ridder en Jherek Bischoff onderzoeken en accentueren de ritmes, melodieën en emotionele dieptes van Bowies muziek, zodat compleet nieuwe versies ontstaan van nummers als Lazarus, I Can’t Give Everything Away en Blackstar.

 
 

BOWIE REMIX

context bij Tribute to Blackstar

 

17 juni
Conservatorium van Amsterdam

Bowie zoals u hem nog niet eerder hoorde. Conservatoriumstudenten spelen herinterpretaties van zijn meest iconische nummers. Met genre-grenzen-tartende arrangementen gaan pop-, jazz- en klassieke muzikanten samen op zoek naar de innovatieve, theatrale en sociale kanten van deze muzikale kameleon.

Longplayer

Jem Finer

 

7 - 30 juni
Lloyd Hotel & Culturele Ambassade

Longplayer is een cyclische compositie voor klankschalen die duizend jaar duurt, tot de laatste seconde van het jaar 2999. Deze elektronische geluidsinstallatie is te ervaren op een unieke locatie: in het torenkamertje van het Lloyd Hotel, waar u zich een half uur lang - helemaal alleen - kunt onderdompelen in de klanken.

 

HF YOUNG-SELECTIE 2018

jouw gids door het Holland Festival

 

Tussen de 25 en 40 jaar? Sluit je dan aan bij HF Young en profiteer van fikse korting op voorstellingen uit onderstaande HF Young-selectie. Trojan Women, Ladilikan en JR zijn in de reguliere kaartverkoop (bijna) uitverkocht. De laatste kaarten worden tijdelijk exclusief aan HF-Youngleden aangeboden. Wees er dus extra snel bij!

- Trojan Women, 8 juni: Koreaanse opera met K-pop en traditionele pansori-zang
- Anna Karenina..., 10 juni: Russische klassieker als jaren 70- en 80-radioshow
Ladilikan, 17 juni: concert van het Kronos Quartet en het Malinese Trio Da Kali
- JR, 18 juni: spectaculaire theatersatire op het superkapitalisme
- Octavia E. Butler's Parable of the Sower, 21 juni: sciencefiction-muziektheater
- Oikospiel II: Heat Cantata, 24 juni: experimentele game met live muziek
- Dear Esther, 24 juni: live game als muziektheater
- Crowd, 28 juni: jaren 90 rave in slow motion 

 
 

THE EMPEROR JONES

reminder, context bij End Credits

 

15 april, 11 uur
Westergasfabriek, Het Ketelhuis

De video-installatie End Credits van Steve McQueen gaat over de vervolging in het McCarthytijdperk van de Afro-Amerikaanse Paul Robeson (1898-1976), de gevierde zanger en acteur die een invloedrijk burgerrechtenactivist werd. Bezoek ter voorbereiding de film The Emperor Jones (1933), met Robeson in de hoofdrol.

Geef een Toegift

doneer een ticket

 


Er zijn tal van mensen die graag een theater zouden willen bezoeken, maar hiervoor niet het geld hebben. Het Holland Festival wil, graag samen met u, iets voor deze groep kunnen betekenen, en stelt daarom 200 festivaltickets beschikbaar. Hiervan neemt het festival 50% van de kosten voor zijn rekening. Wij vragen u een donatie te doen voor het resterende bedrag. Zo onderstrepen we de verbindende kracht van kunst en cultuur in onze samenleving.

 
 
Volg ons via
Do you prefer to receive the next Holland Festival newsletter in English? Click here.